تاکید بر نوشیدن آب در روزهای گرم سال

تاکید بر نوشیدن آب در روزهای گرم سال

مشاور رئیس جمهور انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه با قرار گرفتن در هوای گرم ، می توان گرما را تأمین کرد ، راه حلی برای حفظ بافت آب بین بدن در مقابل گرما ارائه شده است.

برلیانت بزرگمهر در گفتگو با دکترنامه ، وی با بیان اینکه در شرایط فعلی احتمال قرار گرفتن در معرض گرما و گرمای اضافی نسبتاً زیاد است ، گفت: با توجه به علائم گرمای بیش از حد ، وی گفت: سردرد ، خستگی ، از دست دادن اشتها ، خشکی دهان ، گلو و بینی ، کاهش خروج ادرار ، افزایش ضربان قلب و در موارد شدید ، کاهش عملکرد مغز. توجه داشته باشید که اگر گرما شدید باشد ، این می تواند بسیار خطرناک باشد.

وی گفت: “بهتر است سعی نکنید در معرض گرمای شدید قرار گیرید.” “سه کار وجود دارد که می توان برای جلوگیری از گرمای بیش از حد انجام داد.” اولین مورد این است که آب کافی به بدن ما وارد شود. زیرا در تابستان به دلیل اینکه عرق بیشتر از زمستان امسال است ، مقادیر زیادی آب از طریق عرق از بدن آزاد می شود و باید با مصرف آب و مایعات جبران شود. اولویت بعدی اجتناب از غذاهایی که عطش دارند ، و اولویت سوم جلوگیری از دفع بیش از حد آب و جلوگیری از دفع بیش از حد آب است.

متخصصان تغذیه و متخصصان تغذیه ادامه می دهند: “اگر آب کافی را برای جبران عرق بدن نگیریم ، آب بینابینی بدن نازک می شود که این امر می تواند اختلالات زیادی ایجاد کند و این اختلالات در صورت شدید بودن می توانند مایه تاسف برانگیز باشند.” مقدار آب مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان باید حدود 35 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد ، و در کودکان و نوزادان این مقدار بیشتر است ، که بسته به عوامل مختلف متغیر است. به عنوان مثال ، هنگامی که مواد غذایی مصرف شده حاوی آب بیشتری مانند سوپ ، سوپ ، آب میوه و غیره باشد ، کمتر نیاز است. البته فراموش نکنید که عرق کردن در این زمینه نیز مؤثر است.

وی با تأکید بر اینکه بهترین راه برای جبران از بین رفتن آب بدن از طریق عرق کردن ، نوشیدن آب آشامیدنی سالم است ، افزود: برخی از افراد مایعات دیگر مانند شربت یا نوشیدنی های گازدار را جایگزین آب می کنند که این کار درستی نیست. بهترین مایع برای بدن ، آب سالم است. البته گاهی اوقات می توانید شیر کم نمک یا شیر کره را جایگزین کنید.

بزورگمهر افزود: تشنگی ملاک خوبی برای نیاز بدن به آب است تا فرد با احساس آن بتواند آب بنوشاند اما ممکن است گاهی اوقات فرد احساس تشنگی نکند. بنابراین منتظر وقت تشنگی نباشید.

وی گفت: برخی غذاها حاوی آب قابل رویت هستند که ما با چشمان خود می بینیم مانند سوپ ها ، سوپ ها ، آب میوه ها و غیره. بعضی از غذاها مانند آب میوه نامرئی دارند. سبزیجات که ما نمی بینیم. بنابراین ، گنجاندن میوه و سبزیجات در مواد غذایی روزانه ، علاوه بر اینکه در تأمین آب مورد نیاز بدن مؤثر است ، حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند نیاز بدن به این مواد را برطرف کند.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه بهتر است مصرف غذاهایی که عطش دارند کاهش یابد ، اضافه کرد: “این مواد غذایی شامل نمک (که باعث تشنگی به دلیل تغییر در فشار اسمزی داخلی بدن) ، پروتئین حیوانات و کافئین است.” آنها می توانند باعث تشنگی شوند. علاوه بر این ، مصرف مقادیر زیادی غذاهای شیرین نیز نیاز فرد به آب را افزایش می دهد. برخی معتقدند مقداری سدیم در تابستان به دلیل تعریق زیاد آزاد می شود و برای جبران نیاز به نمک بیشتری داریم. درست است که مقداری سدیم از طریق تعریق در بدن دفع می شود ، اما باید سه نکته را در نظر داشته باشید. ابتدا راه اصلی خارج کردن سدیم از بدن از طریق کلیه ها است و وقتی بدن در وضعیت جدی کمبود سدیم قرار دارد به طوری که عرق می کند خیلی بد است از طرف دیگر غدد عرق با دفع عرق از دفع دفع آنها با سدیم مطابقت دارد ، بنابراین طبق مکانیسم جبران خسارت وقتی بدن زیاد عرق می کند. ، سدیم کمتری آزاد می شود. همچنین ، در وهله سوم ، تمام غذاها مقداری سدیم دارند که بسته به نوع آن متفاوت است. برخی غذاها که حاوی آب بیشتری هستند حاوی سدیم کمتری هستند ، مانند میوه و سبزیجات و برخی دیگر مانند گوشت ، تخم مرغ و غیره سدیم بیشتری دارند. این بدان معنی است که سدیم مورد نیاز بدن نیز از طریق غذا دریافت می شود. مصرف مقادیر زیادی غذاهای قندی نیز نیاز فرد به آب را افزایش می دهد.

بزورگمهر در توصیف موادی که باعث دفع مقادیر زیادی آب از بدن می شود ، یادآور می شود: این مواد مانند پروتئین حیوانی که متابولیت های دفع کننده ادرار اوره هستند ، برای دفع مقادیر زیادی آب مورد نیاز هستند. به این ترتیب ، با مصرف مقدار زیادی پروتئین حیوانی ، آب زیادی از بدن خارج می شود. سایر مواد تشکیل دهنده کافئین چای و قهوه است. این موارد باعث می شود آب زیادی از بدن خارج شود. بنابراین ، بیش از حد آن را نکنید. از دیگر عواملی که می تواند باعث خارج شدن مقدار زیادی آب بدن شود ، می توان به خونریزی بیش از حد ، اسهال ، استفراغ و تب زیاد اشاره کرد که می تواند باعث تعریق بیش از حد شود.

وی گفت: “مصرف آب و غذاهای حاوی آب می تواند کمبود آب از دست رفته در اثر عرق را جبران کند.” انجام شده.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا