اعتقادی به واردات غذا نداریم
دکترنامه/همدان وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه اعتقاد ما این است که باید از تولیدکننده ایرانی برای تامین غذا حمایت کنیم، گفت: اعتقادی به واردات غذا نداریم.
محمد علی نیکبخت، امروز، ۲۱ شهریور، در آیین رونمایی از نقشه راه تولیدات محصولات کشاورزی استان همدان، اظهار کرد: تولیدکنندگان بخش کشاورزی مسئولیت مهم و بزرگی را برعهده دارند به همین سبب وزارت جهاد کشاورزی در کنار آنها است.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم پشتیبان خوبی برای این قشر زحمت کش باشیم، تصریح کرد: امنیت غذایی، تامین غذای سالم و مناسب برای ملت بزرگ ایران مسئولیت بزرگی است که بر دوش همه ما قرار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: ما به طور شرعی و قانونی موظف هستیم در این مسیر حرکت کنیم و توصیههای رئیس جمهور هم توجه خاص به تولید و تولیدکننده داخلی است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نیاز داخل باید از مسیر تولید داخل تامین شود تا اگر دچار کمبود شویم اولین اقدام واردات نباشد و تنها واردات در صورتی باشد که توانایی تولید در آن زمینه وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز بخش کشاورزی نیاز دارد که همه با هم کمک کنند تا از بحران خارج شود، اضافه کرد: امروز وزارت جهاد کشاورزی و بخش کشاورزی متاسفانه بر خلاف نگاه رهبری و ریاست جمهوری اولویت اول کشور نیست و تمام تلاش ما این است که از این وضعیت خارج شویم و روش امروز مورد استفاده کشور اشتباه محض است.
نیکبخت بیان کرد :در سال ۱۴۰۱ اعتبار آب و خاک جهاد کشاورزی به عنوان بستر تولید هفت هزار میلیاردتومان بوده که در سال ۱۴۰۲، سه هزار میلیار تومان شد.
وی افزود: اعتبار طرحهای کوچک تامین آب که یک روزی در حوزه کشاورزی بیشترین اعتبار به خودش اختصاص میداد و مورد توجه همه مسئولین بود در سال ۱۴۰۱، چهار هزار میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ به دو هزار میلیار تومان کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا نگاه مسئولین به جهاد کشاورزی تغییر کند، اظهار کرد: باید خیلی تلاش کنیم تا این نگاهها در سطح استانها و ملی تغییر کند. متاسفانه در برخی از استان ها تنها سه درصد اعتبارات تملکی به بخش کشاورزی اختصاص داده شده است و این استان هیچ صنعت و فعالیتی جز کشاورزی ندارد و هیچ حوزهای به اندازه کشاورزی فرصت سرمایه گذاری ، ارز آوری و اشتغال ندارد.
نیکبخت با تأکید بر اینکه با همین اندک توجهی که به بخش کشاورزی میشود ارز آوری قابل توجهی برای کشور دارد، به تکمیل زنجیره شیلات اشاره کرد و ادامه داد: اولویت بعدی ما صنایع تبدیلی تکمیلی است و توجه به صنعت خیلی مهم است که در آن متاسفانه عقب ماندگی داریم و پنج هزار و ۳۰۰ واحد طرح صنایع تبدیلی تکمیلی از پیشرفت ۴۰ درصد تا ۹۰ درصد در بانکها معطل است که اگر این پنج هزار و۳۰۰ طرح پیگیری شود باعث میشود ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی خام فروشی نشود و به ثروت و برندسازی برای صادرات تبدیل شود.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اولویت بعدی ما تولید محصولات دام و طیور با توجه به شرایط است، به طوریکه با توجه به جمعیت کشور باید نگاه به تولید داخل باشد ما کشوری نیستیم که اگر کمبود ایجاد شود با یکی دو هواپیما بتوان آن را تامین کرد به همین دلیل باید به فکر تولید داخل باشیم و هشت هزار تن در روز مصرف گوشت و مرغ ما هست و با همه مشکلات و سختی ها باید تولیدکنندگان صبور باشند و دولت نترسیم و همت کنیم در کنارشان باشیم.
وی با بیان اینکه اولویت ما با پروژه های آبخیزداری ،آبخوان داری و تامین آب است، تصریح کرد : تصمیم بر این است که پروژههای کوچک روستاها برای تامین آب در صورت تمایل به بخش خصوصی داده شود و ما با آنها در ساخت مشارکت داشته باشیم که هم جلوی فرسایش خاک را بگیرد، کنترل سیلاب و تغذیه منابع آب را انجام دهد.
نیکبخت یادآور شد: منظور ما از افزایش تولید این نیست که به منابع پایه آسیب برنیم بلکه با استفاده از کشاورزی دانش بنیان ،افرایش بهروری، بهینه زارعی و بهینه نژادی با همین امکانات افزایش قابل توجهی را در تولید داشته باشیم.
نیکبخت با بیان اینکه صنعت یکی ازحلقههای موثر در تولید است، خاطرنشان کرد: یکی از نقاط قوت تولید میتواند صنعت باشد. هر روز حدودا ۶۰ هزار تن گوجهفرنگی در کشور تولید می شود و تنها هشت هزار تن از آن تازهخوری میشود و اگر صنعت نبود ۵۱ هزار تن آن بر روی دست مانده بود.
این مقام مسئول اضافه کرد :تصمیم گیرنده اصلی باید تولید کنندگان باشند چراکه اگر به خودشان واگذار شود، تولید رونق بیشتری پیدا میکند و میتواند ارز آور باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اولویت اول تامین نیاز داخل کشور است و دولت تسهیلات را فراهم میکند تا مشکلات تولیدکنندگان برطرف شود.
انتهای پیام