«تولید» راه برون رفت از مشکلات کنونی است
به گزارش خبرنگار دکترنامه کرمانشاه، عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز پنجشنبه (۳۰ آذرماه) در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار کرد: سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات کالا و خدمات به تناسب ارزش افزوده و خالص ارز آوری مثبت است.
وی افزود: این تنها یک بند از ۲۲ بند مذکور در بندهای سیاستی اقتصاد مقاومتی است، ما آنچه داریم از بیگانه تمنا میکنیم که کار غلطی است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک کارگر برای کارفرما سالانه ۲ میلیارد ریال هزینه دارد، اگر فردی کارآفرینی کند، سالی ۲ میلیارد ریال به جمهوری اسلامی ایران کمک میکند، اما تولیدکننده به این میزان در دستگاههای اجرایی جایگاه ندارد.
مصری بیان کرد: راه برون رفت از مشکلات کنونی ما فقط تولید است و هیچ راهی برای افزایش اشتغال بهجز تولید نیست، تولید اعلام عدم وابستگی است.
وی ادامه داد: به غیر از مقام معظم رهبری که قدردان تولید بوده و یازده سال است که سال را با عناوین تولیدی نامگذاری میکند هیچکدام از ما اهمیت تولید را درک نکردهایم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پالایشگاه آناهیتا به دلیل عدم پالایش نفت در ایران و پالایش آن در خارج از کشور تعطیل شده بود، با اینکه مواد اولیه تولید بنزین در ایران وجود دارد اما در خارج از کشور تولید و سپس به ایران فرستاده میشود، اما در حال حاضر ۲ میلیارد دلار به پالایشگاه اختصاص یافته است.
لزوم تسهیلگری روند صادرات از استان کرمانشاه
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در این مراسم، اظهار کرد: مجموعهای از فرصتها و تهدیدها، قوتها و ضعفها در مقابل تولیدکنندگان و صادرکنندگان وجود دارد.
وی افزود: از اقدامات موثر آمادهسازی ظرفیتهای زیربنایی برای تسهیلگری صادرکنندگان و مباحث حملونقل است، ما وارث صنعتی هستیم که باید بهزودی و به خوبی تغییر کند.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: تمرکز بر تسهیل تولید، صنعت و تجارت به همراه صبر و خستگی ناپذیری در تداوم مسیر راه گشا است.
وی بیان کرد: تمرکز بر مسئله تولید و مقدماتی که به افزایش آن کمک میکند مهم است، مسئله تورم اثرگذاران ملی دارد، اما فعالیتهای استانی به کاهش یا افزایش آن کمک میکند، در نتیجه تلاش ما و همکاران بر این است که در این مسیر کمک کننده بوده و مانعی برای صادرکنندگان نباشیم.
صحرایی ادامه داد: در مجموعه اداری استان یکی از معیارهای اصلی برای سازمانها ربط و نسبتی است که به اشتغال استان کمک میکنند، مدیر یا مسئولی که بیتفاوت یا مانع باشد در تعاملات جایگاه متفاوتی خواهد داشت.
افزایش ۱۲ درصدی صادرات غیرنفتی
محسن دارابی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: امسال با مجموعه تلاش جهادگران در تجارت خارجی تا پایان آبان ماه یک میلیارد و ۹۷۵ میلیارد ریال صادرات غیر نفتی داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: تا پایان سال ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صادرات پیش بینی شده که طبق انتظار ما به سه میلیارد دلار هم خواهیم رسید، همچنین ۵۰ درصد از صادرات کشور در دست استان کرمانشاه و ۵۰ درصد دیگر سهم سایر استانها است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه تصریح کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم به طور متوسط سالانه باید ۲۳ درصد صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم، درست است که سازمان صمت زمامدار صادرات غیرنفتی بوده و این ۲۳ درصد تکلیف است، اما مواردی دیگر هم باید انجام شود.
وی بیان کرد: درخواست ما تقویت تولیدات صادرات محور، بهسازی حوزه صنعت، ارتقای تکنولوژی و تلاش برای صادرات با ارزش افزوده بالاتر است، زیرا در حال حاضر ما به ازای هر تن ۴۰۵ دلار دریافت و ۶۰۰ دلار پرداخت میکنیم، این فاصله باید کم شود.
دارابی ادامه داد: همچنین تامین زیرساختها در حوزه مرزها به وسیله اداره راه و شهرسازی و زیرساختهای استان توسط سازمان راهداری استان از درخواستها است، ایجاد شرکتهای حملونقل بینالمللی مشکلات هر ۲ طرف را برطرف میکند.
سهم ۳۹ درصدی استان کرمانشاه در صادرات کشور
حیدر کدیور رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: صادرات ایران به عراق در سال جاری توسط کرمانشاه سهم ۳۹ درصدی دارد، اما اگر موانع وجود نداشت، میزان صادرات ایران قطعا افزایش چند درصدی داشت.
وی افزود: در حال حاضر اصلی ترین مانع رفع تعهدات ارزی است، بازگشت ارز صادرات به ریال و اتلاف سرمایه و زمان در شرایطی است که تحریمهای ظالمانه در شرایط بینالمللی دست صادرکنندگان را بسته است.
صادرات ۲ میلیارد دلاری استان کرمانشاه
جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: اگر مشکل تعهدات ارزی وجود نداشت در حال حاضر به جای صادرات ۲ میلیارد دلاری، چهار میلیارد دلار صادرات داشتیم.
وی افزود: تمدید نشدن کارت بازرگانی صادرکنندگان، معاملات ریالی، نبودن مشوقها و عدم افزایش ارزش افزوده ۹ درصدی که به قشر ضعیف فشار میآورد از مشکلات کنونی است.
رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه تصریح کرد: همچنین ماشینهای صادرکننده باید بابت خواب کالاها هزینه سنگینی پرداخت کنند، بنابراین درخواست ما ایجاد خط مستقیم عبور صادرکنندگان برای عبور سریعتر است.
تصویب قانون برگشت ارز در سال ۱۴۰۰
کیوان کاشفی عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در این مراسم اظهار کرد: بزرگترین چالش ما بحث تعهدات ارزی است، در این بحث کمیته اقدامات ارزی شکل گرفت و امکان برخی انعطافها در آن وجود داشت، همچنین در سال ۱۴۰۰ قانونی در خصوص برگشت ارز تصویب شد.
وی افزود: سیاسیترین متغیر اقتصادی دلار است و صادرات با حداقل سود اتفاق میافتد، پیشنهاد مشخص ما معافیت بخش کشاورزی، فرش و صنایع دستی از بازگشت ارز است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ایجاد شتاب دهنده صادراتی و ایجاد تنوع صادراتی که باعث ایجاد اشتغال میشود باید در دستور کار قرار گیرد.