افزایش التهاب بدن با امگا۶
گلالا اصغری، متخصص تغذیه، روغن کلزا و روغن گردو را منابع گیاهی غنی از امگا 3 ذکر می کند و می گوید: امگا 3 ضد التهاب است و یکی از عملکردهای امگا 3 مسدود کردن آبشارهای التهابی در بدن است.
اصغری گفت: اسیدهای چرب امگا 6 موجود در روغن ذرت و روغن آفتابگردان می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود، بر هم خوردن تعادل بین امگا 3 و امگا 6 باعث التهاب در بدن می شود.
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: پروبیوتیک ها یک منبع فوق العاده ویژه هستند که با تأثیر بر فلور طبیعی روده، تولید آنها را افزایش می دهند و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشند، همچنین مقاومت به انسولین را بهبود می بخشند و از افزایش آن جلوگیری می کنند. چربی خون از تبدیل شدن آنها به سندرم متابولیک، چاقی و غیره جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: پروبیوتیک ها در پیشگیری از عفونت های دستگاه تنفسی نیز نقش دارند، با افزایش تعداد باکتری های مفید و مثبت، تاثیر مثبت آن نیز افزایش می یابد.
اصغری گفت: آجیل و لبنیات با چربی قابل تخمیر محیط مساعدی را برای افزایش باکتری های روده و در نتیجه تولید پروبیوتیک فراهم می کند.
وی تاکید کرد: سیر و پیاز دارای ماده ای به نام آلیسین هستند که مقاومت بدن را در برابر ویروس ها و قارچ ها افزایش می دهند. استفاده از این دو ماده غذایی به اشکال مختلف در برنامه غذایی روزانه توصیه می شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان