نقش افزودنی‌های غذایی در ابتلای نوزادان به آلرژی

گزارش روشن، آلرژی غذایی یک بیماری شایع و جدی است و زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به برخی اجزای غذا با علائمی از خارش خفیف تا تنگی نفس شدید واکنش نشان دهد.

نقش افزودنی‌های غذایی در ابتلای نوزادان به آلرژی

در مطالعه جدیدی که اخیراً در مجله Frontiers in Allergy منتشر شده است، کارشناسان Anses یا سازمان غذای فرانسه دریافتند که نانوذرات معدنی که به عنوان جایگزینی برای افزودنی‌های غذایی استفاده می‌شوند از سد جفت عبور کرده و جنین را در معرض خطر ابتلا به آلرژی قرار می‌دهند. بالقوه خطرناک است جای عزیزم

“Carin Adelpisant” – یکی از نویسندگان این مطالعه – در بیانیه ای گفت: “با توجه به خواص ایمونوتوکسیک و کشنده نانوذرات، قرار گرفتن در معرض آنها ممکن است تبادل مفیدی از میکروارگانیسم ها باشد.” [میکروبیوتا]میزبان روده را مختل می کند و مانع روده و رشد سیستم ایمنی مرتبط با روده در جنین و نوزاد می شود.

وی افزود: این امر مربوط به شیوع اختلالات مربوط به سیستم ایمنی در کودکان مانند آلرژی های غذایی است که نگرانی مهمی برای سلامت جامعه است.

اغلب، چندین پروتئین موجود در طیف گسترده ای از غذاها مانند بادام زمینی، آجیل، شیر، تخم مرغ، سویا و گندم باعث ایجاد آلرژی غذایی می شوند. معمولاً چند سال طول می‌کشد تا بدن کودک مقاومت کند و بتواند پروتئین را بدون اینکه آن را تهدیدی تصور کند مصرف کند، اما اگر سیستم ایمنی یا سد روده‌ای به خطر بیفتد، حساس می‌شود و واکنش آلرژیک نشان می‌دهد.

عوامل محیطی نقش مهمی در ایجاد آلرژی دارند و عوامل محیطی در اوایل زندگی ممکن است کلیدی باشند. مطالعات نشان می دهد که عادات غذایی و محیط بر سلامت روده کودکان خردسال تأثیر می گذارد و محرومیت روده از باکتری های مفید پروتئین های مختلف می تواند بر تحمل برخی غذاها تأثیر بگذارد.

مواد افزودنی معمولاً تحت نام مواد با عملکردهای مختلفی مانند تأمین ایمنی مواد غذایی، بهبود طعم و ظاهر، ایجاد بافت یا اطمینان از ماندگاری محصول اضافه می شوند. به گفته کارشناسان، نانوذرات (NP) موجود در افزودنی های غذایی در روده ها جذب نمی شوند، اما در آنجا تجمع می یابند.

از میان حدود 350 افزودنی غذایی مجاز در اتحادیه اروپا، حدود 10 درصد مواد معدنی متشکل از نانوذرات هستند. این ذرات بسیار کوچک تعداد گونه ها را تغییر می دهند [باکتریایی]وجود و نسبت آنها بر باکتری های روده تأثیر می گذارد.

کارشناسان توضیح می دهند که این ذرات همچنین بر سد روده تأثیر می گذارد – یکی دیگر از اجزای حیاتی پاسخ سالم به پروتئین رژیم غذایی.

این متخصصان می گویند: پیامدهای اولیه قرار گرفتن در معرض نانوذرات در 1000 روز اول زندگی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد تا مشخص شود آیا قرار گرفتن در معرض نانوذرات در دوران بارداری علاوه بر سایر اختلالات سیستم ایمنی می تواند باعث آلرژی غذایی شود یا خیر.

منبع: ایندیپندنت

دکمه بازگشت به بالا