“لانگیا” زیر ذرهبین متخصصان/ ویروسی که به تازگی در چین شناسایی شده چقدر جدی است؟
گروهی از متخصصان و دانشمندان حوزه علوم پزشکی در جهان اعلام کردند که به تازگی ویروس جدیدی را در چین شناسایی کرده اند که متعلق به خانواده «هنی ویروس» است. ویروس هایی که قبلا باعث ایجاد بیماری های جدی در انسان شده اند.
به گزارش دکترنامه، این متخصصان ویروس جدیدی را در شرق چین ردیابی و شناسایی کرده اند که از حیوانات به انسان منتقل شده و تا زمان انجام این مطالعه ده ها نفر را مبتلا کرده است.
گزارش ها حاکی از آن است که یک ویروس جدید شناسایی شده به نام “لاگیا” و از گونه های ویروس هنیپا در استان های شاندونگ و هنان در شرق چین، به ویژه در میان کشاورزانی که تماس نزدیک با حیوانات دارند، گسترش یافته است.
بر اساس گزارش آناتولی، تاکنون 35 مورد ابتلا به این ویروس از اواخر سال 2018 تا اوایل سال 2021 شناسایی شده است. اگرچه این آلودگی ها در این بازه زمانی رخ داده است، اما این ویروس به طور رسمی در این هفته شناسایی شد.
گزارش یافته های جدید توسط گروهی از دانشمندان چین، سنگاپور و استرالیا در هفته نامه پزشکی “نیوانگلند” منتشر شد.
کارشناسان می گویند که منشا این ویروس ممکن است از حیوانات باشد، اما درک بهتر این پاتوژن هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
به گزارش بی بی سی، در متنی که در مجله پزشکی نیوانگلند در چهارم اوت منتشر شد، دانشمندان نوشتند که هیچ نشانه ای از انتقال ویروس لانژیا از انسان به انسان وجود ندارد. آنها همچنین اعلام کردهاند که منشا ویروس احتمالا حیوانی است و گروه تحقیقاتی شواهدی یافتهاند که نشان میدهد حیواناتی از خانواده موشها ناقلان طبیعی ویروس لانژیا هستند، اگرچه این امر برای تایید نهایی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
از 35 مورد این بیماری که در چین تحت نظر قرار گرفتند، 26 مورد به دقت مورد بررسی قرار گرفتند و همه آنها تب و در برخی موارد علائمی مانند خستگی مفرط (54%)، سرفه (50%)، سردرد داشتند. (35%) و همراه با حالت تهوع (35%).
محققان به بررسی ناهنجاری ها و مشکلات در کبد (35 درصد) و کلیه (8 درصد) بیماران مبتلا به این ویروس پرداختند. اما گزارشی از مرگ و میر بیماران مبتلا گزارش نشده است.
کارشناسان در گفتگو با بیبیسی اعلام کردند که کشف یک ویروس جدید به معنای اپیدمی جدید نیست، بلکه کشف ویروسی از خانواده Henipavirus نگرانکننده است زیرا سایر بیماریهای ناشی از این خانواده ویروس باعث بیماری شدید شده است. بیماری در آسیا و اقیانوسیه، کارشناسان را بر آن داشت تا با دقت بیشتری بر این ویروس نظارت کنند.
سایر بیماری های خانواده لونگیا ویروس هنرا هنیپا ویروس (HIV) و نیپا هنیپا ویروس (NiV) نام دارند. بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماری آمریکا (CDC)، بیماری ناشی از ویروس هندرا بسیار نادر است، اما میزان مرگ و میر آن بالا و حدود 57 درصد است.
به دلیل روشهای مختلف و اطلاعات متفاوتی که هر کشور در هر دوره ارائه میکند، نمیتوان این بیماری را به راحتی با میزان مرگ و میر کووید-۱۹ مقایسه کرد.
با این حال، می توان ادعا کرد که میزان مرگ و میر ویروس های هندرا و نیپا، که برای اولین بار در دسامبر 2019 در چین مشاهده شد، در طول شیوع به وضوح بالاتر از میزان مرگ و میر ویروس کرونا در اپیدمی های اخیر بود.
به گفته کارشناسان، ویروس های هندرا و نیپا که از خویشاوندان نزدیک ویروس لانگیا هستند، توسط خفاش ها منتقل می شوند.
انتهای پیام