چرا خانه ی خود را هوشمند کنیم؟
خانه هوشمند به این معناست که منزل شما دارای یک سیستم مرکزی یکپارچه باشد که به منظور خودکارسازی یا اتوماسیون برخی از کارهای خاص، به لوازم خانگی متصل می شود. این سیستم معمولا از راه دور و از طریق تلفن همراه قابل کنترل است. مثلا می توانید با استفاده از آن، آبیاری گلدان ها را برنامه ریزی کنید، کنترل و نظرات سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته منزلتان را به عهده بگیرید و با استفاده از آن دمای یخچال، سیستم تهویه مطبوع و سیستم گرمایش منزل را تنظیم و کنترل کنید. محبوبیت این سیستم ها به صورت روزافزون درحال افزایش است؛ چرا که در وقت، پول و همچنین انرژی بسیار صرفه جویی می کند.
مهم ترین مزایای خانه هوشمند چیست؟
امروزه بسیاری از مردم دنیا به خصوص آمریکایی ها، به دنبال ایده های خانه های هوشمند، نحوه عملکرد هوشمندسازی ساختمان یا خودکارسازیکارهای خاص هستند تا از مزایای زیر بهره ببرند.
- خانه های هوشمند به شما این امکان را می دهند تا کنترل بیشتری بر مصرف انرژی خود داشته باشید. بدین صورت که مواردی مانند تنظیم دما، روشن و خاموش کردن چراغ ها، باز و بسته کردن پنجره ها و تنظیم نحوه آبیاری گلدان ها بر اساس آب و هوا را به صورت خودکار انجام می دهید.
- خانه های هوشمند، بینش هایی در مورد مصرف انرژی ارائه می دهند که می تواند به شما در کارآمدتر شدن انرژی و توجه به عوامل اکولوژیکی (ecological) کمک کند.
- خانه های هوشمند می توانند مناطقی را که در آن بیش از نیاز انرژی مصرف می کنید، مشخص کرده و به شما این امکان را می دهند که در هزینه های خود، صرفه جویی کنید.
با توجه به اینکه در حال حاضر بلندگوهای هوشمند و تلویزیون های هوشمند با استقبال عمومی روبرو هستند، به نظر می رسد که بازار دستگاه های خانگی هوشمند در چند سال آینده شاهد رشد چشم گیری داشته باشد.
مدیریت مصرف انرژی در خانه های هوشمند
این دستگاه ها همیشه از نظر مصرف انرژی کارآمد نیستند، اما اکثر آنها می توانند به شیوه ای مورد استفاده قرار گیرند که به شما، در صرفه جویی انرژی کمک می کند. مثلا وقتی لوازم خانگی، چراغ یا ترموستات هوشمند دارید، زمان و نحوه روشن شدن و عملکرد آنها را با این سیستم کنترل می کنید. بنابراین، کنترل بیشتری بر مصرف انرژی خود دارید و به احتمال زیاد، عادات مصرف انرژی خود را تغییر خواهید داد.
خانه هوشمند چگونه کار می کنند؟
هنگامی که سیستم های خانه هوشمند به عنوان یک آپشن شروع به کار کرده بودند، پاسخ به این سوال کمی گنگ و مبهم بود. اما پس از ورود شرکت های بزرگ به این صنعت، این شرکت ها درک این سیستم و تکنولوژی مورد نیاز آن را برای همه آسان تر کردند.
حالا، فقط سه چیز برای تبدیل یک خانه معمولی به یک خانه هوشمند نیاز است.
- اتصال وای فای
- لوازم خانگی هوشمند (یا دستگاه های هوشمند)
- سیستم اسمارت هوم برای مدیریت، مانیتورینگ و کنترل این دستگاه های هوشمند
دستگاه هوشمند چیست؟
دستگاه هوشمند یا اسمارت دیوایس، نام هر وسیله الکترونیکی است که می تواند به سیستم خانه هوشمند شما متصل شود، با سایر دستگاه ها تعامل داشته باشد و بتواند به تنهایی تصمیماتی را اتخاذ کند. تلویزیون، اجاق گاز، سیستم های هشدار دهنده، زنگ ها، درب گاراژ و استریو، نمونه هایی از دستگاه های هوشمند هستند. اسمارت دیوایس ها را می توان به صورت جداگانه و به مرور خریداری کرد و این امر باعث می شود به آرامی، خانه خود را به یک خانه هوشمند تبدیل کنید.
سیستم اسمارت هوم چیست؟
سیستم اسمارت هوم به نوعی “مرکز” خانه هوشمند شماست. این سیستم از طریق یک دستگاه دیواری یا نرم افزاری که از طریق اینترنت قابل دسترسی است، اطلاعات مختص به هر یک از دستگاه ها یا لوازم هوشمند را جمع آوری می کند و به کاربر امکان می دهد که همه دستگاه های خود را در یک مکان ثابت، کنترل کند. از آنجایی که بازار خانه های هوشمند هنوز در حال ظهور است، چندین گزینه مختلف برای این سیستم ها که به آن هاب های اتوماسیون خانه گفته می شود، وجود دارد که اکثر آنها فقط با سیستم های خاص خود سازگار هستند. بنابراین قبل از خرید، از سازگاری هاب و دیوایس خود مطمئن شوید.
برای اینکه یک خانه هوشمند داشته باشید، چند کار وجود دارد که باید همه ی آنها رو انجام دهید تا خانه آماده اتصال به لوازم خانگی و دستگاه های هوشمند جدیدآماده شود.
- وای فای خود را ارتقا دهید: از آنجایی که همه دستگاه های هوشمند از اینترنت برای برقراری ارتباط استفاده می کنند، باید مطمئن شوید که Wi -Fi مورد استفاده شما، به اندازه کافی قوی باشد و مطمئن شوید که برای مدیریت و اشتراک گذاری اطلاعات، مشکلی نخواهند داشت. برای خانه های بزرگتر، ممکن استنیاز به استفاده از چندین روتر را برای اتصال همه ی دستگاه ها لازم باشد.
- تحقیق کنید: تعداد دستگاه های هوشمند و سیستم های خانه هوشمند آنقدر زیاد است که زیرکانه خواهد بود اگر قبل از خرید با دستگاه های هوشمند موجود آشنا شوید.
- نیازهای خود را مشخص کنید: هیچ چیز بدتر از خرید یک دستگاه گران قیمت، جدید و شیک نیست که فقط چند هفته اول از آن استفاده کنید و بعد تبدیل به وسیله ای بی استفاده شود که فقط گرد و غبار میخورد. دقیقاً مشخص کنید که از یک خانه هوشمند چه می خواهید و سپس مناطقی را انتخاب کنید که می خواهید درحال حاضر در آن از سیستم های هوشمند را به کاربگیرید. قیمت!
هزینه هوشمند سازی چقدر است؟
هزینه هوشمند سازی یک خانه بستگی عوامل متعددی دارد به اینکه شما دوست دارید چه امکاناتی خانه هوشمند شما داشته باشد، هزینه هوشمند سازی علاوه بر تعداد و امکانات دستگاه بستگی داره به مارک و مدل دستگاه نیز بستگی دار. به عنوان مثل خرید یک ترموستات ایرانی هزینه ای حدود 400 هزارتومان دارد (درسال 1400) ولی برای خرید یک ترموستات خارجی باید بیشتر هزینه کنید .
چند ایده برای یک خانه هوشمند
اگر به خانه خود نگاه می کنید و می پرسید: اکنون چه دستگاه های معمولی ای دارید که می توانند به یک دستگاه هوشمند تبدیل شوند، بهتر است بپرسید “چه چیزی را نمی توان به یک دستگاه هوشمند تبدیل کرد؟” هر دستگاهی که با برق کار کند، به احتمال زیاد شرکتی در آنجا هست که نسخه هوشمند آن را تولید می کند.
برای شروع، در اینجا لیستی کوتاه از ایده های خانه های هوشمند آورده شده است.
- با قفل های هوشمند خانه خود را ایمن نگه دارید: قفل کنونی درب منزل خود را با قفل هوشمند جایگزین کنید تا بتوانید آن را از راه دور باز و بسته نمایید. بررسی کنید که آیا بعد از خروج، درب را قفل کرده اید یا خیر و تاریخچه ورود و خروج افراد را ثبت کنید.
- خانه خود را با هشدارهای امنیتی هوشمند کنترل کنید: بسیاری از دستگاه های خانه هوشمند، می توانند از راه دور به شما در مورد مسائل ایمنی یا امنیتی هشدار دهند. در مورد نشتی، برای باز ماندن درب گاراژ، برای آتش سوزی، برای کسی که زنگ خانه شما را می زند یا اگر وسیله ای را به برق زده اید که واقعاً قبل از خروج از خانه باید ار برق خارج می شدند و غیره
- دمای خانه خود را مدیریت کرده و با یک ترموستات هوشمند در مصرف انرژی صرفه جویی کنید: یک ترموستات هوشمند، می تواند عادت ها و مزاج شما را یادبگیرد و سپس به طور خودکار، دما را بر اساس برنامه منحصر به فرد شما تنظیم کند. همچنین، به شما امکان می دهد درجه حرارت را به صورت دستی و از راه دور، با استفاده از یک اپلیکیشن تنظیم کنید.
- وظایف را به یک دستیار هوشمند محول کنید: یک (مانند یا ) به شما امکان می دهد که از دستورات صوتی، برای انجام کارهایی مانند پخش و توقف کردن موسیقی، جستجو در وب و کنترل دستگاه های هوشمند خانگی خود استفاده کنید.
- با لوازم هوشمند کارهای خود را ساده کنید: تلویزیون های هوشمند، ماشین های ظرفشویی، یخچال و ماشین لباسشویی و خشک کن، همه قابل دسترسی و کنترل از راه دور هستند. مثلا، ماشین لباسشویی تان می تواند مدت زمان کمترین میزان مصرف انرژی در منطقه شما را تشخیص دهد و در این مدت روشن شود. یخچال شما می تواند مواد غذایی را اسکن کند و به شما اطلاع دهد که تخم مرغ ها درحال اتمام هستند یا چه مقدار شیر باقی مانده است!
- روشنایی خانه خود را با لامپ های هوشمند کنترل کنید: لامپ های هوشمند، به شما این امکان را می دهند که روشنایی هر یک از اتاق های خانه خود را از طریق دستگاه تلفن همراه، کنترل کنید. آیا کودک هفت ساله شما فراموش کرده است که لامپ آشپزخانه را خاموش کند؟ شما می توانید این کار را در مسیر رساندن او به مدرسه، از طریق موبایل هوشمند خاموش کنید یا چراغ های خود را طوری تنظیم کنید که در زمان های مشخص روشن و خاموش شود و دیگر نگران نباشید اگر کسی قبل از رفتن به محل کار فراموش کرده است چراغ ها را خاموش کند.
برکر (Berker) در سال 1919 با تولید تجهیزات برق ساختمان مانند کلید و پریز فعالیت خود را در آلمان آغاز کرد. این شرکت از همان ابتدای فعالیت خط قرمزی به نام کیفیت را در مسیر پیشرفت برای خود تعریف کرد که تا به امروز زمینه ساز شهرت جهانی این برند در زمینه هوشمند سازی ساختمان و تجهزیات اتوماسیون خانگی شده است.
برکر در مدت کوتاهی چنان توانست خود را در آلمان و سراسر اروپا مطرح کند که مدرسه معماری باهاوس که از مهمترین مدارس معماری اروپا به شمار می رود، در سال 1928 همکاری خود را با این برند خارق العاده آغاز کرد و نتیجه این همکاری امروزه در کلید سری 1930 به وضوح قابل مشاهده است. سبک کلاسیک و رادیکال در کنار طراحی مدرن شما را به اعماق احساسات غنی یک زندگی لوکس فرو می برد.
شرکت برکر از سال 1989 با توسعه یافتن سیستم KNX به عضویت سازمان KNX در آمد و امروز با تولید بیش از 450 قطعه KNX جزو غنی ترین اعضای این سازمان است. برکر که امروزه یکی از شناخته شده ترین برندهای تولید کلید و پریز و قطعات سیستم هوشمند در جهان است در سال 2010 در شرکت هگر (Hager) یکی از بزرگترین شرکت های تولیدکننده قطعات الکترونیکی جهان ادغام شد.
برای ارتباط با ما می توانید در آنیپکو در ارتباط باشید.