چرا با وجود احتمال ابتلا به کرونا باید واکسن بزنیم؟
یک ایمونولوژیست بالینی توضیح می دهد که چرا عفونت حتی پس از واکسیناسیون رخ می دهد ، توضیح می دهد که چرا عفونت ضروری است.
به گزارش دکترنامه ، دکتر امیرحسین زرنانی در مورد تفاوت ایمن سازی پس از واکسن کرونا و ایمن سازی پس از بیماری ، گفت: “با نگاهی به برنامه ملی واکسیناسیون ، می بینیم که هیچ واکسنی وجود ندارد که حتی در جامعه مانند سرخجه ، ایمنی 100٪ ایجاد کند. و فلج هنوز موارد سرخجه و فلج اطفال و همچنین واکسن آنفولانزا که هر ساله تزریق می شود وجود دارد. بنابراین مواردی از عفونت مجدد با بیماری که ما واکسینه کرده ایم وجود دارد.
وی افزود: اما یادمان باشد که به عنوان مثال کسانی که به آبله مبتلا می شوند در برابر آن ایمن هستند ، اما این افراد زخم دائمی دارند یا افرادی که مبتلا به آبله می شوند و بهبود می یابند بینایی خود را از دست می دهند. افرادی که به فلج اطفال مبتلا می شوند و بهبود می یابند ، توانایی حرکت و … را به دلیل آن از دست می دهند. اولین نکته در مورد مزایای واکسن این است که آنها می توانند پاسخی ایمن و محافظتی در برابر تماس مجدد با میکروارگانیسم ها با خیال راحت و بدون عوارض جانبی ارائه دهند.
“ویروسها به طور طبیعی می توانند این مصونیت را ایجاد کنند. اما این آثار از نظر اجتماعی ، اقتصادی و فردی بسیار هزینه بر هستند.” دوز واکسن حدود 2.5 تا 5 دلار هزینه دارد. اما در مورد بستری و بستری ، قیمت هر روز بستری در ICU میلیون ها تومان است.
زرنانی افزود: واکسن از موارد جدی و بستری شدن افراد جلوگیری می کند. بدن افراد مختلف با توجه به ژنتیک متفاوت به عفونت های طبیعی واکنش متفاوتی می دهد. از طرف دیگر ، واکسن ها واکنش همگن تولید می کنند و بخش بزرگی از جمعیت را ایمن می کنند. شواهد نشان می دهد افرادی که واکسینه شده اند می توانند تا 95 درصد از آنها محافظت کنند. اما افراد آلوده به طور طبیعی 82 درصد ایمن می شوند و از سوی دیگر ، تداوم پاسخ واکسن بیشتر از پاسخ ایمنی طبیعی است که زنده می ماند.
وی در ادامه تاکید کرد: به یاد داشته باشید که در برنامه واکسیناسیون ، حداقل از 2 دوز واکسن و در برخی واکسن ها از 3 دوز استفاده می کنیم. از سوی دیگر ، فرمول هایی در واکسن ها وجود دارد که پاسخ ایمنی را به آرامی و در مدت زمان طولانی تحریک می کند. پاسخ حاصله طولانی مدت است و مهمتر از همه ، افراد واکسینه شده نسبت به انواع جهش یافته جدید مقاوم تر از افرادی هستند که به طور طبیعی آلوده هستند.
به گزارش کانال تلگرامی وبدا ، وی افزود: “در آخرین مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است ، 3800 نوع جهش مختلف در آزمایشگاه در قسمتی از ویروس ایجاد شده است که مسئول اتصال به گیرنده های سطح سلول در بدن و سپس سرم افراد واکسینه شده “. با سرم افراد آلوده به طور طبیعی در آزمایشگاه ، جالب است که سرم افراد واکسینه شده قادر به تشخیص این گونه ها و تغییرات آزمایشگاهی با چنین تفاوت های بزرگی هستند. در عفونت طبیعی ، ما به کل ویروس مبتلا می شویم ، در حالی که در واکسیناسیون ، سیستم ایمنی بدن برای پاسخ به بخش خاصی هدایت می شود.
انتهای پیام