ضریب هوش کودک
کودکان تیز هوش چه ویژگی و صفاتی دارند؟
برخی از صفاتی را که کودکان تیزهوش ممکن است داشته باشند عبارتند از؛ توانایی های زبانی (کلامی): در حالی که بیشتر کودکان قادر به تشکیل جملات قابل تشخیص هستند و زبان پیچیده را تا حدود 2 سالگی درک می کنند، کودکان تیزهوش اغلب زودتر به این نقاط عطف می رسند و با نزدیک شدن به سن مدرسه، دیگر مهارت های زبانی نیز در این کودکان پیشرفته تر به نظر می رسند. برخی از ویژگی های کلامی که باید در هنگام رشد زبان فرزندتان نسبت به دیگر همسالان او جستجو کنید، عبارتند از به کار بردن واژگان بسیار پیشرفته و توانایی بالای یادگیری کلمات جدید، تمایل به صحبت کردن سریع، استفاده اولیه از جملات طولانی و پیچیده هنگام استفاده از دستور زبان مناسب، مهارت های خواندن زود هنگام (اگر راهنمایی و فرصت داده شود).
پارچه ای که برای دوخت لباس آنا السا استفاده شده است از کیفیت بالایی برخوردار است
به طور متوسط ، کودکان بسیار باهوش قبل از چهار سالگی شروع به خواندن می کنند؛ در حالی که اکثر بچه ها قبل از رسیدن به این نقطه عطف، به شش یا هفت سالگی نزدیک هستند. بسیاری از این کودکان قبل از ورود به مدرسه آموخته اند که چگونه بخوانند.
کودکانی که سوالات زیادی می پرسند، تمایل ذاتی برای یادگیری را نشان می دهند. همه کودکان به دنیای اطراف خود علاقه مند هستند، اما کودکان تیزهوش واقعی، یک کنجکاوی سیری ناپذیر دارند تا در مورد کمترین میزان عملکرد کار ها بدانند؛ همچنین کودکان باهوش ممکن است صبر والدین خود را با سوالات بی پایان نیز آزمایش کنند.
توانایی درک کامل و انجام دستورالعمل های چند مرحله ای در سنین پایین؛ به عنوان مثال «برو به اتاق ناهار خوری، کتاب آبی را روی میز بگذار و آن را دوباره در قفسه اتاق خود قرار بده، سپس لباس را برای من بیاور تا بتوانم آن ها را بشویم!»
توانایی درک و مشارکت در مکالمه های بزرگسالان؛ کودکان تیزهوش اغلب تفاوت های ظریف یا معانی مضاعف را زودتر درک می کنند. امکان تغییر زبانی و گفتاری در هنگام صحبت با مخاطبان مختلف؛ به عنوان مثال یک کودک تیزهوش 4 ساله می تواند هنگام صحبت با بزرگسالان یا کودکان بزرگ تر، از کلمات و ساختار جمله استفاده کند، اما با کودکان کوچکتر ساده تر و کودکانه تر صحبت کند.
کودکان تیزهوش اغلب به دلیل بلوغ زودرس، آگاهی بیشتر از وقایع جاری و تمایل به گفتگو با بزرگسالان به جای کودکان دیگر، به عنوان “بزرگسالان کوچک” توصیف می شوند
توانایی های یادگیری؛ همه کودکان تمایل ذاتی دارند که درباره دنیای پیرامون خود بیاموزند. آنچه کودکان تیزهوش را از دیگران متمایز می کند، سهولت انجام این کار و نشاط طبیعی ظاهری است که با یادگیری به آن ها دست می دهد. به نظر می رسد مغز آن ها اسفنج های ذهنی است که بدون هیچ زحمتی اطلاعات و ایده های جدید را جذب و ترکیب می کند. بسیاری از کودکان باهوش زبان آموزان ذاتی هستند که برخی از خصوصیات زیر را نشان می دهند.
توانایی یادگیری سریع، کارآمد و انتخاب آسان ایده ها و مهارت ها؛ دانش دقیق، تمرکز زیاد و علاقه در حوزه های خاص به عنوان مثال؛ اشکال، فضا، حیوانات و تمایل به جستجوی اطلاعات در مورد این موضوعات به طور مستقل.
کودکان باهوش غالباً در یک موضوع خاص یا زمینه مورد علاقه دانش عمیق خواهند داشت؛ این ممکن است به معنای آن باشد که آن ها می توانند نام علمی هر دایناسور را برای شما تعریف کنند یا عملکرد داخلی یک موتور خودرو را توضیح دهند. این موضوع هرچه باشد، دانش کودک تیزهوش معمولاً فراگیر است.
توانایی پرسیدن سوالاتی که نشان از بینش یا درک پیشرفته دارد؛ آن ها گنجینه عمیق دانش هستند و بیشتر از آنچه انتظار دارید درباره دنیای اطراف خود می دانند.
حافظه عالی و یادآوری آسان آنچه را که قبلاً شنیده، دیده یا آموخته اند؛ تمایل به خواندن و ترجیح دادن بیشتر خواندن نسبت به فعالیت های بدنی بیشتر و اغلب دوست دارند این خواندن را به تنهایی انجام دهند.
نیاز کم به راهنمایی یا دستورالعمل؛ در هنگام شروع یک فعالیت جدید، یادگیری یک بازی جدید یا دستیابی به مهارت جدید. آن ها بیشتر اصرار بر انجام کار ها به تنهایی یا به روش خاص خود دارند.
رشد و پیشرفت زودهنگام مهارت های حرکتی شامل تعادل، هماهنگی و حرکت؛ کودکان تیزهوش همچنین می توانند در برخی از فعالیت های حرکتی ریز مانند جمع آوری اشیاء کوچک به عنوان مثال؛ لگوها، حبوبات، اسباب بازی کوچک یا جورکردن پازل ها، با سرعت بیشتری نسبت به همسالان خود پیشروی کنند؛ با این وجود، ممکن است در سایر مهارت های حرکتی به سرعت پیشرفت نکنند.
درک درستی از فرآیند های تفکر و یادگیری خود دارند؛ آن ها ممکن است روش های یادگیری خاصی را ترجیح دهند و در برابر استفاده از روش های که توسط معلم یا بزرگسالان پیشنهاد می شود، مقاومت کنند. آن ها قادر به درک، چقدر مطالعه و چه نوع مطالعه، برای رسیدن به یک مهارت یا فهمیدن یک موضوع هستند.
شاید تصور کنید که دختر بچه ها به دلیل سن کم و جثه کوچک تحمل پوشیدن چنین لباس هایی را ندارند؛ اما واقعیت این است که وزن سبک لباس دختر روباهی ، امکان پوشیدن آن را برای سایر کودکان فراهم کرده است؛ بدون این که باعث خستگی و مانع تحرکات کودک شود
تفکر خلاق؛ کودکان تیزهوش از راهکار های خود برای حل مشکلات و لذت بردن از پیچیدگی و برقراری ارتباط بین ایده ها یا مفاهیم به ظاهر نامربوط لذت می برند.
افراد باهوش و نابغه همیشه به دنبال راه های جدیدی برای نزدیک شدن به مشکلات یا نگاه به جهان هستند. آن ها می پرسند «چگونه می توانم به چند روش مختلف نگاه کنم؟» چگونه می توانم در روشی که می بینم، تجدید نظر کنم؟» و با چند راه مختلف می توانم این مسئله را حل کنم؟
توانایی تمرکز بر روی یک موضوع به مدت طولانی و غیرمعمول و در عین حال جابه جایی سریع توجه هنگام انجام کاری که آن ها درک می کنند، ولی فاقد چالش است یا به آن بی علاقه هستند.
صفات عاطفی و رفتاری؛ توانایی های عاطفی کودکان باهوش اغلب بیشتر از سایر کودکان است. آن ها همچنین نسبت به احساسات و شرایط دیگران حساس تر هستند و ممکن است در شرایطی که سایر همسالانشان بی تفاوت باشد، همدلی زیادی نشان دهند.
مهارت های قدرتمند رهبری؛ کودکان تیزهوش غالباً در فعالیت های مختلف مسئولیت رهبری را به عهده می گیرند که دیگران را به سمت خود بکشند و راهنمایی کنند.
محققان می گویند: کودکان باهوش به طور معمول می توانند مسئولیت یافتن موثرترین راه حل را به عهده بگیرند؛ آن ها همچنین خودشان، عملکرد خود را تنظیم می کنند و این باعث می شود آن ها همیشه به دنبال راه هایی برای بهبود باشند.
به دلیل این توانایی، آن ها معمولاً می توانند همسالان خود را هدایت کنند، زیرا آن ها به احساس جهت دادن و تجربه خود در انجام مسئولیت اطمینان بیشتری دارند.
توانایی ارتباط و صحبت با بزرگسالان؛ از آنجا که مهارت ها و علاقه های شناختی آن ها می تواند به سرعت پیشرفت کند، به راحتی زمانی را با افراد بزرگتر از خودشان در ارتباط و یادگیری هستند. کودکان تیزهوش اغلب به دلیل بلوغ زودرس، آگاهی بیشتر از وقایع جاری و تمایل به گفتگو با بزرگسالان به جای کودکان دیگر به عنوان “بزرگسالان کوچک” توصیف می شوند. یک کودک باهوش ممکن است کسی باشد که به جای بازی با بچه های دیگر در جشن تولد، با بزرگسالان گفتگو کند.
همچنین کودکان تیزهوش ممکن است در ارتباط با همسالان خود که ممکن است علایق و توانایی های متفاوتی دارند، مشکل پیدا کنند. کودکان بسیار باهوش اغلب با همسالان شان احساس بی حوصلگی می کنند، زیرا ارتباط با آن ها خیلی راحت است و به دنبال گفت وگوی تحریک کننده تر با بزرگسالان و حتی سالمندان می گردند.
لذت بردن از زمان تنهایی؛ در حالی که کودکان تیزهوش ممکن است از گذراندن وقت با دیگران، از جمله یک دوست (چه هم سن خود و چه بزرگتر لذت ببرند، می توانند از صرف وقت در فعالیت های انفرادی، مانند خواندن، نوشتن، رویا پردازی، مشاهده یا صرفاً فکر کردن، لذت ببرند.
قدردانی از زیبایی های طبیعی. کودکان تیزهوش بیشتر از طبیعتِ اطراف خود و اشاره کردن درختان، غروب آفتاب، گل ها، اقیانوس، حیوانات و سایر موارد زیبایی ذاتی، لذت می برند. آن ها همچنین می توانند علاقه ویژه ای به شکل های خاصی از هنر نشان دهند؛ به عنوان مثال نقاشی، مجسمه سازی یا موسیقی. لباس زنبوری پسرانه بر اساس یکی از شخصیت های کارتونی محبوب طراحی و تولید شده است