کعبی: ایران قوی به سرمایه گذاری برای تولید نیاز شدیدی دارد

کعبی: ایران قوی به سرمایه‌گذاری برای تولید نیاز شدیدی دارد

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از طریق سرمایه گذاری در تولید و مشارکت مردم مسئولیت پذیری در جامعه افزایش پیدا میکند. عمده کارها باید با مشارکت مردم و البته تسهیل گری دولت انجام شود.

آیت الله کعبی در گفت وگو با دکترنامه با بیان اینکه بیش از ۱۵ سال است که مقام معظم رهبری برای سال ها نام های اقتصادی انتخاب کردند اظهار کرد: بهبود فضای کسب و کار و حل مشکلات معیشتی موجب تقویت اقتصاد کشور و حرکت به سمت پیشرفت و توسعه می شود؛ همچنین موجب می شود زیرساخت های کشور در جهت شکوفایی مادی و معنوی هموار شود. 

وی ادامه داد: امید است امسال هم که به نام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شد رشد پایدار اقتصادی ایجاد اشتغال کاهش وابستگی به نفت رشد تولید و صنعت و بهبود سطح درآمدی خانواده ها حاصل شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: از طریق سرمایه گذاری در تولید و مشارکت مردم مسئولیت پذیری در جامعه افزایش پیدا میکند. عمده کارها باید با مشارکت مردم و البته تسهیل گری دولت انجام شود.

کعبی افزود: از طریق ایجاد صندوق های سرمایه گذاری باید فعالان بخش های اقتصادی به خصوص کارآفرینان را تشویق به مشارکت در پروژه های تولیدی با جذب سرمایه های مردم و هدایت در پروژه های صنعتی و کشاورزی کرد. از سوی دیگر دولت با تخصیص تسهیلات و مشوق های خاص مثل معافیت های مالیاتی و بیمه ای و سرمایه گذاری در بخش تولید راه را هموار کند. توسعه بازارهای سرمایه و بورس راه دیگری برای سرمایه گذاری در تولید است که صد البته بسترهایش باید توسط دولت ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: باید سهام شرکت های بزرگ در بورس عرضه و به مردم معرفی شود و از کسب و کارهای نوپا حمایت شود. این ها در ایجاد اشتغال آموزش و توانمندسازی مردم خیلی موثر است. برای سرمایه گذاری در بخش تولید افزایش مهارتها در حوزه های مختلف توجه ویژه به مناطق ویژه اقتصادی و معافیتهای مالیاتی و گمرکی تاثیر زیادی دارد.

کعبی اظهار کرد: مشارکت در پروژه های تولیدی ایجاد شهرک های کشاورزی و صنعتی و تقویت تعاونی های تولیدی از دیگر راه های تقویت سرمایه گذاری برای تولید است؛ البته استفاده از فناوری های نوین مثل هوش مصنوعی اینترنت و انرژی های تجدیدپذیر می توان به رونق بخش تولید کمک کرد. دولت باید زمینه سرمایه گذاری در تولید پنل های خورشیدی و خودروهای الکترونیکی را با رفع موانع تولید برطرف کند و بسترهای قانونی و حقوقی لازم را به وجود آورد و امنیت سرمایه گذاری را تضمین کند. 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: مهار تورم و نوسانات نرخ ارز و بی ثبات در بازارهای مالی باعث می شود مردم تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در تولید پیدا کنند. البته دسترسی محدود به منابع مالی و تسهیلات بانکی مناسب در بخش تولید کار را برای فعالان این بخش دشوار کرده و باعث تاثیر منفی در این بخش می شود. 

وی گفت: بازدهی پایین تولید در مقایسه با بخش های غیر مولد و واسطه ای مانند طلا و سکه ارز مسکن و خودرو از جمله علت های بی رغبتی مردم به سرمایه گذاری در بخش تولید است. سودآوری بیشتر در این بخشها در شمار موانع موثر بر سرمایه گذاری در تولید است که باید توسط دولت از طریق اختصاص مشوق های مناسب کنترل شود.

کعبی گفت: رفع موانع حقوقی از جمله حذف قوانین پیچیده و دست و پاگیر و فرایندهای طولانی اخذ مجوز ها کنار گذاشتن مالیات های زیان بار جزو موانع سرمایه گذاری ضعف زیرساخت ها نبود راه های ارتباطی مناسب و مشکلات حمل و نقلی هزینه های تولید را افزایش می دهد. نبود زنجیره تامین مطمئن و وابستگی به واردات مواد تولید را با مخاطره مواجه کرده است.

کعبی خاطرنشان کرد: بخشی از موانع هم موانع اجتماعی و فرهنگی از جمله کمبود نیروی کار ماهر بی اعتمادی عمومی به سرمایه که باید فرهنگ سازی شود. موانع مهم دیگری هم داریم که در حوزه فشارهای دشمنان که تلاش می کنند حلقه تحریم ها را سخت تر کنند جا می گیرد. برای تقویت کشور و ایران قوی به سرمایه گذاری برای تولید نیاز شدیدی داریم. دولت باید تلاش کند در سیاست های کلان به ویژه در تقویت پول ملی ثبات ایجاد کند.

وی در پایان یادآور شد: خنثی کردن تحریم ها ریشه در تنوع و گسترش ظرفیت های کار اقتصادی در داخل کشور دارد. امروز هر سرمایه گذاری بخواهد در کشور کار کند بستر براش بسیار متنوع است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا