مسائل سیاسی در نمایشگاه کتاب معنا ندارد

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران می گوید: جایگاه نمایشگاه کتاب جایگاهی فرهنگی است و مسائل سیاسی در آن معنا ندارد.
به گزارش دکترنامه ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی سی وششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران در ششمین نشست خبری این رویداد فرهنگی که امروز (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت) در نیم طبقه مصلی برگزار شد با اشاره به استقبال مردم از نمایشگاه کتاب و شلوغی نمایشگاه در روزهای اخیر اظهار کرد: خوشبختانه استقبال مردم از این رویداد بسیار خوب و دلگرم کننده بوده است. با بودن مردم از این فضا لذت می بریم البته بخشی از حضور مردم به دلیل اطلاع رسانی شماست.
او با اشاره به بازدید محمدرضا عارف معاون اول ریاست جمهوری از نمایشگاه کتاب گفت: بعد از بازدید از نمایشگاه در نشستی با انجمن ها و تشکل ها و صنوف نشر گپ وگفت یک ساعته داشتند. در این جلسه قرار شد با تشکیل کارگروه کاغذ در معاونت ریاست جمهوری مسائل حوزه نشر پیگیری شود و در جلسه بعدی مسائل صنوف حوزه صنعت نشر پیگیری شود.
حیدری با اشاره به پایان نخستین نشریاری (فلوشیپ نشر) تهران گفت: نشریاری با خروجی خوبی تمام شد و ۱۴۸ قرارداد و پیش قرارداد در عرض سه روز داشتیم. نتایج نشریاری رضایت بخش بود.
سخنگوی نمایشگاه کتاب مجموع فروش نمایشگاه در بخش مجازی و حضوری را ۴۲۴ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: میزان فروش بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت) تقریبا ۲۴۰ میلیارد تومان و سهم بخش حضوری نیز ۱۸۴ میلیارد تومان بوده است. در مجموع فروش نسبت به سال گذشته در این بازه زمانی ۶۵ درصد رشد داشته است.
به گفته او تاکنون ۹۳۰ هزار و ۳۲۰ جلد کتاب فروش رفته که در مقایسه با سال گذشته رشد ۲۶ درصدی داشته است.
حیدری یادآور شد: ۳۷۲ هزار بسته پستی ارسال شده است که برخی از بسته ها یک روزه و دوروزه تحویل مخاطبان شده که نشان دهنده همکاری فوق العاده شرکت پست است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب افزود: طبق روال سال های گذشته امروز و فردا نمایشکاه تا ساعت ۲۱ تمدید شده و میزبان مخاطبان است.
حیدری درباره میزان بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز گفت: طبق عملکرد دستگاه بی تی اس روز گذشته در ساعت ۱۷ سیم کارت ۲۱۰ هزار نفر در محوطه نمایشگاه فعال بود که البته در بخش کودک و نوجوان فعال نیست و اگر به صورت میانگین حساب کنیم روزانه ۵۰۰ هزار نفر از نمایشگاه دیدن کردند.
سخنگوی نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: تخلفات به صورت جدی پیگیری و رصد می شود. هر روز بدون استثنا جلسه کمیته تخلفات تشکیل می شود و تخلفات بر اساس آیین نامه بررسی می شود.
حیدری در پاسخ به پرسش دکترنامه مبنی بر جانمایی بد غرفه اوز پایتخت کتاب ایران و اینکه گویا روستاها و عشایر دوستدار کتاب به خاطر جانمایی بد به قهر از نمایشگاه رفته اند گفت: به خاطر حضورم در دفتر مجامع و فعالیت های فرهنگی نسبت به روستاهای دوستدار کتاب باشگاه های کتابخوانی و پایتخت کتاب عرق دارم و زمانی که نامشان می آید حس عجیبی به من دست می دهم. زمانی که از انجا جدا شدیم سیاست ها تغییر کرد و مورد کم لطفی قرار گرفتند و فعالیت های ترویجی مانند سابق نیست. امسال هم نسبت به آن ها کم لطفی کردیم. اینطور هم نیست که روستاها قهر کرده باشند. آن ها گفتند جای مناسبی نیست و اجازه دهید حضور نداشته باشیم. حمایت از روستاها را باجدیت ادامه خواهیم داد.
او با بیان اینکه جای پایتخت کتاب بد نیست به فعالیت های این شهر اشاره کرد و گفت: عدم رسیدگی به این حوزه را قبول داریم و برنامه ترویجی با جدیت و شدت بیشتری در سال جاری و آینده ادامه خواهد داشت.
ابراهیم حیدری در پاسخ به پرسشی مبنی بر جابه جایی غرفه هند و پاکستان در بخش بین الملل با بیان اینکه اطلاعی در این باره ندارد توضیح داد: هر دو کشور همسایه ما هستند و جایگاه نمایشگاه کتاب جایگاهی فرهنگی است و مسائل سیاسی در آن معنا ندارد.
انتهای پیام