کاسبان تحریم در عزای باخت قاتل سردارمان ناله‌ها می‌زنند؛آقایان این عزت،حکمت و مصلحت نیست/مردم در آستانه پاداش صبر سه‌ساله بودند

کاسبان تحریم در عزای باخت قاتل سردارمان ناله‌ها می‌زنند؛آقایان این عزت،حکمت و مصلحت نیست/مردم در آستانه پاداش صبر سه‌ساله بودند

وی در دیدار با مقامات وزارت امور خارجه ، سفرا و روسای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ، در بیانیه ای گفت: “دیپلماسی هوشمند و فعال می تواند این دستاوردهای سیاسی ، اقتصادی ، انسانی و اجتماعی بسیار مهم را به وجود آورد. جنبش ، از جمله جنگ های گران و خطرناک ، و این واقعیت نشان دهنده وزن و موقعیت دستگاه دیپلماسی در مدیریت یک کشور است. “برخی از قدرت ها سعی می کنند منافع خود را با زور و سلاح تأمین کنند ، اما موفق نمی شوند ، اما کسانی که مهارت ، هوش و تحرک دارند ، می توانند منافع خود را تأمین کنند. آنها “مهارتهای اطلاعاتی و دیپلماتیک” ، “انعطاف پذیری در صورت لزوم” ، “نفوذناپذیری در مواقع ضروری” و “پایبندی صادقانه و عمیق به اهداف” را از عناصر دیپلماسی موفق معرفی کرد و “هوش و مهارت های دیپلماتیک “به عنوان” انعطاف پذیری قهرمانانه “.” صلح امام حسن مجتبی (ع) باشکوه ترین نمونه تاریخ است ».

بر این اساس ، مذاکرات با ایالات متحده که قبلاً در عمان آغاز شده بود ، در قالب مذاکرات بین ایران و 1 + 5 دنبال شد و در سال 2015 ، توافقی به نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به قطعنامه 2231 شورای امنیت منجر شد. برجام و قطعنامه 2231 ، از آغاز ، جدا از دشمنان خارجی مانند تندروهای آمریکایی نتانیاهو ، بن سلمان و بن زاید ، دشمنان داخلی نیز داشتند که برای سرنگونی آنها تمام تلاش خود را نکردند.. همکاری نانوشته و کمک متقابل در نهایت منجر به خروج ترامپ از توافق نامه و نقض قطعنامه 2231 در مه 2016 شد. مخالفت ترامپ ، پمپئو ، بولتون ، نتانیاهو ، بن سلمان و بن زاید با برجام ، که آنها آن را بدترین معامله دشمن توصیف کردند. – دشمنان ایران ، قابل درک است اما درگیری داخلی هرگز هضم نمی شود و نمی شود. برجام در نتیجه حفظ عزت ، با در نظر گرفتن لیاقت و بر اساس خرد و با استفاده از انعطاف پذیری قهرمانانه محقق می شود. این امر علی رغم 16 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی ، تصویب تحریم های سازمان ملل ، گنجاندن ایران در فصل 7 شورای امنیت سازمان ملل و ظهور اجماع امنیتی بین المللی علیه کشورمان در دوران سلطنت است. حمایت از برجام هر سه اصل را نقض کرد.
جوانمردی قهرمانانه برای خلاص شدن از شر چنین شرایطی پیشنهاد شد و به خوبی کار کرد. برجام تصمیم رژیم بود و بسیاری از افرادی که اکنون در طرف مخالف هستند به دلیل منافع شخصی و جناحی برجام باقی مانده اند نیز بر این موضوع تأکید کرده اند. به عنوان مثال ، رئیس دادگاه وقت ، لاریجانی ، گفت: “برجام ، با شرایط پذیرفته شده ، یک تصمیم عاقلانه رژیم است ، که تیم مذاکره کننده ، و به ویژه رئیس جمهور محترم ، سخت روی آن کار می کنند.” ولایتی گفت: “ما قطعاً باید مذاکره کنیم.” این تصمیم یک تصمیم سیستم است و یک تصمیم فردی نیست. “رژیم از مذاکرات چه در دولت قبلی و چه در این مذاکرات پشتیبانی می کند و اگر این مذاکرات اتفاق نیفتد ، گزینه دیگر جنگ است.” آقای قالیباف ، رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی ، در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 گفت: “توافق امروز ، یعنی برجام ، تعهد دولت و دولت است و هیچ دولتی نمی تواند در آن دخالت کند. اگر توفیق خدمت دهم ، قطعاً از این پیمان محافظت می کنم. که ایجاد شده است ، و به مردم می گوید که هر دولتی غیر از دولت فعلی همان راه را دنبال خواهد کرد ، زیرا مجموعه ای از سیستم ها و دولت ها تصمیم می گیرند که مذاکره کنند.
حجت الاسلام رفیعی اخیراً به درستی اظهار داشت: اگر برجام کاملاً اجرا می شد و ترامپ آن را پاره نمی کرد ، اوضاع در این کشور به این شکل نبود ، نگاه ما به برجام باید منصفانه باشد. البته آنچه آن را از انصاف دور می کند ، منافع حزبی و شخصی است. کارآفرینان تحریم شده هرگز قبول نخواهند کرد که با عادی شدن اوضاع در این کشور منافع آنها تهدید شود. منافع سیاسی و مالی آنها هنگام تحریم ها تضمین می شود و ایران در انزوای سیاسی و امنیتی قرار دارد ، به عبارتی عامیانه “آنها یک کوچه آرام هستند”.
بر این اساس است که با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و جرقه امید برای رفع تحریم ها با بازگشت ایالات متحده به برجام ، مخالفان داخلی برجام غمگین هستند. آنها به ترامپ با جنگ اقتصادی و پزشکی خود علیه کشور ما اهمیتی نمی دهند ، بزرگترین عامل رنج امروز مردم کشورمان و دستور به قتل رساندن قهرمان ملی کشورمان سردار شهید سلیمانی از غم و اندوه شکست خود پشیمان شده است. او هنوز هم در رسانه های ملی ترامپ را ستایش می کند و مشاوران معجزه هزاره سوم او را در موقعیت “قائم” قرار می دهند یا او را به عنوان حزب خدا در برابر حزب شیطان معرفی می کنند. اعضای مجلس شورای اسلامی تندرو و ضد برجامی “برنامه اقدام استراتژیک برای حذف تحریم ها” را بدون در نظر گرفتن تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای مشورت با وزارت خارجه تصویب کردند. علی رغم مخالفت رئیس شورای عالی امنیت ملی و به گفته واعظی ، رئیس دفتر رئیس جمهور ، این کار فقط در “هماهنگی آرام” با “برخی از کارمندان” دبیرخانه “فاقد اعتبار” انجام شد. مشخص نیست که در پشت صحنه چه اتفاقی افتاده است که شورای نگهبان بلافاصله آن را تأیید کرد و سخنگوی قوه قضائیه تهدید کرد که با مقاماتی که مصوبه مجلس را اجرا نمی کنند ، برخورد خواهد کرد.
اگر خرد و لیاقت در نظر گرفته می شد ، چنین عملی در زمانی رخ نمی داد كه مردم ایران در آستانه پذیرش پاداش حماسه سه سال صبر بودند. ترامپ علیرغم همه تلاش هایش نتوانست برجام را به طور کامل از بین ببرد و دید که به دلیل این برجام به کما رفت ، سه بار در شورای امنیت شکست خورد و نمی تواند فکرش را برای گسترش تحریم تسلیحاتی بر روی ایران بگذارد. اکنون در ایران ، هدف این است که تجارت ناتمام ترامپ حل و فصل شود و مردم ایران نمی توانند پاداش بگیرند و نفس راحتی بکشند. با توجه به نگرش مثبت بایدن و اطرافیان قبل و بعد از پیروزی در انتخابات ، جدا از ایران ، امیدهایی در میان سایر کشورها از جمله اروپا برای لغو تحریم هایی که مردم کشورمان را تحت فشار قرار داده اند وجود دارد که بر اساس آن جلسه برای 15 دسامبر تعیین شده است. اروپا و ایران “عملاً با حضور سفیران کشورهای اروپایی و سخنرانی وزیر امور خارجه آغاز شد. اعدام عجولانه روح آزم که حتی مجازات هم نشد ، باعث ایجاد امواج منفی گسترده علیه کشورمان در رسانه ها و افکار عمومی شد. از طرف دیگر ، اعدام عجولانه زم منجر به قرار گرفتن ایران در محل به عنوان متهم شد ، در حالی که با کشته شدن ناجوانمردانه دانشمند شهید دکتر فخری زاده ، نوعی همدردی در جهت منافع کشورمان در جریان بود.
ظاهراً تلخی از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 تا حدی از بین نرفته است و آنها تلاش می کنند بدون در نظر گرفتن سرنوشت مردم و رنجی که از ادامه تحریم های سرکوبگرانه به ویژه در طی همه گیر کرونا متحمل شده اند ، هرگونه احتمال باز شدن مجدد را خنثی کنند. در روزهای باقی مانده از دولت فعلی است.
درست است که در منافع جمهوری اسلامی ایران و رهایی مردم کشورمان از رنجهای بسیاری که لیاقت آنها نیست ، به سیاست اعلام “عزت ، خرد و منافع” رهبر معظم انقلاب و منافع مالی و سیاسی شخصی و حزبی پایبند باشیم. امنیت و یکپارچگی ایران را به خطر نیندازید. “مهارتهای اطلاعاتی و دیپلماتیک” ، “انعطاف پذیری در صورت لزوم” ، “بی کفایتی در مواقع ضروری” و “پایبندی صادقانه و عمیق به اهداف” باید به عنوان عناصر دیپلماسی موفق برای حفاظت از منافع ، امنیت و تمامیت ارضی استفاده شود.

* کارشناس روابط بین الملل

310 310

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا