کرم روز و شب چیست و چه تفاوتی با هم دارند
حتما شما هم این سوال را خودتان بپرسیده اید که چه تفاوتی بین کرم شب و روز وجود دارد؛ آیا بین این دو کرم تفاوت قابل توجهی دیده می شود یا صرفا فرق آن ها در زمان استعمال آن هاست؟ کرم های روز و شب طبیعتا با یکدیگر متفاوت هستند و هر کدام در راستای سلامت پوست شما هدف مشخصی را دنبال می کنند. به همین دلیل بسیاری از متخصصان پوست استفاده از هر دو را برای روتین پوستی شما توصیه می کنند.
در این مطلب به بررسی کرم روز و شب لاکچری کوین اصل، ویژگی ها، عملکرد و تفاوت های کلیدی هر کدام از آن ها می پردازیم. همچنین شما را در انتخاب محصول مناسب متناسب با نوع پوست خود راهنمایی خواهیم کرد. بنابراین اگر شما نیز قصد استفاده از این کرم ها را دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
کرم روز چیست؟
از آنجایی که پوست صورت بسیار حساس تر از پوست سایر نواحی بدن است، روزانه به یک مرطوب کننده ملایم نیاز دارد. کرم روز در حقیقت یک مرطوب کننده روزانه است که به طور بخصوص برای استفاده در روز فرموله شده است. این کرم وظیفه تامین رطوبت، محافظت و تغذیه پوست را بر عهده داشته و از آن در برابر عوامل محیطی مانند نور خورشید و آلودگی های آب و هوایی محافظت می کند. کرم های روز بافت سبکی دارند و به سرعت جذب پوست می شوند؛ در ادامه ویژگی های کامل این کرم را شرح خواهیم داد.
ویژگی های کرم روز چیست؟
برای اینکه تفاوت کرم روز را با شب بهتر درک کنیم، باید عملکرد و ویژگی های آن ها را بررسی کنیم.
فرمولاسیون سبک: همان طور که پیش تر گفتیم، کرم های روز بافت سبک و ملایمی دارند و به سرعت جذب پوست می شوند. در نتیجه پس از استعمال کرم بافت سنگین یا چربی بر روی پوست ایجاد نشده و در طول روز احساس خوشایند و راحتی خواهید داشت.
محافظت در برابر آفتاب (SPF): از آنجایی که این نوع کرم در روز استفاده می شود، حاوی SPF یعنی عامل محافظت در برابر آفتاب بوده و از پوست در برابر اشعه های مضر UV محافظت می کند. استفاده از این عامل در کرم های روز باعث جلوگیری از آفتاب سوختگی، پیری زودرس و خطرات احتمالی سرطان پوست می شود.
آبرسانی و مرطوب کننده: کرم های روز برای تامین رطوبت پوست و آبرسانی آن طراحی شده اند. در این کرم از موادی مانند مرطوب کننده ها، نرم کننده ها و پوشاننده ها استفاده می شود تا از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری کنند.
حفاظت در برابر عوامل مضر محیطی: در کرم های روز از موادی همچون آنتی اکسیدان ها و سایر مواد محافظت استفاده می شود. این مواد از پوست در برابر عوامل استرس زای محیطی مانند آلودگی، رادیکال های آزاد و آسیب های اکسیداتیو محافظت می کند. با استعمال کرم روز بر روی پوست، این مواد مضر خنثی شده و تاثیر منفی آن ها به حداقل ترین حالت می رسد.
پایه آرایش: کرم روز بافت سبکی دارد و به دلیل جذب سریع در پوست به عنوان پایه آرایش نیز از آن استفاده می شود. استعمال این کرم پوست را برای انواع آرایش آماده کرده و باعث چسبندگی و ماندگی بهتر آن ها می شود.
غیر کومدوژنیک: کرم های روز اکثرا به صورت غیرکومدون زا طراحی و فرموله شده اند. یعنی منافذ پوست را مسدود نمی کنند و باعث ایجاد جوش نمی شوند. در نتیجه برای افرادی که پوست چرب یا مستعد آکنه دارند، بسیار کاربردی خواهد بود. زیرا آن ها می توانند بدون هیچ مشکل پوستی اضافی، پوست خود را با خیال راحت مرطوب کنند. پس اگر بخواهیم به طور کلی به عملکرد کرم روز اشاره کنیم، وظیفه اصلی آن حفظ رطوبت پوست، محافظت در برابر آفتاب و عوامل محیطی است.
کرم شب چیست؟
کرم شب به طور منحصر به فرد برای محافظت از پوست در طول فرایند ترمیم شبانه فرموله شده است. منظور از ترمیم شبانه چیست؟ پوست ما در شب فعال تر بوده و هنگامی که ما در خواب هستیم، پوست مشغول ترمیم آسیب های وارد شده در طول روز توسط تاثیرات خارجی است. پوست در طول شب علاوه بر بازسازی سلول ها، ضایعات را از بین برده و باعث تقویت جریان خون می شود.
کرم شب رطوبت پوست را در تامین کرده تا پوست بدون هیچ مشکلی به عملکرد خود ادامه دهد. از طرفی دیگر، کرم های شب حاوی موادی مانند آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، پپتیدها و اسید هیالورونیک هستند که به ترمیم و جوانسازی پوست در طول شب کمک می کند. رفع چین و چروک، رنگ ناهموار پوست و رفع خشکی از دیگر مزایای کرم شب محسوب می شود.
ویژگی های کرم شب چیست؟
همان طور که به ویژگی های کرم روز اشاره کردیم، در ادامه خصوصیات کرم شب را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
مرطوب کننده عمیق: در طول روز پوست رطوبت خود را از دست می دهد و به همین دلیل شب به آبرسانی بیشتری نیاز دارد. کرم های شب حاوی ترکیباتی هستند که نسبت به کرم روز رطوبت بیشتری را برای جبران آب از دست رفته پوست تامین می کنند. به همین دلیل کرم های شب در مقایسه با کرم های روز بافت غلیظ تری دارند.
ترمیم و جوان سازی پوست: در کرم های شب از موادی مانند رتینول، پپتیدها، آنتی اکسیدان ها و اسید هیالورونیک استفاده شده است. این مواد در مجموع سلول های آسیب دیده پوست را ترمیم می کنند و با تحریک گردش سلولی باعث تولید کلاژن در پوست می شوند.
فرمولاسیون غنی از مواد مغذی: بسیاری از کرم های شب حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، عصاره های گیاهی و روغن های طبیعی هستند. این مواد باعث تغذیه پوست شده و به لطافت، درخشندگی و احیای آن کمک بسزایی می کنند.
خواص ترمیم کنندگی: کرم های شب به طور اختصاصی برای حمایت از روند طبیعی ترمیم پوست در شب طراحی شده اند. همان طور که گفتیم، پوست هنگام شب به طور طبیعی خود را بازسازی می کند. این کرم ها با ایجاد یک سطح محافظتی بر روی پوست، رطوبت را درون آن حفظ کرده و در نتیجه پوست می تواند با قدرت بیشتری خود را از انواع آلودگی ها، قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر یا رادیکال های آزاد پاکسازی کند.
خواص ضد پیری: برخی از کرم های شب حاوی موادی هستند که برای رفع خطوط ریز صورت، چین و چروک و رنگ ناهموار پوست طراحی شده اند. این ترکیبات شامل کمپلکس های رتینول و پپتید می شود که با کاهش این چین و چروک ها به جوان سازی پوست کمک می کنند.
خواص تسکین دهنده و آرامش بخش: بسیاری از کرم های شب از خواص تسکین دهنده برخوردار هستند و باعث التیام پوست های تحریک شده یا حساس می شوند. موادی مانند بابونه، آلوئه ورا یا نیاسینامید قرمزی، التهاب و حساسیت پوستی را کاهش داده و باعث تسکین پوست می شوند.
جذب آهسته: برخلاف کرم های روز که جذب سریعی دارند، جذب کرم های شب بسیار آهسته پیش می رود. این کرم ها عمدا این طور طراحی شده اند تا مواد فعال فرصت کافی برای نفوذ عمیق به پوست را داشته باشند. این فرایند آهسته اثر بخشی کرم را در طول شب تضمین می کند.
مناسب برای انواع پوست: کرم های شب برای انواع پوست ها از جمله پوست خشک، چرب، مختلط و حساس طراحی شده و شما می توانید با خیال راحت کرم شب متناسب با پوست خود را انتخاب کنید.
کرم روز با کرم شب چه فرقی دارد؟
احتمالا با مطالعه ویژگی های کرم روز و شب تا حد زیادی با تفاوت این دو کرم آشنا شده اید. اما اگر بخواهیم به طور دقیق به تفاوت بین کرم شب و روز بپردازیم، باید به 5 تفاوت اصلی اشاره کنیم:
- هدف: تفاوت اولیه بین کرم روز و شب در هدف آن ها و تاثیر متفاوت آن ها بر روی پوست دیده می شود. همان طور که اشاره کردیم، کرم های روز برای محافظت و آبرسانی پوست در طول روز طراحی شده اند؛ اما هدف اصلی کرم های شب تغذیه و ترمیم پوست در طول شب است.
- محافظت در برابر آفتاب: در کرم های روز معمولا از موادی مانند SPF (فاکتور محافظت در برابر آفتاب) استفاده می شود تا از پوست شما در برابر اشعه های مضر UV محافظت کنند. به کار بردن SPF در کرم های روز به جلوگیری از آفتاب سوختگی کمک کرده و خطر آسیب پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید را کاهش می دهد. اما کرم های شب معمولاً دارای SPF نیستند؛ زیرا قرار نیست در طول روز استفاده شوند.
- بافت: کرم های روز بافت سبک تری دارند و به سرعت جذب پوست می شوند. این کرم ها به دلیل بافت سبک به عنوان پایه ای برای آرایش استفاده می شوند و در طول روز هیچ گونه احساس سنگینی یا چربی بر روی پوست ایجاد نمی کنند. در مقابل، کرم های شب معمولاً بافت سنگین تر و غلیظ تری دارند و در طول شب به آبرسانی و بازسازی پوست کمک می کنند.
- ترکیبات: در کرم های روز از موادی همچون آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C یا عصاره چای سبز استفاده می شود. این مواد از پوست در برابر رادیکال های آزاد و آلاینده های محیطی که در طول روز با آن مواجه می شوند، محافظت می کنند. موادی مانند اسید هیالورونیک یا پپتیدها نیز برای آبرسانی و تحریک کلاژن درکرم های روز استفاده می شود. اما در کرم های شب معمولا موادی مانند رتینول، اسید گلیکولیک یا پپتیدها به کار می رود. این مواد به بازسازی و ترمیم سلول ها کمک کرده و باعث جوان سازی پوست در طول شب می شوند.
- زمان استفاده: کرم های روز صبح ها، بعد از پاکسازی رنگ کردن صورت و قبل از آرایش کردن یا بیرون رفتن استفاده می شود. این کرم در طول روز یک سد حفاظتی روی پوست ایجاد می کند. کرم های شب، شب ها قبل از خواب بعد از تمیز کردن صورت استفاده می شود و به آهستگی به فرایند ترمیم پوست کمک می کند.
نحوه استفاده صحیح از کرم های شب و روز
- قبل از استعمال هر کدام از کرم ها، بدانید که کرم شب و روز هدف متفاوتی دارند و باید هر کدام در زمان مرطوب به خود استفاده شوند.
- قبل از استفاده از کرم شب یا روز، پوست خود را به طور کامل تمیز کنید تا هیچ آلودگی، چربی یا باقی مانده آرایش بر روی آن نباشد. این کار باعث نفوذ بهتر کرم و عملکرد موثرتر آن می شود.
- کرم روز را پس از پاکسازی کامل صورت به آرامی بر روی صورت و گردن خود بمالید. ابتدا مقدار کمی از کرم را برداشته و با حرکت دایره ای رو به بالا آن را بر روی پوست خود ماساژ دهید.
- اگر کرم روز شما حاوی SPF نیست، بر روی روی کرم از یک ضد آفتاب مناسب با میزان SPF کافی ( حداقل 30SPF) استفاده کنید.
- کرم شب را مانند کرم روز پس از پاکسازی صورت، استعمال کنید. در نظر داشته باشید که کرم شب غلیظ تر از کرم روز است؛ در نتیجه جذب آن نیاز به زمان بیشتری دارد.
- اگر مشکل خاص پوستی مانند چین و چروک یا پرپیگمانتاسیون دارید، ابتدا کرم روز یا شب را بر روی این نواحی استفاده کنید.
- یک روتین همیشگی داشته باشید؛ کرم های شب و روز بازه زمانی ندارند؛ یعنی باید همیشه برای محافظت از پوست از آن ها استفاده کنید و یک روتین منظم مراقبت از پوست داشته باشید.
- با توجه به تغییرهای فصلی کرم روز و شب خود را تعویض کنید. به عنوان مثال در فصل زمستان که پوست خشک تر است، کرم روز را با غلظت بیشتری انتخاب کنید. اما در فصل تابستان می توانید از فرمول های سبک با جذب سریع تر استفاده کنید.
- بیش از اندازه از کرم ها استفاده نکنید: همان طور که گفتیم برای استعمال کرم، مقدار بسیار کمی از آن را بر روی پوست خود بمالید. استفاده از بیش از حد باعث تاثیر بیشتر یا نتیجه بهتر نمی شود. پس به این نکته حتما توجه کنید.
کرم روز و شب متناسب با نوع پوست
انتخاب کرم روز و شب مناسب برای نوع پوست شما برای حفظ سلامت و تغذیه پوست بسیار مهم است. برای پوست های معمولی، مرطوب کننده های سبک با SPF در طول روز و کرم های آبرسان در شب را انتخاب کنید. پوست خشک به مرطوب کننده های غلیظ تر نیاز دارد. پوست های چرب/مختلط به مرطوب کننده های بدون چربی یا ژل دار در طول روز و مرطوب کننده های سبک، بدون چربی یا پایه آب در شب نیاز خواهند داشت.
پوست های حساس نیز باید مرطوب کننده های بدون عطر و ضد حساسیت در روز و کرم های ملایم و بدون عطر در شب را انتخاب کنند. با این حال توصیه می کنیم برای انتخاب مطمئن تر قبل از خرید کرم شب و روز متناسب با نوع پوست خود با یک متخصص پوست مشورت کنید.
آیا می توان کرم روز را در شب یا کرم شب را در روز استفاده کرد؟
به طور کلی توصیه می شود از کرم های روز در طول روز و کرم های شب در شب استفاده کنید، اما قانون سختگیرانه ای در برابر استفاده از آن ها به جای یکدیگر وجود ندارد. کرم های روز به طور خاص برای محافظت و آبرسانی در طول روز طراحی شده اند و به دلیل داشتن SPF به جلوگیری از آسیب های ناشی از آفتاب کمک می کنند. از سوی دیگر، کرم های شب معمولا غنی تر هستند و برای تغذیه و ترمیم پوست در هنگام خواب طراحی شده اند. این را در نظر داشته باشید که کرم های شب حاوی SPF نیستند و اگر در طول روز از آن ها استفاده کنید، به یک ضد آفتاب نیز نیاز خواهید داشت.
در این مطلب به معرفی کرم روز و شب، ویژگی ها و تفاوت های آن ها پرداختیم. همان طور که اشاره شد، کرم های روز از پوست در برابر عوامل محیطی مانند اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند و آبرسانی می کنند و کرم های شب بر جوان سازی و ترمیم پوست در مرحله خواب ترمیمی تمرکز دارند. در نتیجه بهتر است استفاده از کرم روز و شب را برای آبرسانی، ترمیم و تغذیه پوست در روتین روزانه خود قرار دهید و به طور مداوم از آن ها استفاده کنید.