مطالبه جامعه کارگری این نیست که میلیاردر زندگی کند

مطالبه جامعه کارگری این نیست که میلیاردر زندگی کند

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه مطالبه اصلی کارگران این نیست که می‌خواهند میلیاردر زندگی کنند، تاکید کرد: اگر امسال سبد هزینه معیشت را هم نبندیم و حقوق کارگران را ۱۰۰ درصد اضافه کنیم، باز هم تاثیری در قدرت معیشت کارگران نخواهد داشت زیرا کف دستمزد عادلانه نیست و باید اصلاح شود.

سمیه گلپور در گفت‌وگو با دکترنامه، با اشاره به تاخیر در تعیین هزینه سبد معیشت کارگران اظهار کرد: صرفنظر از تاخیر صورت گرفته معتقدم اگر سبد هزینه معیشت را هم نبندیم و امسال ۱۰۰ درصد هم به حقوق کارگران اضافه کنیم، تاثیری در قدرت معیشت خانوارهای کارگری نخواهد داشت زیرا کف دستمزدی که اکنون وجود دارد، عادلانه نیست و این کف باید اصلاح و منطبق با خط فقر شود تا بخواهیم فرضا درصدی به آن اضافه کنیم.

وی تاکید کرد: تا وقتی کف دستمزد معیوب باشد تا سه سال دیگر هم بخواهیم این پایه را افزایش دهیم، باز هم به خط فقر نمی‌رسد و لذا افزایش هر ساله حقوق و دستمزد کفاف هزینه‌های زندگی کارگران را نمی دهد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره آمار و ارقام متفاوتی که در خصوص رقم هزینه معیشت برآورد می‌شود، گفت: در حال حاضر خط معیشت را روی ۱۸ میلیون تومان بسته‌اند و طبعا وقتی این رقم اعلام می‌شود باید دستمزد منطقی و منطبق با واقعیت‌های روز زندگی کارگر تعیین شود.

به گفته گلپور پایه دستمزد دارای ایراد است و این شاکله باید یکبار برای همیشه بازسازی و بازنگری شود.

وی تصریح کرد: مطالبه اصلی جامعه کارگری این نیست که می‌خواهد میلیاردر زندگی کند بلکه می‌خواهد روی خط فقر زندگی کند. چند وقت قبل وزارت کار گزارشی ارائه و در آن خط فقر را اعلام کرده بود، بنابراین تاکید بر این است که سبد هزینه معیشت هرچه زودتر مشخص شود تا بتوان در مورد دستمزد کارگران تصمیم‌گیری کرد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در پایان با تاکید بر رعایت اصل سه جانبه‌گرایی اظهار کرد: در بحث تعیین دستمزد باید ببینیم سه جانبه‌گرایی که بر آن تاکید داریم کجاست. تعیین دستمزد نیازمند رعایت سه جانبه‌گرایی است و شرکای اجتماعی باید در سایه اتفاق نظر حداقل دستمزد را تعیین کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا