کشف یک “ابرسیاه‌چاله” توسط پژوهشگران ایرانی

کشف یک "ابرسیاه‌چاله" توسط پژوهشگران ایرانی

زینب کلانتری; یک دانشجوی دکتری کیهان شناسی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: محققان ایرانی سیاهچاله ای کلان جرم را کشف کردند.

کلانتری بیان کرد: محققان دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از داده های ماهواره فرمی موفق به شناسایی یک “گاما بور” شدند کهدیکی از سیاهچاله ای یک میلیون برابر جرم خورشید عبور کرده است. انفجارهای پرتو گاما، انفجارهای پرتو گامایی هستند که از خارج از کهکشان به ما می رسند.

این محقق دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: ماهواره فرمی ناسا که در سال 2008 به مدار زمین پرتاب شد، فوران گاما را ثبت کرد. برای انفجاری که از این سیاهچاله عبور کرده است، همگرایی گرانشی رخ داده است. بر اساس نظریه نسبیت عام اینشتین، اثر همگرایی گرانشی زمانی رخ می دهد که نور از یک جسم سنگین عبور کند و مسیر نور خم شود.

وی ادامه داد: به دلیل همگرایی گرانشی، دو یا چند تصویر از یک منبع نوری تشکیل می شود. در این مطالعه با بررسی بیش از 2000 داده انفجار پرتو گاما، زینب کلانتری محقق ایرانی، دکتر. سهراب راهور و دکتر. رحیمی تبار از دانشگاه صنعتی شریف به همراه دکتر. علا ابراهیم از دانشکده فیزیک دانشگاه مسقط عمان توانست شواهدی از وجود این ابر سیاهچاله را نشان دهد.

کلانتری گفت: نتایج این مطالعه برای اولین بار در سال 2021 در مجله معتبر Astrophysics منتشر شد و نتایج تایید مجدد وجود این ابر سیاهچاله هفته گذشته در همین مجله منتشر شد.

46

دکمه بازگشت به بالا