عمومیکسب و کار ویژه

انواع دکل های تک پایه

انواع دکل ها

دکل ها در قسمت های مختلف و برای کاربردهای کاملا متفاوت کاربرد دارند. از انواع دکل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • دکل های مخابراتی
  • دکل های روشنایی
  • دکل های انتقال برق
  • دکل دوربین مداربسته

این دکل ها خود به دکلهای خود ایستا ، دکل های مهاری , دکل های تک پایه و بازتابی تقسیم می شود. که هر کدام نوع و کاربرد خاص خود را داند.

دکلهای خود ایستا

اینگونه دکلها برای نصب یکسری از آنتن ها مانندVHF‌و UHFو همچنین آنتن های رادیویی ، ماکروویو ، بیسیم ، آنتن های موبایل و انواع دیش های solid و Grid استفاده می گردد .از مزایای این نوع دکل ها این است که به دلیل داشتن ساختار خرپایی فشار کمتری به آنها وارد می شود ، این نوع دکل ها به وسیله 4 پایه خود به زمین متصل هستند اما در ارتفاع های کم می توانید از دکل های خود ایستای 3 پایه استفاده کنید.

البته علاوه بر ارتفاع کم باید در مناطقی از این دکل ها استفاده کرد که نیاز به تعداد آنتن بالایی ندارید و میزان بار تحملی به نسبت کمتر است. اما اگر نیاز به تعداد آنتن بیشتری دارید و یا اینکه میزان فشار باد در آن منطقه زیاد است می توانید از نوع 4 پایه استفاده کنید .این نوع دکلها فقط برای نگه داشتن آنتن نیست و برای مصارف دیگر کاربرد دارد.

دکلهای روشنایی

این گونه دکلها برای نگه داشتن پرژکتور , فانوس دریایی و … مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع نیز با توجه به نوع تاج به دو دسته تاج متحرک و ثابت تقسیم می شود. این نوع دکل ها با نام مرسوم هستند. از این نوع دکل ها برای روشنایی استادیوم , خیابان و.. استفاده می شود. برای پارک ها نیز بعد از نصب پایه چراغ پارکی از این نوع دکل ها برای روشن ماندن چراغ استفاده میکنند. حتی در برج نوری 6 متری نیز از این مدل دکل برای ساخت آن استفاده میگردد.

دکل های انتقال برق

این نوع از دکل ها که بیشتر از نوع دکل های خود ایستا و از نوع چهار پایه هستند برای نگه داشتن خطوط انتقال انرژی برج مورد استفاده قرار می گیرد.یکی از انواع این نوع از دکل ها، می باشد.

دکل دوربین مداربسته

از این نوع دکل برای نگه داشتن دوربین در ارتفاع استفاده می شود کاربرد این دکل برای موارد ترافیکی و کنترل محیط است .نوع این نوع دکلها از نوع تک پایه هستند که بنا به نوع دوربین و نیاز شما ارتفاع و شکا آنها نیز کاملا متفاوت است.

دکل های مخابراتی

به دکل های که برای نگه داشتن آنتن ، وسایل تقویت کننده شبکه موبایل و … استفاده می شود دکل های مخابراتی نامیده می شود و می تواند از نوع خود ایستا ، مهاری ، تک پایه ای و … باشد.

دکل های مهاری

به دکل هایی گفته می شود که با استفاده از سیم آنها را به زمین متصل می کنند . این دکل به دلیل سبک بودن و راحتی نصب برای کارهای مخابراتی و اینترنتی استفاده می شود. معمولا این دکل ها را بر روی پست بام نصب می کنند و با استفاده از سیم آنها را مهار می کنند. شما حتی میتوانید دکل مهاری دست دوم خریداری کنید.

این نوع دکل‌ها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکل‌ها کمتر از دکل‌های دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه‌است. این دکل‌ها بسته به ابعاد و نوع ساخت به جند دسته تقسیم می‌شوند از انواع آن می‌توان به دکل‌های سری G اشاره کرد که با انواع G۲۵، G۳۵، G۴۵ تولید می‌شوند.

این دکل‌ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن‌های سه متری که پایه‌ها از لوله نمره ۳ بوده که به وسیله میل گردهای نمره ۸ یا ۱۰ به صورت خرپائی به هم متصل می‌شود این دکل‌ها ابتدا توسط کارخانه دکل سازی ROHN کانادا تولید می‌شده که اکنون در بعضی مواقع با نام این کارخانه شناخته می‌شوند. این نوع از دکل‌های مهاری با باربری بسیار کم بوده و تنها برای نصب آنتن‌های بی سیم یا دیش‌های کوچک اینترنت استفاده می‌گردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخش‌ها به سانتیمتر می‌باشد. این دکل‌ها به دلیل سبکی بیشتر در پشت بام‌ها نصب می‌شوند و در هر ۹ متر به وسیله سیم مهار از سه جهت مهار می‌شوند.

دکل تک پایه

از این دکل در محیط شهری و به دلیل نبودن فضای کافی استفاده می شود و به دلیل داشتن تک پایه از لرزش بیشتری نسبت به سایر دکل ها برخوردار است . ساختار این نوع دکل از نوع چند وجهی است. و بیشتر برای شبکه های موبایل کاربرد دارد. که به دکل های bts مشهور هستند.

دکل بازتابی

از این نوع دکل ها برای نصب تجهیزات تقویت کننده (بازتاب) امواج رادیویی استفاده می شود و در منطقی مانند کوه که مشکل انعکاس امواج وجود دارد برای دور زدن کوه از این نوع دکل استفاده می شود. برای تنظیم زاویه نیدکل‌های خودایستا اصطلاحاًْ به دکل‌هایی گفته می‌شود که دارای ۳ یا ۴ پایه بوده و پایه‌ها با اعضای خرپائی به هم متصل می‌شوند.

دکل‌های خودایستا چهارپایه

این نوع دکل‌ها به صورت چهار پایه بوده که معمولاًَ تمام قطعات دکل از نبشی ساخته می‌شود که بوسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل م یشوند. این دکل‌ها برای بارهای زیاد و معمولاً برای ارتفاع‌های بلند تر از ۲۴ متر استفاده می‌شود.

دکل‌های خودایستا سه پایه

دکل‌های خودایستا سه پایه دکل‌هایی هستند که به صورت مشبک بوده و دارای سه پایه می‌باشد. پایه‌ها اکثراًَ از لوله و اعضای داخلی به صورت خرپائی از نبشی ساخته می‌شود. در ساخت پایه‌ها از نبشی، نبشی ۶۰ درجه، میل گردهای توپر، پرفیل‌های خمکاری شده و… نیز استفاده می‌شود. اعضای داخلی (بریس‌ها) از نبشی، لوله، میلگرد ساخته می‌شود. این نوع دکل‌ها برای نصب آنتنهای ماکروویو، آنتنهای موبایل و بیسیم استفاده می‌شود.

دکل ۳۰ متری تک‌پایه

دکل‌های تک‌پایه یا مونوپل به دکل‌هایی گفته می‌شود که به صورت تک‌پایه باشد. این دکل‌ها با مقاطع چند وجهی ساخته می‌شود. این نوع دکل‌ها بر روی یک پایه استوار بوده و لنگر زیادی در پای دکل وجود دارد. لرزش این دکل‌ها به تناسب بقیه دکل‌ها بیشتر می‌باشد. این نوع دکل‌ها با توجه به فضای کمی که اشغال می‌کنند مد نظر قرار گرفته و در محیط‌های شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده می‌شود. ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده می‌شود. این دکل‌ها تنها با جرثقیل نصب می‌شود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد.

دکل‌های بازتابی

دکل‌های بازتابی یا پسیو رفلکتور دکل‌هایی هستند که به صورت آینه امواج رادیوئی را منعکس می‌کنند. در مناطقی که به دلیل عوارض طبیعی مانند کوه دکل‌ها برای انتقال امواج دچار مشکل شوند برای دور زدن کوه از این نوع دکل‌ها استفاده می‌کنند. این نوع دکل‌ها دارای پنل بزرگی بوده که زاویه آن قابل تنظیم می‌باشد.

دکمه بازگشت به بالا