عمومیکسب و کار ویژه

لوله رفت و برگشت فن کویل راهکاری اصولی جهت تهویه مطبوع

به منظور تکمیل اطلاعات مشتریان عزیز، توضیحات جامع و تخصصی در ارتباط با انواع لوله کشی فن کویل با عناوین زیر به تفصیل بیان شده است.همچنین کاربران عزیز می توانند جهت مشاهده انواع لوله کشی فن کویل، و مقایسه قابلیت های هر مدل و کاربری هر یک از مدل های فن کویل به لینک زیر مراجعه نمایند.لوله کشی فن کویل و یا تجهیزات پخش کننده گرما مانند فن کویل به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. لوله کشی فن کویل تک لوله
  2. لوله کشی فن کویل دو لوله
  3. لوله کشی فن کویل چهار لوله

در لوله کشی از یک لوله تخلیه یا درین نیز استفاده می شود که در هر سه دسته بندی مشترک و الزامی است. لوله درین را جز لوله های مورد بحث این سیستم لحاظ نکرده و طبق متد و روش مشخص انجام می شود.در این سیستم لوله کشی از یک لوله جهت گردش آب در تجهیزات استفاده می شود. این روش به دو شکل انجام می شود: یا تجهیزات بصورت سری در مدار لوله کشی قرار گرفته و آب در آنها گردش می کند و یا یک لوله از خط اصلی وارد دستگاه شده و خروجی آب از فن کویل توسط قطعه خاصی به مسیر اصلی بازگشت داده می شود.

در روش اول دستگاه های ابتدایی گرما و یا سرمای بسیار مناسب داشته اما با گذر آب از هر دستگاه تبادل انرژی کمتر می شود. این سیستم لوله کشی فن کویل در فضاهای کوچک و با حداکثر 2 یا 3 دستگاه انجام می شود و بسیار کم کاربرد است.

در روش دوم از یک قطعه اجکتور استفاده کرده و آب خروجی از فن کویل را به خط اصلی متصل می کند.از این روش هم نمی توان در سیستم های بزرگ استفاده کرد و اگر فاصله و تعداد دستگاه های فن کویل زیاد باشد راندمان بسیار کمی خواهد داشت. هزینه کمتر لوله کشی فن کویل، سهولت کار و صرف زمان کمتر از مهمترین مزایا این روش لوله کشی فن کویل می باشد.

در روش  دو لوله، لوله کشی از دو لوله رفت و برگشت استفاده می شود که در فصل زمستان حامل آبگرم یا داغ، در فصل تابستان حامل آب سرد می باشند. این روش لوله کشی فن کویل پر کاربرد ترین روش بوده و از نظر اقتصادی و راندمان بسیار مناسب می باشد اما معایب و محدودیت هایی نیز دارد و به عنوان مثال برای تغییر فصل از گرمایش به سرمایش یا بالعکس حتما باید این کار از موتورخانه مرکزی انجام شود.لوله کشی فن کویل دو لوله به 3 روش انجام می شود که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

نکته: جهت خرید لوله فلکسی میتوانید به سایت ما مراجعه کنید.

The return pipe of the fan coil is a basic solution for air conditioning

لوله کشی فن کویل با برگشت مستقیم

در روش لوله کشی فن کویل با برگشت مستقیم، آب برگشتی از هر دستگاه پخش کننده حرارت مستقیما وارد لوله برگشت شده، مسیر حرکت به سمت را طی می کند.در این لوله کشی دستگاه پخش کننده حرارتی که به موتورخانه نزدیکتر است نسبت به دستگاه های دیگر طول لوله رفت و برگشت کمتری (افت فشار کمتری در مسیر) دارد، در نتیجه آب در مدار دستگاه راحت تر و بیشترسیرکوله شده، در مدارهای دستگاه های دورتر کمتر جریان می یابد.

لوله کشی فن کویل با برگشت معکوس

در روش لوله کشی فن کویل با برگشت معکوس، اگر دستگاه های پخش کننده حرارت دارای افت فشارمساوی و یا تقریبا مساوی باشند لوله کشی با برگشت معکوس برای آنها پیشنهاد می شود.در این سیستم آب برگشتی از دستگاه ها در جهت حرکت آب در لوله رفت حرکت می کند تا لوله برگشت آب آخرین دستگاه نیز به آن متصل شود، پس از آن آب به سمت موتورخانه حرکت خواهد کرد.

در سیستم لوله کشی فن کویل با برگشت معکوس، مجموع لوله های رفت و برگشت برابر هستند، در نتیجه افت فشار در مدار لوله کشی برای تمام دستگاه ها مساوی است. اگر افت فشار آب در خود دستگاه ها نیز مساوی یا تقریبا مساوی باشد، مقدار آب در هر مدار متناسب با قطر لوله محاسبه شده جریان خواهد یافت.لازم به ذکر است سیستم لوله کشی بیشتر ساختمانها به این روش انجام می شود. در شکل زیر روش لوله کشی با برگشت معکوس نشان داده شده است.

لوله کشی فن کویل با برگشت مختلط

در سیستم لوله کشی فن کویل با برگشت مختلط قسمتی از لوله کشی برگشت به طور مستقیم و قسمت دیگر بصورت معکوس انجام می شود.در سیستم لوله کشی فن کویل با برگشت مختلط، مجموع اندازه ی طول لوله رفت و برگشت و در نتیجه مقدار افت فشار در مسیر لوله کشی برای تمام دستگاه ها مساوی نیست. اختلاف مقدار جریان آب به مقدار افت فشار محاسبه شده در رایزرهای رفت و برگشت بستگی دارد که شامل افت فشار های زیر است:

  1. افت فشار در مدار لوله کشی رفت و برگشت هر دستگاه تا محل برگشت معکوس
  2. افت فشار در خود دستگاه
  3. افت فشار در فیتینگ ها و شیرهای هر مسیر

در مقاله ای اختصاصا به بررسی وظایف و مزایا و معایب  پرداخته ایم.

لوله کشی فن کویل چهار لوله مانند لوله کشی به روش دو لوله است، با این تفاوت که لوله های سیستم سرمایش و گرمایش جدا از هم به فن کویل یا دیگر تجهیزات پخش کننده متصل می شوند. در این نوع سیستم لوله کشی فن کویل معمولا هر جفت لوله به یک کویل مخصوص خود متصل می شود.لوله های سیستم سرمایش به کویل سرمایش و لوله های سیستم گرمایش به کویل گرمایش .این روش لوله کشی فن کویل از نظر اقتصادی بسیار پرهزینه تر می باشد اما از نظر عملکرد بسیار وسیع تر می باشد.

این روش لوله کشی فن کویل بیشتر در ساختمانهای بزرگ و وسیع استفاده می شود که ممکن است دمای طبقات مختلف و یا حتی هر ضلع از ساختمان با هم متفاوت باشد. شاید در ایران کمتر از این سیستم لوله کشی استفاده شود و بیشتر در لوله کشی دستگاه هایی مانند و هوارسان ها از این روش استفاده شود، اما در سایر کشورها به خصوص در کشورهای اروپایی ساختمان های مرتفع و با زیر بنای وسیع گاها نیاز به استفاده از سیستم گرمایش در نیمه شمالی (که آفتابگیر نیست) و سیستم سرمایش برای نیمه جنوبی (تابش مستقیم آفتاب را داراست) دارند.

با تشکر از اعتماد شما، فروشگاه اینترنتی  تصاویر،اطلاعات فنی و مشخصات انواع فن کویل را جهیکی از پر استفاده ترین تجهیزات تهویه مطبوع است، که علاوه برآنکه دارای مدل ها و طراحی های مختلفی که می تواند انواع نیازها را برطرف کند . قابلیت سرمایش و گرمایش را هم دارد. برای تامین آب سرد و گرم، باید لوله کشی فن کویل به طور صحیح انجام شود.

فن کویل دستگاهی است که از یک فیلتر و یک یا چند فن همراه با کویل سرد و گرم تشکیل شده است. وظیفه اصلی آن ایجاد جریان هوا با دمای مطلوب می باشد. از فن کویل ها می توان هم برای سرمایش و هم برای گرمایش استفاده کرد . کاربرد فن کویل ها در منازل، آپارتمان ها ، مجتمع های تجاری ، اداری، سالن های ورزشی و… است.فن کویل ها دارای انواع مختلفی است که بسته به نیاز شما در انواع مدل ها وظرفیت ها مختلف تولید می شود.

انواع فن کویل

فن کویل سقفی توکار

درون سقف کاذب نصب می شوند و دمای آنها با استفاده از ترموستاتی که در هر اتاق به صورت مجزا نصب شده ، کنترل می شود و یا می توان از ریموت کنترل استفاده کرد .این نوع فن کویل به دلیل زیبا بودن و کم صدا بودن مورد توجه بسیار قرار گرفته است.ظرفیت این فن کویل بین 200 تا 1200CFM  می باشد. این فن کویل را در زیر سقف کاذب نصب می گردد و زیر آن جهت دسترسی، تعمیر و نگهداری تعبیه می شود.

فن کویل سقفی با کابینت

مانند فن کویل های ایستاده هستند با این تفاوت که در زیر سقف و به صورت افقی نصب می شود .و به صورت افقی هوا را خارج می کند.

فن کویل کاستی

این نوع دستگاه ها از نوع فن کویل های سقفی می باشند، در سقف کاذب قرار می گیرند و در دو نوع یک طرفه و چهار طرفه تولید می شوند. جریان هوا به گونه ای است که مکش هوا از رویه ی داخلی و پرتاب هوا از دریچه های کناری صورت می گیرد.

فن کویل زمینی

با ظرفیت 200 الی 1200 فوت مکعب در دقیقه وجود دارد که به دو صورت بالازن و روبروزن هوا را انتقال می دهند .به دلیل ظرفیت پایین این نوع فن کویل برای اتاق ها و فضاهای کوچک تر مناسب است. همچنین ساختمان هایی که امکان شکافتن سقف نیست از این فن کویل استفاده می شود.

مطالعه بیشتر:

فن کویل کانالی

از نظر ظاهرشبیه به فن کویل سقفی توکار است و در داخل سقف کاذب قرار می گیرد . فن کویل کانالی در ظرفیت های 600 تا 2000 فوت مکعب در دقیقه است. این نوع فن کویل به دلیل ظرفیت بالایی که دارد برای فضاهای بزرگ مناسب است . تنظیم سرعت پرتاب هوا در خروجی کانال، دمای هوا و اندازه دریچه ها باید مطابق با حجم اتاق باشد تا کارایی فن کویل بیشتر شود.

فن کویل دیواری

که به فن کویل دکوراتیو نیز مشهور است، روی دیوار نصب می شود .شباهت زیادی به پنل کولر گازی دارد به همین دلیل از طرفداران زیادی برخوردار است . ظرفیت هوادهی از 300 تا 600 فوت مکعب بر دقیقه می باشد.

دکمه بازگشت به بالا