علت افزایش دوباره مرگهای کرونایی در کشور / لزوم افزایش مدت زمان قرنطینه اُمیکرون
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا با اشاره به تشریح ششمین پیک کرونا و تاکید بر اینکه مدت زمان قرنطینه آمیکرون پنج روز نیست، گفت:
دکتر در گفت وگو با دکترنامه، مهرداد حقزالی وی با اشاره به اینکه از نظر بیماری عروق کرونا ویروس همچنان در یک شیب سربالایی قرار داریم، گفت: به نظر می رسد این روند تا یکی دو هفته آینده ادامه داشته باشد و پس از آن در یک اوج به اوج خواهیم رسید. در حال حاضر تعداد بستری ها در بیمارستان افزایش یافته و تعداد قربانیان از حدود 20 نفر به بیش از 200 نفر در روزهای اخیر رسیده است. همانطور که تجربه جهانی نشان داده است مدت قله با آمیکرون در کشورهای دیگر به اندازه قله دلتا نیست، پس از رسیدن به قله حدود 2 تا 3 هفته در قله می مانیم و سپس از قله وارد یک شیب رو به پایین می شویم.
وی تاکید کرد: البته رعایت پروتکل و واکسینه شدن الزامی است. اگر پروتکل را رعایت نکنیم ممکن است در تعطیلات نوروز که باید در امکان سفر تجدید نظر شود دچار بیماری شویم.
وی درباره علت تشدید مجدد مرگ و میر ناشی از کرونا افزود: اما افزایش تعداد مبتلایان منجر به افزایش تعداد بستریها و سپس مرگومیر میشود. تعداد مبتلایان به طور قابل توجهی افزایش یافته است و حتی اگر درصد کمی از آنها بیمار شوند، باز هم تعداد قربانیان قابل توجه خواهد بود.
دبیر هیئت داخلی کمیته علمی کرونا تاکید کرد: بیشترین مرگ و میر مربوط به افرادی است که واکسن دریافت نکرده اند یا واکسیناسیون آنها کامل نشده است. افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و کسانی که داروهایی مصرف می کنند که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند نیز در معرض خطر هستند.
وی درباره موضوع تفویض اختیار به ستاد استانی برای تصمیم گیری در مورد وجود یا نبودن مدارس با وجود افزایش چشمگیر شهرهای قرمز کرونا تصریح کرد: نظر ما این است که این موضوع به طور کامل به تعویق بیفتد و پیشنهاد خود را به ستاد اعلام کردیم. به نظر می رسد به دلیل جهش آمیکرون در کودکان می تواند باعث بیماری زایی بیشتر شود، بهتر است از تجمع کودکان در داخل خانه جلوگیری شود؛ بالاخره بسیاری از مدارس ما استانداردها را ندارند، زیرا زیرساخت ها و شرایط منطقه ای در مدارس استاندارد نیست. و پیروی از پروتکل غیرممکن است. توصیه کمیته علمی این است که در تصمیم بازگشایی کامل مدارس تجدید نظر شود و انتظار داریم مدارس غیرحضوری حداقل تا پایان اسفندماه فعال باشند.
حق ازلی با تاکید بر اینکه موضوع قرنطینه پنج روزه برای آمیکرون به هیچ وجه صحت ندارد، گفت: در روزهای اول شیوع این نوع بیماری، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا چنین نظری داد و چند تن از همکاران ما این موضوع را اعلام کردند و در وزارت بهداشت تصمیم گرفته شد که روزهای لیما قرنطینه شود اما پس از آن در آمریکا مجدداً این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و دوره قرنطینه افزایش یافت. توصیه می شود بیماران مبتلا به امیکرون حداقل از 10 روز تا 2 روز قرنطینه شوند. هفته ها و در آن مدت بیکار.
وی در خصوص آمادگی بیمارستان از نظر دارو و تجهیزات گفت: پروتکل درمانی چند هفته پیش بررسی و در اختیار مرکز بهداشت قرار گرفت. کمبودهای موقت ممکن است در برخی از مراکز با افزایش بار بیماری رخ دهد، اما حمایت می شود. در مجموع گزارش ها حاکی از آن است که وضعیت مراکز تحت کنترل است و دارو و مایحتاج اولیه در دسترس است. تا امروز گزارش جدی مبنی بر عدم امکان آماده باش مراکز بهداشتی و درمانی دریافت نکرده ایم.
انتهای پیام/