بهترین روش نگهداری از پیاز برای حفظ ارزش غذایی آن

موسیر یکی از سبزیجاتی است که سرشار از مواد مغذی بوده و منبع غنی ویتامین C، ترکیبات گوگردی و فلاونوئیدها است.
به گزارش دکترنامه، به گفته کارشناسان آمریکایی، انواعی از فلاونوئیدها در پیاز وجود دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و با پیشگیری از ابتلا به سرطان مرتبط هستند.
پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن به صورت خام یا پخته برای سلامتی مفید است که به سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان کمک می کند. علاوه بر این فیبر موجود در پیاز در سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا موثر است.
در بسیاری از کشورهای جهان پیاز یک غذای اصلی است و ارزش غذایی بالای آن را نمی توان نادیده گرفت.
با این حال، با شروع فصل پیاز تازه، نگهداری این گیاه حساس در آشپزخانه دشوارتر می شود، زیرا مواد موجود در پیاز می تواند نشاسته آن را به قند تبدیل کند و باعث بوی بد آن شود.
شاید فکر کنید که برای تازه نگه داشتن پیازها باید آن را در یخچال نگهداری کنید، اما آیا این ایده خوبی است؟
پیاز برای تهیه انواع غذاها از سوپ و خورش گرفته تا سس خانگی و سالاد و ساندویچ ضروری است. به همین دلیل و از آنجایی که پیاز می تواند ماه ها تازه بماند، می توانید مقداری از آن را در انبار نگهداری کنید تا در صورت نیاز در تهیه غذاهای مختلف از آن استفاده کنید. اما این روش نگهداری است که می تواند طعم سبزیجات را حفظ کند.
بهترین روش برای نگهداری پیاز
موسیر عموماً هوای خشک و دمای سرد را ترجیح می دهد. حفظ شرایط نگهداری بهینه، عمر مفید پیاز را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. بنابراین اولین قانون این است: پیاز را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
دمای مناسب برای نگهداری پیاز حدود ۷ تا ۱۳ درجه سانتیگراد است. بنابراین یک مکان خشک و خنک مانند یک انبار یا زیرزمین مکان مناسبی برای نگهداری آن است. در عین حال، می توان آن را در یخچال نگهداری کرد، اما نه در هر جای یخچال خالی.
اهمیت کاهش رطوبت
پیاز باید قبل از نگهداری از کیسه پلاستیکی خارج شود و از محصولاتی که رطوبت ساطع می کنند مانند سیب زمینی دور نگه داشته شود. اگر پیاز کامل را در یک کیسه مواد غذایی دربسته نگهداری کنید، این کار با به دام انداختن رطوبت در داخل و تشویق رشد میکروب های فاسد کننده مانند کپک، عمر مفید آنها را کوتاه می کند.
رطوبت بالا نیز می تواند باعث جوانه زدن پیاز شود. بنابراین آن را در تور یا سبد نگه دارید.
پیاز را دور از نور نگه دارید
علاوه بر یافتن مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب برای پیازها، باید از نور مستقیم خورشید نیز دور نگه داشته شود.
نحوه نگهداری پیاز خرد شده در یخچال
اگر پیازهای زیادی دارید که در شرف فاسد شدن هستند، ممکن است بخواهید آنها را خرد کرده و برای استفاده بعدی ذخیره کنید. برخلاف پیاز کامل، پیاز خرد شده بهتر است در یخچال در کیسه پلاستیکی یا ظرف در بسته نگهداری شود.
به خاطر داشته باشید که اگر سیب، گلابی یا کرفس در نزدیکی پیاز نگهداری شوند، بوی یکدیگر را جذب می کنند.
آیا می توانیم پیاز را فریز کنیم؟
بهتر است پیاز را فریز نکنید. زیرا انجماد باعث تغییر بافت پیاز می شود. اما در صورت لزوم، پس از یخ زدایی پیاز منجمد، توصیه می شود از آن برای پخت و پز استفاده کنید و از مصرف خام آن در سالاد یا ساندویچ غافل شوید.
ماندگاری پیاز چقدر است؟
ماندگاری پیاز بستگی به محل نگهداری آن دارد.
پیاز پوست کنده را به مدت ۱۰-۱۴ روز در یخچال و پیاز خرد شده را ۷-۱۰ روز در یخچال نگهداری کنید. در حالی که یخچال بهترین مکان برای نگهداری پیاز کامل نیست، اما معمولا تا دو ماه در یخچال ماندگاری دارند.
پیاز کامل اگر در محیط خشک، خنک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود، می تواند سه یا حتی شش ماه دوام بیاورد، به شرطی که پیازها خشک، سفت، با پوست سالم و بدون جوانه باشند.
به گزارش هلث لاین، در صورت نگهداری در فریزر در دمای صفر یا کمتر از آن، پیاز منجمد باید در عرض هشت ماه مصرف شود.
انتهای پیام