احتمال عدم دسترسی ۳ میلیارد نفر در جهان به واکسن کرونا

کارشناسان هشدار داده اند که کمبود ظرفیت خنک کننده در بسیاری از جهان برای توزیع کنندگان واکسن مشکل ساز است.
بیشتر کشورهای آسیای میانه ، بیشتر هند و آسیای جنوب شرقی ، تمام آمریکای لاتین به استثنای بزرگترین کشورها و تمام آفریقا به جز قسمت کوچکی تحت تأثیر قرار گرفتند.
واکسن ها در صورت نگهداری در دمای مناسب از کارخانه تا سرنگ می توانند موثر باشند.
اگرچه به کشورهای در حال توسعه برای حفظ واکسن های به اصطلاح “زنجیره سرما” کمک شده است ، اما حدود سه میلیارد نفر در سراسر جهان در مناطقی زندگی می کنند که به دلیل این مشکل امکان دسترسی به واکسن ها را ندارند.
مشکل واقعی زنجیره سرماخوردگی واکسن آخرین عدم تعادل ناشی از شیوع ویروس کرونا در افراد فقیر است که اغلب در مناطق شلوغ ویروس زندگی و کار می کنند و سیستم های بهداشتی آنها از امکانات لازم برای آزمایش گسترده برخوردار نیستند.
مبردهای پزشکی که دما را تا منفی 70 درجه سانتیگراد کاهش می دهند حتی در بیمارستان های ایالات متحده و اروپا نیز نادر است.
طبق مطالعه شرکت تدارکات آلمانی Dchal ، بیش از دو سوم جهان حتی چشم انداز داشتن فناوری پیشرفته را ندارند.
به گفته دی چال ، برای تداوم روند تولید 19 واکسن Covid اخیر ، نیاز به درجه حرارت شدید (تا منفی 80 درجه سانتیگراد) باید تأمین شود.
این شرکت گفت: “به همین دلیل چالش های جدید عرضه برای زنجیره تامین فعلی در حال ظهور است ، زیرا دمای استاندارد توزیع واکسن اکنون 2 تا 8 درجه سانتیگراد است.”
به گفته دیاچول ، میلیاردها نفر در کشورهایی زندگی می کنند که زیرساخت های لازم برای نگهداری زنجیره سرماخوردگی واکسن های موجود یا احتمالاً واکسن های کرونا معمولی را ندارند.
سازمان بهداشت جهانی یکی از موسساتی است که امسال تسهیلات Kwax را برای تنظیم توزیع عادلانه تأمین و توزیع واکسن در میان کشورهای عضو اجرا کرد.
طبق گزارش ایندیپندنت ، هدف این برنامه جهانی دریافت واکسن ویروس کرونا برای فقیرترین افراد جهان است و واکسنهایی که احتمالاً تحت پوشش جمع آوری کواکس قرار دارند در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد ذخیره می شوند.