برنده غیرمنتظره جنگ تجاری آمریکا در بازارهای مالی جهان

برنده غیرمنتظره جنگ تجاری آمریکا در بازارهای مالی جهان

بازارهای سهام و اوراق قرضه آمریکای لاتین که تا حدود زیادی از تعرفه های تجاری سنگین آمریکا در امان مانده اند ممکن است برنده دور از انتظار جنگ تجاری دولت ترامپ باشند.

به گزارش دکترنامه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه گذشته تعرفه پایه ۱۰ درصدی را برای کالاهای وارداتی از همه کشورها اعلام کرد و همچنین تعرفه هایی تا ۵۰ درصد را برای یک سری از کشورها و مناطق خاص اعمال کرد. اعلام این تصمیم به ریزش وال استریت منجر شد و سرمایه گذاران را به جست وجوی دارایی های امن غیرآمریکایی واداشت.

شاخص سهام نزدک آمریکا جمعه گذشته بیش از ۲۰ درصد پایین تر از رکورد بالای ثبت شده در دسامبر گشوده شد و شاخص هراس وال استریت به بالاترین حد در هشت ماه گذشته رسید. شاخص دلار آمریکا هفته گذشته به پایین ترین حد در ۶ هفته اخیر رسید. در این بین برخی از بخش های سهام بازار نوظهور و ارزها عملکرد بهتری داشته اند و تاب آوری اوراق قرضه بدون توجه نمانده است.

آمریکای لاتین از تعرفه های اضافی آمریکا  که از سوی ترامپ اعلام شد و دهه ها سیاست تجاری واشنگتن را دستخوش تغییر کرد تا حد زیادی در امان ماند زیرا اکثر کشورهای این منطقه در تجارت با بزرگترین اقتصاد جهان کسری تجاری دارند.

به گفته کاترین اگزوم سرپرست تحقیقات مستقل در موسسه «گرامرسی» بازدهی اخیر و بازنگری در تجارت جهانی می تواند انواع جدیدی از سرمایه گذاران را به سمت دارایی های آمریکای لاتین جلب کند. با فرض اینکه شما در نهایت با بلوک های تجاری منطقه ای بیشتری روبرو شوید آمریکای لاتین در این زمینه برنده خواهد بود.

شواهدی از تغییر را می توان در برزیل و مکزیک گه بزرگترین اقتصادهای آمریکای لاتین هستند یافت. بازارهای سهام هر دو کشور در سال جاری افزایش یافته اند و ارزهای آنها در برابر دلار صعود کرده اند. اقتصاددانان می گویند برزیل نسبت به بسیاری از کشورها در موقعیت بهتری برای رویارویی با تعرفه ها قرار دارد و انتظار می رود رفتار ترجیحی مکزیک از نقطه نظر تجاری آمریکا ادامه یابد.

روی آوردن سرمایه گذاران به بازارهای آمریکای لاتین به دنبال ماه ها نوسان در وال استریت صورت می گیرد زیرا دیدگاه غالب بازار از دارایی های آمریکا به عنوان تنها مقصد سرمایه مورد بازبینی قرار گرفته و سرمایه گذاران انتظارات رشد اقتصادی در آمریکا و در سطح جهان را از نو مورد ارزیابی قرار می دهند.

شمیلا خان مدیر درآمد ثابت بازارهای نوظهور و آسیا و اقیانوسیه در موسسه مالی «یو بی اس» گفت: دارایی های بازارهای نوظهور به طور کلی در این دوره از نوسانات عملکرد بهتری دارند و ما این را به ترکیبی از عوامل بنیادی بهبود یافته عوامل فنی مطلوب و ارزش گذاری های نسبی جذاب نسبت می دهیم.

همچنین سرمایه گذاران به میزان فزاینده وضعیت استثنایی که برای دارایی های آمریکا قائل هستند را زیر سوال می برند و این امر متنوع سازی جریان های سرمایه را به سمت بازارهای نوظهور سوق می دهد.

با این حال ریزش گسترده بازارهای مالی در روز جمعه که ناشی از تعرفه های متقابل چین بود یادآور این است که اگر اقتصاد جهانی وارد رکود شود هیچ کس در امان نخواهد بود.

اندازه بازار سهام آمریکای لاتین محدودیت دارد و ۱۰ شرکت برتر در شاخص منطقه ای «ام اس سی آی» مجموعا ارزش بازار نزدیک به ۲۳۰ میلیارد دلار دارند؛ در حالیکه ارزش بازار اپل به تنهایی حدود ۳ تریلیون دلار است.

بر اساس گزارش رویترز سامی مودی رئیس درآمد ثابت بازار نوظهور در شرکت مدیریت سرمایه «تی رو پرایس» گفت: علاوه بر این ویژگی های خاص آمریکای لاتین نیز می تواند مانعی برای سرمایه گذاری بیشتر باشد. در حالی که آمریکای لاتین کمتر تحت تاثیر تعرفه های آمریکا قرار گرفت هر کشوری که در دوره سخت تر شدن شرایط مالی با کسری بودجه دوگانه مواجه شود ممکن است آسیب های جانبی متحمل شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا