خطرات زیاده‌روی در مصرف خوراکی های سالم

خطرات زیاده‌روی در مصرف خوراکی های سالم
آفتاب نیوز:

غذای خیلی خوب نیز می تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری ، بارها به ما گفته شده است که غذاهای سالم مانند میوه و سبزیجات مصرف کنید. اما در تلاش برای پیروی از یک رژیم غذایی سالم ، ممکن است ناخواسته خطرات بیش از حد را فرض کنیم.

به گزارش پزشکی دیلی ، مصرف بیش از حد غذاهای سالم و سالم ممکن است به اندازه مصرف غذاهای ناسالم خطرناک نباشد ، اما همچنان می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند. انواع مختلفی از غذاهای سالم در دسترس ما است و مصرف بیش از حد برخی از آنها می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند. در اینجا چند نمونه هستند.

سیب زمینی های شیرین

سیب زمینی شیرین جایگزین سالم تری برای سیب زمینی های نشاسته ای معمولی است زیرا سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین های C ، B ، مس و منگنز است.

با این حال ، مقادیر بالای بتاکاروتن ، که خاصیت ضد پیری دارد ، می تواند باعث پوسته شدن و پررنگ شدن پوست شود. این بیماری به عنوان کاروتنمی شناخته می شود. کاهش مصرف غذاهای سرشار از بتاکاروتن مانند سیب زمینی و هویج باید به ترمیم رنگ طبیعی پوست کمک کند.

نخود فرنگی

لوبیایی مانند لوبیای سیاه ، لوبیا کلیه و لوبیای سفید به دلیل داشتن فیبر آنها شناخته شده است و به آنها کمک می کند احساس طولانی تر کنند. با این حال ، خوردن لوبیا بدون عوارض جانبی نیست ، به خصوص اگر بیش از حد آن را مصرف کنید.

گاز و نفخ نتیجه روشنی از خوردن غذاهای سرشار از آجیل است ، اما مصرف بیش از حد فیبر می تواند در جذب آهن ، روی ، منیزیم ، کلسیم و برخی مواد مغذی دیگر اختلال ایجاد کند. فیبر خود به عنوان اتصال دهنده ای عمل می کند که با عبور از بدن این مواد مغذی را جذب می کند. برای جلوگیری از عوارض جانبی فیبر ، مصرف متعادل آجیل و نوشیدن آب زیادی توصیه می شود.

توفو

توفو انتخاب خوبی برای پاسخگویی به نیازهای روزانه بدن به پروتئین است زیرا حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری است. جدای از این ، توفو که از سویا ساخته شده ، سرشار از کلسیم ، منگنز ، سلنیوم و چندین ویتامین دیگر است.

اما صرف نظر از فواید توفو ، نباید بیش از حد از آن استفاده کنید ، زیرا بیش از حد سویا (بیش از چهار بار در روز) می تواند مانع از جذب بدن و پردازش پروتئین شود. این به دلیل وجود مقادیر زیاد مهارکننده های تریپسین و پروتئاز در سویا است. همچنین توجه داشته باشید که برخلاف تصور رایج ، ترکیباتی مانند استروژن باعث بزرگ شدن پستان در مردان نمی شود.

پوملو

گریپ فروت یکی از پرمصرف ترین غذاها در صبحانه است. مصرف این میوه نه تنها برای تقویت سیستم ایمنی بدن بلکه از نظر قند نیز مفید است. علاوه بر این ، گریپ فروت حاوی ویتامین C ، لیکوپن ، پتاسیم و فیبر است که همگی برای سلامت قلب مفید هستند.

اما اگر دارو مصرف می کنید ، باید از گریپ فروت خودداری کنید. این میوه می تواند آنزیم های موجود در دستگاه روده را مختل کرده و اثر بخشی برخی داروها را افزایش یا کاهش دهد.

مغز هندی

برای دوستداران قهوه که می خواهند میزان قند مصرفی خود را کاهش دهند ، جوز هندی به عنوان یک جایگزین مناسب عمل می کند. ادویه هایی مانند جوز هندی و دارچین می توانند این تصور را ایجاد کنند که مزه ها با غذاهای شیرین در تماس بوده اند. بنابراین ، از جوز هندی در چندین مکمل کاهش وزن و مواد غذایی سالم استفاده می شود.

اما نباید بیش از حد از جوز جوی استفاده کنید ، زیرا دو یا چند قاشق چای خوری می تواند باعث ایجاد تغییرات خفیف رفتاری در توهم شود.

فلفل

چیلی یکی از پرمصرف ترین غذاهای جهان است. مقادیر بالای آنتی اکسیدان موجود در این مواد غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن و خنثی کردن اثرات پیری کمک می کند. با این حال ، کپسایسین ماده اصلی ماده غذایی در چیلی است. استفاده متعادل از کپسایسین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.

اما نباید بیش از حد روی فلفل های فلفل قرمز مصرف شود زیرا کپسایسین می تواند باعث افزایش دمای بدن و مختل شدن چرخه خواب طبیعی شود. علاوه بر این ، مصرف بیش از حد می تواند باعث حالت تهوع ، اسهال و درد معده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا