آیا مواد غذایی در بروز آکنه نقش دارند؟
بسیاری از افراد در دوران بلوغ و بزرگسالی دچار آکنه روی پوست خود می شوند و اغلب اعتقاد بر این است که خوردن برخی غذاها مانند شکلات باعث بدتر شدن آکنه می شود.
به گزارش دکترنامه ، س theال این است که آیا رابطه ای وجود دارد و رژیم غذایی می تواند بر وضعیت پوست مستعد آکنه تأثیر بگذارد؟
ساینس آلرت در مصاحبه با پنج متخصص پوست ، آکنه و میکروبیولوژیست این س theال را مطرح کرد که آیا رژیم غذایی می تواند باعث بدتر شدن آکنه شود؟
آکنه چیست؟
آکنه نوعی بیماری پوستی است که در آن فولیکول های مو در زیر پوست مسدود می شوند و باعث تجمع چربی و ایجاد لکه می شوند. این بیماری بیشتر در جوانان دیده می شود و می تواند صورت ، کمر و قفسه سینه را درگیر کند.
چگونه می توانید تشخیص دهید که رژیم غذایی باعث ایجاد آکنه شده است؟
روش های مختلفی برای مطالعه رابطه بین رژیم غذایی و آکنه وجود دارد. دکتر. Gregory DeLust ، یک متخصص پوست ، نتایج یک مطالعه بین ژانویه 2009 و آوریل 2020 را توصیف می کند که در آن نویسندگان 42 مطالعه مشاهده ای و 11 آزمایش بالینی مداخله ای را ارزیابی کرده و چندین فاکتور رژیم غذایی مرتبط با آکنه را شناسایی کرده اند.
“مطالعات مشاهده ای” به معنای مطالعاتی است که فقط دو گروه از افراد در مطالعه را با افرادی که رژیم های مختلف دارند مقایسه می کند. “کارآزمایی بالینی مداخله ای” به معنای مطالعه ای است که در آن از گروهی از افراد خواسته می شود رژیم غذایی خود را تغییر دهند تا تأثیر آنها بر آکنه اندازه گیری شود.
در حالی که به طور کلی این مطالعه نتیجه گرفت که بین آکنه و رژیم غذایی ارتباط وجود دارد ، در مطالعات مداخله ای رابطه ضعیف تری نسبت به مطالعات مشاهده ای مشاهده شد.
چه غذاهایی با آکنه در ارتباط هستند؟
پروفسور گابریلا فابروسینی ، متخصص آکنه در دانشگاه ناپل ایتالیا گفت: “یک رژیم غذایی با گلیسمی بالا و مصرف مکرر لبنیات ، به ویژه شیر کامل ، عوامل اصلی در ارتباط رژیم و آکنه است.”
شاخص گلیسمی بالا (GL) به معنای غذاهای کربوهیدرات دار است که به سرعت در بدن تجزیه می شوند و شامل غذاها و نوشیدنی های شیرین ، نان سفید و برنج هستند.
دکتر. دلوست می افزاید: تقویت کننده های آکنه شامل غذاهای با شاخص گلیسمی بالا ، لبنیات ، غذاهای چرب و شکلات هستند ، در حالی که عوامل محافظت کننده آکنه شامل اسیدهای چرب و میوه ها و سبزیجات هستند.
رژیم غذایی چگونه باعث ایجاد آکنه می شود؟
دکتر جری تان ، متخصص پوست در دانشگاه ایالتی اوهایو می گوید: “غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند می توانند سطح انسولین و فاکتورهای رشد” مشابه انسولین “را افزایش دهند. هر دوی این هورمون ها می توانند دفع سبوم (چربی طبیعی پوست) را افزایش دهند و اجزای سبوم را به ترکیباتی تبدیل کنند که التهاب بیشتری دارند. این می تواند باعث بدتر شدن آکنه شود.
چه عواملی بر آکنه تأثیر می گذارد؟
دکتر می گوید: “پاتوفیزیولوژی آکنه چند عاملی است و تا حد زیادی ناشناخته است ، بنابراین تغییرات رژیم غذایی ممکن است در همه موارد مثر نباشد.” کلی هاس ، میکروبیولوژیست پوست در دانشگاه ماساچوست. آکنه با سطوح هورمونی مرتبط است که ممکن است در دوران بلوغ ، قاعدگی و بارداری متفاوت باشد.
انتهای پیام