تولید دستگاه تصفیه هوا بر اساس نانوذرات
به گفته شفاف ، عزیزالله شفیعی خانی ، استاد برجسته فیزیک و عضو هیئت علمی و محقق آزمایشگاه کربن دانشکده فیزیک دانشگاه ، در سومین اختراع خود توانست به لطف نانوذرات فوتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم ، یک سیستم تصفیه هوا بسازد. و مدار الکترونیکی از جمله کنترل پنل ، مدار یونیزر و ترانسفورماتورها به لامپ ماوراء بنفش تبدیل شدند.
از مهمترین و مزایای اصلی این سیستم آنتی ویروس های ضد باکتری و محیطی ، ماندگاری بیشتر سیستم اصلی ، خود تمیز کردن سطوح اصلی ، آبگریز بودن سطوح اصلی ، راندمان بالاتر از موارد مشابه ، کاهش آلاینده های VOC در محیط از جمله CO 2 ، NOx ، NH 3 ، Armatics و غیره ، کم مصرف هستند و نیازی به تعمیر و نگهداری خاصی ندارند و بدون استفاده از عوارض جانبی در مصارف مسکونی ، آزمایشگاهی ، بیمارستانی و صنعتی قابل استفاده است.
شفیعی هانی با تشریح جزئیات بیشتر سیستم ، گفت: “همانطور که می دانید ویروس ها در خانواده کرونا ویروس ساختار مشابهی دارند و همگی دارای غشای لیپید بسیار نازک هستند و در زیر این غشای دارای پروتونهای آزاد بی شماری (H +) به دلیل ترکیبات بیوشیمیایی داخل سلولی هستند.”
وی افزود: اکنون ، اگر این پروتون ها به هر طریقی از غشای ویروسی خارج شوند ، تعادل خود را می شكند و غشاها خراب می شوند و RNA منفجر می شود. »(شکل 4 و 5). اندازه پروتون در حدود یک شکل (6-10 نانومتر) است که می تواند با حداقل مقاومت ستون از غشاء جذب و خارج شود. بر این اساس ، یک بار منفی باید با روش و مکانیسم در نزدیکی این ویروس ها ایجاد شود. پس از جذب رادیکال با بار الکتریکی منفی از غشاء ، بار مثبت یا پروتون در زیر غشای لیپید به سادگی توسط نیروی کلمبیا جذب می شود.
این استاد برجسته فیزیک ادامه داد: برای این منظور ، بر اساس تحقیقات چند ساله ، نتایج تحقیقات من در مقاله ای منتشر شده در مجله علمی علمی ، سال 2019 ، جلد. 9 ، 16648 اثر فوتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم می تواند به عنوان نیمه هادی با شکاف انرژی در حدود 3.2 ولت استفاده شود ، که بطور اختصاصی با ساختار بلوری آناتاس بر روی مش آلومینیومی در یک فرآیند چند مرحله ای ساخته می شود.
وی ادامه داد: پس از سنتز این ساختار و به دلیل انتشار فوتون های ماوراء بنفش به این لایه ها ، به ترتیب یک الکترون و یک سوراخ در باند رسانا و در باند ظرفیت ایجاد می شود. از آنجا که همیشه یک مولکول آب در محیط وجود دارد ، الکترون ها در محیط واکنش نشان می دهند و حفره ها با اکسیداسیون واکنش نشان می دهند. در نتیجه ، رادیکال های هیدروکسیل و سوپراکسیل تولید شده در این زنجیره واکنش دهنده نقش منفی ایفا می کنند ، ویروس را در کمتر از یک ثانیه از بین می برد و در نهایت با پایان دادن به فرآیند مولکول اولیه آب در نهایت تبدیل به آب یا هیدروژن و اکسیژن می شود. ،
معلم دانشگاه الزهرا (س) در ادامه با اشاره به این سؤال مهم که چرا ماده فوتوکاتالیست نسبت به موادی مانند کلر واکنش پذیرتر است گفت: در پاسخ به این سؤال باید گفت که ماده فوتوکاتالیستی قدرتمندترین ماده اکسید کننده است که این توانایی را دارد. . این ماده در تولید رادیکالهای OH- (هیدروکسیل) نقش دارد. آنها می توانند سرعت واکنش چندین میلیون بار را تسریع کنند. این واکنش بر اساس تبدیل حالت شیمیایی عناصر حالت زمین به سطوح بالاتر است.
شفیعیانی ادامه داد: در مورد مولکولها یا اتمها در حالت هیجان ، آنها ترکیب شیمیایی بیشتری دارند. به این ترتیب ، نیروی واکنش با مولکولها در چندین مرحله در مقادیر بالاتر به محصولات اکسید تبدیل می شوند ، از جمله: رادیکال ها یکی از قدرتمندترین عوامل در فرآیند اکسیداسیون هستند و از پتانسیل بسیار بیشتری نسبت به کلر کلر ، فلور F برخوردار هستند. و ید I در مقایسه با کلر در مقایسه با جدول قرار داشت.
معلم برجسته فیزیک دانشگاه الزهرا (س) همچنین گفت: آزمایش های بسیاری با برخی از میکروارگانیسم ها مانند اتومبیل های E ، مواد آلی مانند متیل پرتقال و ترکیبات ارگانیک مانند بنزن ، دی اکسید کربن و اتانول نتایج بسیار بالاتری از آنچه انتظار می رود داشته اند.
گفتنی است ، عزیزولا شفیعیانی یکی از اولین نسل فارغ التحصیلان رشته فیزیک در ایران ، فارغ التحصیل دانشگاه فنی شریف و یکی از محققان برجسته فیزیک در ایران است.
طراحی و ساخت این سیستم سومین اختراع این استاد برجسته است که با شماره علمی 999943 مورخ 10/1/98 با تایید علمی ستاد نانو ثبت اختراع شده است.
پیش از این ، این استاد مشهور قادر به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه هوا بر پایه نانوذرات و طراحی دستگاه بی نظیر لیزر دی اکسید کربن در آزمایشگاه های دانشگاه بود.
انتهای پیام /