عوارض گل کشیدن
تحقیقات نشان میدهد که یک ترکیب فعال در ماده مخدر ماریجوانا باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغری، قلبی و سنکوپ میشود.
نتایج بررسیها نشان میدهد که شیوع مصرف ماریجوانا از ۱۰ درصد در سال ۲۰۰۲ به ۱۸ درصد در سال ۲۰۱۹ در میان بزرگسالان آمریکایی افزایش یافته است و درنتیجه، میزان موارد عوارض ناشی از مصرف این ماده مخدر نیز در طول زمان در ایالات متحده به شدت افزایش یافته است.
نتایج یک پژوهش که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده نشان میدهد که مصرف ماریجوانا با بیماریهای قلبی مرتبط است. “تتراهیدروکانابینول” یک ترکیب فعال در این ماده مخدر است که مشخص شده خطر سنکوپ، سکته مغزی و انفارکتوس میوکارد (سکته قلبی) را افزایش میدهد. ماریجوانا که در اصطلاح به گل نیز شهرت دارد؛ عمدتاً از طریق تدخین استنشاق میشود که میتواند تأثیر منفی بیشتری بر سیستم قلبی و عروقی داشته باشد.
براساس گزارش مدیکال نت، در این مطالعه، دانشمندان دادههای مربوط به سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را برای تعیین ارتباط بین مصرف گل و پیامدهای قلبی عروقی در بین بزرگسالان آمریکایی تجزیه و تحلیل کردند. در این مطالعه دادههای بیش از ۴۳۴ هزار شرکتکننده بین ۱۸ تا ۷۴ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
تجزیه و تحلیل گروهی شامل مردان زیر ۵۵ سال و زنانی که در معرض خطر بیماری قلبی عروقی زودرس بودند، نشان داد که مصرف حشیش به طور قابل توجهی با افزایش خطر ابتلا به همه مشکلات قلبی عروقی و مغزی شامل سکته قلبی، بیماری کرونا ویروس قلبی (بیماری عروق خون رسان قلب) و سکته مغری مرتبط است و با افزایش تعداد روزهای مصرف ماریجوانا، خطر بروز مشکلات قلبی عروقی افزایش یافت.
نتایج به طور کلی نشان داد که مصرف ماریجوانا با افزایش خطر سکته قلبی و مغزی مرتبط است و این ارتباط برای افرادی که دفعات بیشتری از این ماده مخدر در ماه استفاده میکنند قویتر میشود.