جنجال نشت اطلاعات بیماران با اهداف سودجویانه/دسترسی به سوابق پزشکی نیازمند اخذ کد رمز از بیمار

جنجال نشت اطلاعات بیماران با اهداف سودجویانه/دسترسی به سوابق پزشکی نیازمند اخذ کد رمز از بیمار

معاون بیمه و خدمات درمانی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در برنامه های الکترونیکی در سطح کاربری، شبکه و زیرساخت توجه زیادی به امنیت داشته ایم و همچنان در تلاش هستیم تا بالاترین استانداردهای امنیتی را رعایت کنیم. با توجه به موضوع ایمنی کاربر در حوزه سیستم های سلامت دیجیتال، هم تجویز کننده یا پزشک و هم گیرنده یا بیمار مهم هستند.

به گزارش دکترنامه، مهدی رضایی گفت: برای ورود پزشک به سامانه ابتدا با کد کاربری و رمز عبور یا با کد ملی و تلفن پزشک وارد سامانه می شود و سپس از رمز دو مرحله ای برای احراز هویت کاربر استفاده می کنیم. بنابراین، فرد غیرمجاز نمی‌تواند به سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دسترسی پیدا کند، مگر اینکه پزشک هویت خود را در اختیار افراد دیگری قرار دهد، مانند شخصی که اطلاعات بانکی را در اختیار شخص دیگری قرار می‌دهد. پس از آن ممکن است سوء استفاده رخ دهد، در این صورت پزشک مسئول مستقیم است.

وی ادامه داد: زمانی که پزشک وارد می شود، کد ملی بیمار را وارد می کند و می تواند صفحه اول اطلاعات هویتی بیمار را مشاهده کند. لازم به ذکر است این صفحه کمتر از اطلاعات صفحه اول دفترچه بیمه است که قبلا در اختیار پزشکان قرار گرفته بود.

رضایی گفت: ممکن است پزشکان در زمان تجویز نیاز به مدارک پزشکی داشته باشند و دسترسی نیز در این مرحله محدود است، بنابراین اگر پزشکان بخواهند به مدارک پزشکی بیماران دسترسی داشته باشند باید رمز دو مرحله ای را برای بیمار ارسال کنند. می تواند داشته باشد؛ به این ترتیب کد برای بیمار ارسال می شود و بیمار باید آن را به پزشک بدهد و در این صورت پزشک می تواند به نسخه قبلی بیمار دسترسی پیدا کند. بنابراین حتی بدون رضایت بیمار، حتی پزشک نیز به سوابق بیمار دسترسی نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه اصول رازداری در مراقبت پزشکان از بیماران به درستی رعایت می شود و نگرانی از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات بیمار در سامانه های نسخه نویسی الکترونیکی وجود ندارد، تصریح کرد: شما دسترسی به اطلاعات بیمار را محدود کرده و ما را بیمار نمی دانید. در واقع ما این توجه را یک اقدام احتیاطی کرده ایم. ما به عنوان یک سازمان بیمه مسئولیتی در قبال تعیین میزان دسترسی پزشکان به اطلاعات بیماران نداریم. این استاندارد باید تعریف شود و به وزارت بهداشت ابلاغ شود و تا زمانی که مشخص شود حد ما حداکثر است. این اطلاعات در آینده در اختیار پزشکان قرار خواهد گرفت که بخواهند بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت به راحتی در دسترس کارکنان پزشکی قرار گیرند.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه شدگان برای دسترسی به خدمات ارائه شده می توانند با شماره ملی خود و یکجا با استفاده از رمز دو مرحله ای ارسالی به سامانه خدمات شهروندی مراجعه کنند. بیمار به اطلاعات مربوط به خود دسترسی دارد.

رضایی همچنین افزود: هر زمان که نسخه یا نسخه ای برای بیمار تهیه شود، خدمات ارائه شده به بیمار بلافاصله از طریق پیامک ارسال می شود. در صورت تجویز غیرقانونی خدمات توسط پزشک، بلافاصله پیامک ارسال می شود و بیمار در صورت عدم دریافت خدمات می تواند موضوع را به اداره کل نظارت بر شهرستان یا استان سازمان اطلاع دهد و پیگیری های لازم انجام خواهد شد. .

رضایی درباره اظهارات اخیر مبنی بر درز اطلاعات محرمانه بیماران از بسترهای بخش خصوصی فعال در نسخه الکترونیکی گفت: این نیز ناشی از نوعی خطا یا اشتباه است که در سایر بازارهای تجاری وجود دارد و نسخه الکترونیکی بحث مطرح شده است. این نرم افزار به سرعت این قابلیت را به مجموعه نرم افزاری خود اضافه کرد که در بازار رقابتی حذف نمی شود و در مدت زمان کوتاهی قابلیت خوبی برای خود دارد. تظاهرکنندگان و ما با توجه به قابلیت های فنی تبادل خدمات با سیستم های نسخه سازی الکترونیکی، این امکان را فراهم می کنیم. آنها در این زمینه در چارچوب قوانین و مقررات از جمله تعهد به حفظ تعهدات امانتداری فعالیت کنند.

او اضافه کرد: اگر فرض کنیم که ادعاهایی وجود دارد که این بخش اطلاعات را به صورت غیرقانونی درز می کند، مطمئناً ربطی به نسخه الکترونیکی ندارد. زیرا اساساً سیستم نسخه الکترونیکی اطلاعات محرمانه ای را در اختیار بیماران قرار نمی دهد که بتوانند از آن سوء استفاده کنند. در صورت سوء استفاده از اطلاعات مربوط به اطلاعات ثبت شده توسط پزشکان و کلینیک ها در نرم افزار خود می باشد که در واقع یک فایل غیررسمی و پراکنده در خصوص بیماران در مطب، کلینیک یا بیمارستان می باشد. بدیهی است که شرکت بیمه در این مورد هیچ مرجعی ندارد و هیچ اختیاری برای ورود ندارد، اما اگر دوستانی که اتفاقا در جایگاه نظام پزشکی قرار دارند و مدعی موضوع هستند حتما از کانال مربوطه بخواهید تا موضوع را بررسی کند.

به گزارش پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت، وی تاکید کرد: فقط به عنوان یک کارشناس پزشکی سوال ویژه ای از ریاست محترم هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ دارم. آنها به اطلاعات بیماران دسترسی داشتند و دارند. اطلاعات آنها همزمان با انتشار نسخه الکترونیکی قطعه سرویس چگونه به رسانه ها درز کرده است؟ آیا این موضوع اصلی نقض نسخه الکترونیکی است یا رقابت شرکت های خصوصی از رقابت حذف شده است؟ ما فکر می کنیم که بحث در مورد درز اطلاعات طبقه بندی شده به نفع عده معدودی و از طریق افراد منصف، دلسوز و نادان مطرح می شود. متأسفانه در تاریخ کشور ما بسیاری از مردم منافع کلان ملت را برای دستاوردهای کوچک از دست داده اند، امیدوارم حداقل در حوزه سلامت که از نخبگان کشور محسوب می شود، تاریخ بر سر زبان ها بیفتد. سمت. از مردم

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا