مسکن برای درد پا و کمر
مسکن فوری درد کمر چگونه به ما کمک میکند؟ روزانه افراد زیادی به دنبال پیدا کردن بهترین قرص برای کمر درد هستند تا از دست درد و ناراحتی در ناحیه کمر و پاهای خود خلاص شوند. بر اساس آمار به دست آمده میتوان گفت در اکثر کشورها، کمر درد دومین و شایعترین مشکل پس از سرماخوردگی است که فارغ از جنسیت و سن، افراد زیادی را درگیر میکند. جهت آگاهی از قویترین قرص مسکن پا درد کلیک کنید.
اسپاسم عضلانی، پارگی دیسک، فعالیتهای سنگین، برخی از بیماریها و… در بروز کمر درد نقش مهمی دارند و با علائمی چون احساس درد و گرفتگی عضلات ناحیه کمر همراه هستند. در این مقاله از میخواهیم درباره انواع کمر درد، علل و راههای درمان آن مانند معرفی مسکن فوری درد کمر صحبت کنیم. اگر شما هم این مشکل را دارید، با ما همراه باشید.
کمر درد چیست و چه بخش هایی از بدن را درگیر میکند
در ساختمان کمر بخشهای مختلفی چون ستون فقرات یا مهرهها، رباطها، تاندونها، عصب نخاعی، ماهیچهها و دیسک بین مهرهای وجود دارد که هرکدام فعالیت خاصی را انجام میدهند. برای مثال مهرهها، استخوانهای کوچکی هستند که با قرارگیری برروی یکدیگر، از نخاع محافظت میکنند و دیسکها که به آنها “بالشتک ضربهگیر” هم میگویند با قرارگیری بین مهرهها همانند یک ضربهگیر یا محافظ خواهند بود. حال در صورتی که هر یک از این اندامها آسیب ببینند، مشکل کمر درد رخ میدهد. البته این دردها ممکن است گذرا یا مداوم باشند که با مصرف داروی مسکن فوری درد کمر، این علائم کاهش مییابد.
بررسی ارتباط بین کمر درد با بیماریهای دیگر
بسیاری از بیماریها مسبب احساس درد در ناحیه کمر و پاها هستند که رایجترین آنها عبارتند از:
پوکی استخوان، پوکی استخوان موجب کاهش تراکم و نازکی استخوانها میشود، در نتیجه احتمال شکست و ترک برداشتن مهرهها افزایش مییابد که با احساس درد شدید همراه است.
آرتروز، بیماری آرتروز به غضروف مفاصل آسیب میرساند. به همینخاطر در باریک شدن و تنگی ستون فقرات نقش دارد.
درد سیاتیک، بزرگترین عصب بدن انسان، سیاتیک نام دارد. حال در صورت بروز هرگونه مشکل یا آسیب رگ سیاتیک، مشکلاتی چون درد از کمر، باسن، رانها تا پشت ساق پا به وجود میآید.
بیماریهای کلیوی، وجود التهاب، سنگ کلیه و… میتواند باعث ایجاد درد در ناحیه کمر شود. به همین دلیل بیماریهای کلیوی به نوعی با کمر درد ارتباط دارند.
تومورها، برخی از سرطانها و تومورهای ستون فقرات با علائمی چون احساس درد در ناحیه کمر و پاها همراه هستند که با آزمایشهای پزشکی تشخیص داده میشوند.
معمولا احساس درد در ناحیه کمر پس از معاینه و تشخیص پزشکی با مصرف داروهایی چون مسکن فوری برای کمر درد از بین میروند.
انواع کمر درد
کمر درد باتوجه به شدت درد و مدت زمان بیماری به سه دسته تقسیم میشوند که علائم هرکدام با مصرف مسکن فوری درد کمر کاهش مییابد. انواع کمر درد عبارتند از:
این نوع مشکل به دردهای ناگهانی ناحیه کمر گفته میشود که معمولا بین چند روز تا دو هفته طول میکشد و با استراحت کافی و مصرف قرص مسکن فوری درد کمر از بین میرود.
این مشکل معمولا بهطور ناگهانی یا در طول زمان رخ میدهد که علائم آن بین 4 تا 12 هفته ادامه دارد. البته علائم کمر درد حاد هم با مصرف مسکن فوری درد کمر کاهش مییابد.
کمر درد مزمن به دردی گفته میشود که بیش از 12 هفته طول میکشد و گاهی با درد شدید همراه است، بنابراین باید در صورت بروز چنین مشکلی حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
چه افرادی دچار کمر درد میشوند؟
تقریبا همه افراد فارغ از جنسیت و سن، برای یک بار هم که شده در طول زندگی خود، کمر درد را احساس میکنند.
انجام فعالیتهای سنگین، برخی از بیماریها، صدمات و آسیبهای ناگهانی، فرسایش مهرهها و… از عوامل بروز کمر درد در بزرگسالان هستند. بارداری، قاعدگی و برخی از کیستهای تخمدان در خانمها و پیچخوردگی بیضهها و اختلالات پروستات در آقایان نیز در شکلگیری کمر درد در بزرگسالان نقش دارند.
کودکان و نوجوانان (سن 15 سالگی) نیز دچار کمر درد میشوند. فعالیتهای سنگین، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب، التهاب ستون فقرات و برخی از صدمات مانند تصادف از دلایل بروز کمر درد در کودکان هستند که با مصرف مسکن فوری درد کمر این مشکل درمان خواهد شد.
چه عواملی در بروز کمر درد مؤثر هستند؟
بروز کمر درد دلایل مختلفی دارد که خوشبختانه با استراحت و مصرف دارو درمان میشود. شایعترین علل کمر درد عبارتند از:
بلند کردن اجسام سنگین به شکل نامناسب، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب، تنشهای عضلانی و… همگی در کشیدگی و رگبهرگ شدن رباطها و تاندونهای کمر نقش دارند و موجب اسپاسم عضلانی میشوند.
همانطورکه گفتیم دیسکها شبیه بالشتکهای ژلهای شکل هستند که برای محافظت و جلوگیری از ضربه میان مهرههای ستون فقرات قرار میگیرند. حال اگر دیسکها دچار برآمدگی یا پارگی شوند، رگهای عصبی مجاور را تحت فشار قرار میدهند؛ بنابراین کمر درد رخ میدهد. معمولا داروهای مختلفی چون قرص ناپروکسن برای دیسک کمر تجویز میشود.
جالب است بدانید که ورود هرگونه فشار برروی ستون فقرات کمر، باعث رشد استخوان مهرهها و پیدایش استخوانهای جدید میگردد؛ بنابراین به مرور زمان کانال نخاعی باریک میشود و کمر درد شدید رخ میدهد. البته مصرف مسکن فوری درد کمر به کاهش علائم کمک میکند.
اسکولیوز یک نقص مادرزادی است که ساختار ستون فقرات کمر را از همان ابتدا دچار نقص خواهد کرد؛ بنابراین کمر درد از دوران کودکی در فرد بیمار رخ میدهد.
برآمدگی دیسک، آرتریت التهابی، اسپاسم عضلات، سیاتیک از جمله دلایل التهاب در کمر هستند که باعث تورم و احساس درد در ناحیه آسیبدیده میشوند.
شکستن ستون فقرات به دلیل ضربه و تصادف، بیماریهایی چون سرطان، کیست تخمدان و مشکلات کلیوی، افزایش سن، اضافه وزن، کمتحرکی و سبک زندگی ناسالم نیز از دیگر عوامل کمر درد به حساب میآیند. بهغیر از موارد خاص، درمان کمر درد با استراحت کافی و مصرف داروی قوی برای کمر درد، امکانپذیر است.
بیشتر بخوانید: درمان كمردرد شديد، انتخاب روش سریع و ماثر
راههای پیشگیری از کمر درد
کمر درد اگر ناشی از بیماریهای دیگر یا صدماتی چون تصادف، ضربه و… نباشد، قابل پیشگیری است؛ بنابراین جلوگیری از بروز کمر درد با تغییر سبک زندگی ممکن خواهد بود.
همانطور که گفتیم کمر درد با رعایت برخی از دستورالعملها، قابل پیشگیری است. برخی از این راهها عبارتند از:
- داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی مواد معدنی، ویتامینها (بهخصوص ویتامین D) و کلسیم
- داشتن فعالیت و دوری از بیتحرکی
- پرهیز از حضور در محیطهای تنشزا و کنترل استرس
- اصلاح فرم بدن (صحیح نشستن و خوابیدن)
- بلند کردن اجسام سنگین به شکل اصولی
- ترک سیگار
- کنترل وزن
با رعایت موارد فوق دچار مشکل کمر درد نمیشوید، پس نیازی به مصرف مسکن فوری درد کمر ندارید.
تشخیص کمر درد
تشخیص کمر درد از طریق مشاهده شواهد بالینی، معاینه پزشکی و انجام آزمایشها امکانپذیر است. راههای تشخیص عبارتند از:
افرادی که دچار مشکل کمر درد هستند، با مشاهده علائم میتوانند این مشکل را تشخیص و برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند. علائم کمر درد عبارتند از:
- احساس درد در کمر و پاها
- احساس گرفتگی و سفتی عضلات هنگام راه رفتن یا نشستن
- احساس درد هنگام استراحت
- احساس درد هنگام وارد کردن فشار به ناحیه مورد نظر
این علائم که با درد خفیف یا شدید همراه است امکان دارد بهصورت دورهای یا دائمی رخ دهد. برخی دیگر از نشانههایی که نیاز به مراجعه فوری به پزشک متخصص خواهد داشت عبارتند از:
- احساس درد در کمر همراه با تب و لرز
- بیاختیاری یا سوزش حین ادرار
- احساس ضعف در پاها
- گزگز شدن پاها
- کاهش وزن ناگهانی
بسیاری از این علائم با مصرف مسکن فوری درد کمر درمان میشود، اما برخی موارد نیاز به جراحی دارد که پزشک متخصص باید تشخیص دهد.
با مشاهده علائم باید به پزشک متخصص ارتوپد یا ستون فقرات مراجعه نمایید. پزشک با پرسیدن سؤالاتی در رابطه با احساسی که دارید، معاینه فیزیکی (فشار و لمس ناحیه موردنظر) و در صورت نیاز انجام آزمایشهای پزشکی بهطور دقیق مشکل شما را تشخیص و مراحل درمان را آغاز میکند.
آزمایشهای پزشکی برای تشخیص دقیق تجویز میشود که شامل روشهای گوناگونی است. رایجترین آزمایشها عبارتند از:
این روش شامل امآرآی، سیتیاسکن و اشعه ایکس است. در این روشها تصویری کامل از ساختار کمر میگیرند تا پزشک با مشاهده نتایج بتواند مشکلات رباطها، بافتها، دیسک و… را بهطور دقیق بررسی کند.
در این روش یک ماده رادیواکتیو به روش وریدی به فرد بیماری تزریق میشود تا پزشک با مشاهده تصویر از ساختار کمر بتواند مشکلات مربوط به استخوان را تشخیص دهد.
این آزمایش برای بررسی سیگنالهای عصبی که موجب فتق دیسک یا کمر درد میشوند، صورت میگیرد.
پزشک با معاینه و مشاهده نتایج آزمایشها، میتواند علت دقیق مشکل کمر درد را تشخیص دهد و سپس مراحل درمان را آغاز کند.