خراسان رضوی دارای بازار مناسب برای صنعت گوهرسنگ هاست

به گزارش خبرگزاری دکترنامه از خراسان رضوی سید ابومحمد هاشمی در گفت وگو با خبرنگاران عنوان کرد: استان خراسان رضوی با بهسازی شرایط و نوآوری در تراش گوهرسنگ ها می تواند موتور محرکه کل کشور باشد که این با آموزش ممکن است.
هاشمی در ادامه این مطلب افزود: دو مسئله خراسان رضوی را در جایگاه ویژه ای در خصوص بهره وری از گوهرسنگ ها قرار می دهد؛ یکی منابع بسیار استان و دیگری حضور گردشگران زیارتی داخلی و خارجی که زمینه مناسب را در استان فراهم میکنند.
وی به معادن فیروزه نیشابور و معادن دیگری که در تربت حیدریه قائن و گناباد وجود دارند اشاره کرد و ادامه داد: از دیگر موضوعاتی که باید در استان پیگیری شود موضوع برندسازی است. برای مثال عقیق های بایگ و گناباد و فیروزه نیشابور قابلیت زیادی برای این موضوع دارند.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ ها گفت: همجواری با افغانستان امکان واردات و استفاده از یاقوت و زمرد را به استان می دهد.
هاشمی تشریح کرد: هدف ما از ایجاد شورای گوهرسنگ ها در استان ایجاد رغبت در بخش خصوصی برای توانمندسازی نیروی انسانی و به سازی و نوسازی تجهیزات است. همچنین مراکز بزرگ مانند معادن سنگان در حوزه ی مسئولیت اجتماعی در این زمینه ها فعالیت کنند.
وی در خصوص آموزش عنوان کرد: آموزش منابع انسانی با همکاری سازمان فنی و حرفه ای در دستور کار قرار گرفته است. در استان نیز می توانیم با همین روند بحث توانمندسازی را پیگیری کنیم.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ ها ادامه داد: در زمینه توانمند سازی باید کارگاه ها به دستگاه های فست و کاربینگ مجهز شود. هنرمندان مستعدی در استان شناسایی شده اند که از توانمندی آن ها نیز می توانیم بهره ببریم.
وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی از مدت ها قبل دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگ را ایجاد کرده بود و در میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز مصوبه هایی انجام شد.