عمومی

آداب حضور در مهمانی خدا

دکترنامه/قم استاد حوزه علمیه قم گفت: آداب شرکت در این مهمانی بسیار مهم است و این ماه فرصتی برای کمک به مستمندان، قرائت قرآن، انفاق و صدقه است و باید خود را مقید بدانیم به پرداخت صدقات روزانه و حتما دقت کافی داشته باشیم شرایط اقتصادی وضعیت عده‌ای را خراب نموده است.

حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، سوم فروردین در حرم حضرت معصومه (س) عنوان کرد: انسان‌ها در این ماه به ضیافت الهی دعوت می‌شوند و خداوند در این ماه انسان‌ها را مورد تکریم قرار می‌دهد.

وی افزود: وقتی سخن از مهمانی به میان می‌آید نکاتی به ذهن انسان می‌رسد که میزبان کیست؟ مهمان کیست؟ نحوه اجابت چگونه است؟ مواد پذیرایی چگونه است؟ آمادگی خود مهمان و آداب مهمانی چگونه است؟ از سوال ها و نکاتی است که به ذهن انسان خطور می‌کند. میزبان این ضیافت کریمانه، خداوند و ملائکه هستند که دعوت نامه مکتوب برای انسان فرستاده شده است و خداوند به واسطه رسول گرامی اسلام دعوت رسمی نموده است.

وی تاکید کرد: رهبانیت در امت اسلام به معنای رهبانیت ادیان گذشته مورد تایید نیست بلکه در دین اسلام باید از تمامی لذت های حلال و مشروع استفاده برد و طبق فرموده رسول گرامی اسلام در امت اسلام گوشه گیری، انزوا و عدم ازدواج مورد تایید نیست بلکه رهبانیت دراسلام چیزهای دیگر است، هجرت از محیط گناه، روزه داری، ادای حج و عمره از اعمالی است که جایگزین رهبانیت شده است.

وی بیان کرد: مهمانان این ماه، همگان هستند و نحوه اجابت این دعوت استثنائاتی دارد و کسانی‌که عذر شرعی دارند مثل بیماران، مسافران و…می‌توانند این دعوت را اجابت نکنند اما کسانی‌که شرایط را دارند باید این دعوت را اجابت نمایند. کسانی‌که این دعوت الهی را با تکبر و سرکشی اجابت نکنند در حقیقت روح ایمان از آن ها خارج شده و مسیر کفر را طی خواهند کرد.

وی ادامه داد: از دیگر دلایل عدم اجابت، تنبلی و غفلت است که باید به این‌گونه انسان‌ها گفت واقعا حیف است این مهمانی الهی اجابت نشود چرا که اینگونه غفلت‌ها انسان را دچار گمراهی خواهد نمود.

سخنران حرم مطهر افزود: پذیرایی در این ضیافت الهی، به صورت ویژه است و سر این سفره الهی چیزهایی است که گوش‌ها نشنیده و چشم‌ها ندیده است و محدود نیست و مائده‌ای است منحصر به فرد که مخصوص روزه داران است. حفظ دین، مراقبت از نفس، صله رحم با اقوام، همسایه داری مناسب، مراعات مردم، مواظبت از زبان، خوش اخلاقی و تهیه خوراک بهتر برای اهل و عیال از جمله آمادگی های لازم برای شرکت در این مهمانی است چرا که روزه داری یک تمرین عزم و اراده است.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: آداب شرکت در این مهمانی بسیار مهم است و این ماه فرصتی برای کمک به مستمندان، قرائت قرآن، انفاق و صدقه است و باید خود را مقید بدانیم به پرداخت صدقات روزانه و حتما دقت کافی داشته باشیم شرایط اقتصادی وضعیت عده‌ای را خراب نموده است. لازم است مواد غذایی در قالب افطاری تهیه و میان مستمندان توزیع شود تا رحمت الهی در جامعه بیشتر شود.

انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا