اقتصادیکسب و کار ویژه

سریع ترین روش پخت پلو

سریع ترین روش پخت پلو

اگه قصد دارید که برنج بپزید، بهتره بدونید که بسته به نوع برنج پختنش فرق داره و همینطور شیوه‌های زیادی برای پختن برنج وجود داره که ما برای شما طرز تهیه برنج آبکش ساده و حرفه‌ای رو براتون آماده کردیم که امیدوارم خوشتون بیاد. برای خرید برنج طارم هاشمی کلیک کنید.

مواد لازم برای تهیه برنج آبکش ساده

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
نمک ۲ قاشق غذا خوری
آب به مقدار لازم
روغن به اندازه کافی

طرز تهیه برنج آبکش ساده و سریع

  1. طرز تهیه برنج آب کش ساده رو با پاک کردن برنج شروع کرده و در ادامه برنج رو داخل یه کاسه مناسب بریزید و چند بار بهش آب اضافه کرده و اون رو بریزید و این کار رو تا جایی انجام بدید که آب روی برنج شفاف بشه.
  2. برای درست برنج ساده خوشمزه باید مراحل خیساندن برنج رو به خوبی طی کنید. برای این کار تا ۳ بند انگشت بالاتر از سطح برنج، بر روی اون آب گرم بریزید.
    نکته: یادتون باشه که آب جوش نریزید و حتما از آب گرم استفاده کنید.
  3. نمک رو بسته به نوع پخت باید روی برنج بریزد به این صورت که اگه میخواید پلو آبکش درست کنید به اندازه ۱.۵ قاشق غذا خوری به برنج نمک اضافه کرده و حدود ۱ الی ۲ ساعت بزارید که خیس بخوره.
  4. مدت زمان خیس خوردن برنج که تموم شد، برای درست کردن یه پلو ساده و خوشمزه قابلمه مناسبی رو روی حرارت بزارید و نصف اون رو آب بریزید که به جوش بیاد.
  5. آب برنجی که خیس خورده رو بریزید و اون رو به قابلمه حاوی آب در حال جوشیدن اضافه کنید و با یه قاشق یه مقدار هم بزنید و در ادامه نصف یک قاشق غذا خوری نمک اضافه کرده و با برنج هم بزنید.
  6. پختن برنج برای درست کردن چلو ساده حدود ۱۰ الی ۱۲ دقیقه طول میکشه و یکی از نشانه‌های آبکش کردن برنج اینه که یه مقدار از دانه‌های برنج روی سطح آب قرار میگیرن.
  7. برای مطمئن شدن از پخت برنج، یکی از دانه‌ها رو بردارید و با انگشتتون فشار بدید. مغز برنج نباید سفت باشه. برنج رو داخل آبکش ریخته و آب سرد بریزید تا از له شدن برنج جلوگیری کنه.
  8. حالا وقت دم کردن پلو رسیده و برای این کار، یه قابلمه مناسب روی حرارت متوسط بزارید و حدود یک قاشق غذا خوری روغن کف قابلمه بریزید تا چرب بشه و اگه تمایل داشتید از نان یا سیب زمینی واسه ته دیگ استفاده کنید.
  9. نحوه دم کردن برنج آبکش به این صورته که برنج رو با کفگیر داخل قابلمه بریزید و اینکار رو طوری انجام بدید تا آخر کار حجم برنج شبیه یه کوه باشه و زیاد به دیواره های قابلمه نچسبه.
  10. برای بهتر دم کشیدن، با دسته کفگیر چند سوراخ  در برنج ایجاد کنید. این کار به بخارشدن آب داخل  قابلمه کمک میکنه و در ادامه برای بستن درب قابلمه یا از در دمی استفاده کرده یا طوری در قابلمه رو ببندید که بخار آب خارج نشه.
  11. اجازه بدید که روند دم کشیدن در ۱۰ دقیقه اول با حرارت متوسط طی بشه تا بخار داخل قابلمه همه‌ی برنج رو در بر بگیره و در ادامه شعله رو ملایم کنید که روند دم کشیدن انجام بشه و حدود ۴۵ دقیقه زمان لازمه.
  12. بعد از دم کشیدن برنج، حرارت رو خاموش کنید و درب قابلمه رو بردارید تا بخار داخل قابلمه خارج بشه. سپس در ادامه با کفگیر برنج رو داخل دیس بکشید و نوش جان کنید.

میزان آب برای پخت برنج

میزان آب برای پخت برنج خیلی مهمه و کم یا زیاد بودنش ممکنه روی اندازه قد کشیدن و طعم برنج تاثیر بزاره. به اندازه هر پیمانه برنج، ۲ پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و سعی کنید کف روی آب رو بگیرید.

نکات مهم برای قد کشیدن برنج

  • بهترین روش برای قد کشیدن برنج اینه که یه لیوان آب سرد به برنج در حال قل خوردن اضافه کنید.
  • قابلمه بزرگی رو انتخاب کنید تا برنج بتونه به اندازه کافی قد بکشه.
  • بعد از اضافه کردن برنج به آب در حال جوش ۱ قاشق غذا خوری روغن مایع بریزید تا به قد کشیدن برنج کمک کنه.

سخن آخر اینه که برنج به عنوان یه محصول غذایی خیلی پرمصرف و آشنا با طبع خوراکی ایرانی‌ها به روش‌های متفاوت پخته میشه و نحوه پخت برنج به عواملی مثل نوع و اندازه قابلمه، نوع برنج، حرارت شعله و نوع پخت بستگی داره و همونطور که در بالا مشاهده کردید نحوه چگونه درست کردن برنج آبکش رو برای شما عزیزان توضیح دادیم که این روش هم بسته به نوع پخت برنج میتونه تغییر کنه. ممنون که ما رو همراهی می‌کنید.

طرز تهیه برنج آبکش ساده + نکات مهم قد کشیدن برنج

5 1

نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.

برای این که شوید پلوی شما خوشمزه تر شود، می توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و ( در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.

اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.

برای این که زعفران شما بهتر رنگ بدهد، می توانید از روش زیر کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا