قرداحی: از انتقاد به عملکرد عربستان پشیمان نیستم/ عمر سیاسی من تازه آغاز شده است
جرج قارداحی در مصاحبه اختصاصی با یورونیوز کمتر از دو هفته پس از استعفا از وزارت اطلاعات لبنان تاکید کرد که از اظهارات جنجالی خود درباره جنگ یمن پشیمان نیست. این بیانیه باعث ایجاد یک بحران دیپلماتیک بین کشورهای خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی و بیروت شد.
به گزارش دکترنامه، قرضحی، یکی از برجسته ترین روزنامه نگاران لبنانی جهان عرب، تابستان گذشته پیش از انتخاب شدن به عنوان وزیر اطلاعات لبنان، از دخالت نظامی عربستان سعودی در جنگ یمن انتقاد کرد و از نیروهای حوثی حمایت کرد. عربستان سعودی سفیر خود را از بیروت پس از اظهارات قرضحی خارج کرد و سفیر لبنان را اخراج کرد. اقدامی که با همراهی مستقیم بحرین، کویت و امارات همراه بود.
او بعداً به دنبال درخواست ضمنی نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، همزمان با سفر اخیر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به منطقه برای حل بحران دیپلماتیک لبنان، استعفا داد.
اما قردهی به یورونیوز گفت که از هیچ چیز «پشیمان نیست» و افزود که برخی «توهماتی» دارند که می تواند او را در طول فعالیت سیاسی اش «آزار» دهد. وزیر اطلاعات سابق لبنان همچنین اظهار داشت که آنچه در مورد جنگ یمن گفته است «شایسته تحریک نیست». اظهاراتی که وی بر آن تاکید کرد با حسن نیت بیان شده است.
قردهی توضیح داد: «هیجان در پشت صحنه برنامه ریزی شده بود. او اعتراف کرد که خودش از میزان واکنش به سخنانش شگفت زده شده است. او برای توضیح دلیل این «آشوب» این فرضیه را مطرح کرد که هدف از کارزار علیه خود در وهله اول هدف قرار دادن لبنان و روابط آن با کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی بوده است.
وزیر سابق اطلاعات لبنان برای اثبات ادعای خود به اظهارات وزیر خارجه عربستان اشاره کرد و به نقل از او گفت: مشکل ماست.[عربستان] این فراتر از اظهار نظر قردهی است. مشکل اصلی تسلط حزب الله در تصمیم گیری های سیاسی در لبنان است.
قرضهی در ادامه گفت: هدف از این کمپین بیرون راندن عربستان از لبنان با کاشتن حزبی در عربستان سعودی است که بر لبنان مسلط است و با ریاض دشمنی دارد و از ایران کمک می خواهد. وی سپس تاکید کرد که غرایز این کمپین درست نبوده است.
وزیر اطلاع رسانی لبنان که استعفا داد هشدار داد که لبنان می تواند مشکلات خود را با کشورهای حاشیه خلیج فارس از راه های دیگر حل کند. از آنجایی که او این روش را با کشورهایی به اشتراک میگذارد، «برادران خلیج فارس» میخواند و از آنها میخواهد که سعی در ایجاد دشمنی بین طرف لبنانی و خودشان نداشته باشند.
این روزنامه نگار لبنانی در پایان این گفت وگوها حضور در انتخابات پارلمانی لبنان را رد نکرد و تاکید کرد که زندگی سیاسی او نه تنها پایانی ندارد، بلکه تازه شروع شده است.
انتهای پیام/