احتمال وقوع پیک ششم کرونا از اسفندماه/ بازگشاییها و خطر گسترش اُمیکرون
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت کنونی شیوع آمیکرون در کشور گفت: بر اساس اطلاعات علمی می توان به فکر اعمال محدودیت بود. ما نباید منتظر وقوع یک بحران باشیم و سپس سعی کنیم آن را متوقف کنیم.
دکتر. علیرضا ناجی – ویروس شناس در گفت وگو با دکترنامهوی گفت: همانطور که پیش بینی می شود از این پس با شیب اندک، تعداد مبتلایان به کووید 19 مرتبط با سویه آمیکرون افزایش می یابد و در سه هفته آینده سویه Omicron به سویه غالب در سراسر جهان از جمله ایران تبدیل خواهد شد. .
وی گفت: بنابراین امیدواریم بیماری از 15 اسفند آغاز شود و آمار مرگ و میر افزایش یابد. نکته مهم این است که این افزایش به اندازه پنجمین افزایش در دلتا نخواهد بود. اما هر بیماری باعث بیماری و زیان می شود.
وی افزود: در مورد قله ششم میزان مرگ و میر به اندازه قله پنجم با دلتا نخواهد بود. بحث فعلی مبتنی بر دانش فعلی ما از این بیماری است، اگر بیماری زایی آمیکرون به اندازه ای بود که امروز می شناسیم، میزان مرگ و میر به اندازه دلتا نمی بود. اما این بدان معنا نیست که اپیدمی emicron تلفاتی ایجاد نخواهد کرد. این پیشبینی یک سایت علمی است که روند کووید 19 را پیشبینی میکند. در همین حال، ممکن است تغییری در این بیماری ایجاد شود که اوضاع را متفاوت کند. در حال حاضر انتظار داریم استقبال از واکسیناسیون به ویژه تزریق دوز سوم افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه عملکرد ما در برابر این ویروس بر شیوع این بیماری تأثیر گذاشته است، گفت: به شیان در چین و اخبار عجیبی که منتشر شده است نگاه کنید. این خبر به دلیل سیاست ضد کرونایی است که این کشور در پیش گرفته است که شهری مانند شیان با جمعیت 13 میلیون نفر را قرنطینه می کند و روزی یک بار همه را آزمایش می کند. این فقط برای شناسایی موارد بیماری و قرنطینه در صورت نیاز است. چنین رویکردی اهمیت emicron را نشان می دهد. ما نباید اجازه دهیم چنین جهش های ویروسی در گردش باشد. بنابراین ما نمی توانیم ساده باشیم.
وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات حدود 8 میلیون نفر در کشور هیچ واکسنی دریافت نکردند و باید برای واکسینه شدن توجیه شوند. با گذشت زمان، شاهد فرار گونه های بیشتری از سیستم ایمنی هستیم و این نشان می دهد که بررسی ترکیب واکسن بسیار مهم است. چند روز پیش از طریق مراجع علمی خارجی اعلام شد که استراتژی واکسیناسیون کرونا باید مشابه واکسیناسیون آنفولانزا باشد. این بدان معناست که واکسن ها دائماً در حال بررسی هستند و ترکیبات ویروسی جدید به واکسن ها وارد می شوند.
وی گفت: موضوع مهم دیگر کفایت واکسن است. بیان شده است که برای دوزهای تقویت کننده واکسن با پلتفرم های غیرفعال مانند سینوفارم، باید دوز تقویت کننده واکسن با کفایت بالاتر تزریق کنیم. تزریق چندین پلت فرم واکسن باعث تقویت سیستم ایمنی نمی شود، اما برخی مطالعات نشان می دهد که اگر واکسن خیلی موثر نباشد، واکسن موثرتری برای دوز تقویت کننده تزریق می شود.
ناجی با تاکید بر اینکه واکسن ها همیشه پرخطر هستند، گفت: از سوی دیگر تقویت سیستم ایمنی با تزریق نوبت سوم بسیار مهم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با افزایش بازگشایی به دلیل شیوع آمیکرون، به ناچار شیوع بیماری افزایش می یابد، باید علمی تری فکر کرد و منتظر بود تا درصد نوبت سوم تزریق افزایش یابد. تشکیل هر گونه سنگدانه به دلیل انتقال میکرون بالا می تواند منجر به افزایش شیوع بیماری شود. بر اساس اطلاعات علمی می توان محدودیت هایی در نظر گرفت. ما نباید منتظر وقوع یک بحران باشیم و سپس سعی کنیم آن را متوقف کنیم.
انتهای پیام/