یک روش موثر برای کاهش احساس گرسنگی
متخصصان دانشگاه ویرجینیا دریافتند انواع مختلف ورزش های مرتبط با تناسب اندام می توانند به روشی مشابه دارو های کاهش وزن مانند اوزمپیک عمل کنند و اثر هورمون های گرسنگی در بدن را تغییر دهند.
این مطالعه نشان داد تمرین با شدت بالا با دوچرخه ثابت در مقایسه با رکاب زدن با شدت متوسط یا ورزش نکردن در کاهش اشتها موثرتر است.
متخصصان متوجه شدند این نوع فعالیت هایی که به انرژی زیادی نیاز دارند می توانند هورمون «گرلین» (هورمونی که باعث گرسنگی می شود و با ماده فعال موجود در دارو های تزریقی کاهش وزن مهار می شود) را سرکوب کنند و اشتها را کاهش دهند.
هورمون گرلین زمانی که معده خالی یا تقریبا خالی است ترشح می شود و با ارسال پیام به مغز اشتها برای غذا خوردن را افزایش می دهد.
متخصصان در این مطالعه روی ۱۴ بزرگسال ۱۸ تا ۵۵ سال (هشت مرد و شش زن) و سالم که به طور منظم ورزش نمی کردند آزمایش انجام دادند. از این افراد خواسته شد که شب ها چیزی نخورند و به مدت ۱۲ ساعت قبل از هر آزمایش از ورزش های سنگین و مصرف الکل تنباکو و کافئین خودداری کنند.
هر فرد سه جلسه آزمایشی را پشت سر گذاشت. آنها در یکی از جلسات بدون هیچ ورزشی تنها استراحت کردند. در جلسه دیگر روی دوچرخه ثابت با شدت متوسط رکاب زدند و در جلسه سوم دوچرخه ثابت با شدت بالا را امتحان کردند.
متخصصان برای اطمینان از اینکه سطح تمرین برای هر شرکت کننده مناسب است زمان به نفس نفس افتادن شرکت کنندگان را به عنوان نشانه چالش برانگیز بودن تمرین در نظر گرفتند و ثبت کردند.
در گروه با شدت بالاتر شرکت کنندگان ۷۵ درصد بیشتر از نقطه «چالش برانگیز» شدن رکاب زدند تا متخصصان مطمئن شوند تمرین به اندازه کافی دشوار و سنگین بوده است.
به گزارش دیلی میل نتایج نشان داد تمرین با شدت بالا بیشتر از تمرین با شدت متوسط سطح هورمون گرلین را سرکوب می کند و وقتی از شرکت کنندگان در مورد میزان گرسنگی شان سوال شد آنها گزارش دادند که احساس گرسنگی برایشان بعد از یک تمرین سنگین تر کمتر بود.
متخصصان اشاره کردند که به منظور تعیین بهترین میزان تمرین برای کنترل اشتها در گروه های سنی مختلف آزمایش های بیشتری لازم است و اضافه کردند تمرین با شدت متوسط تاثیر قابل توجهی بر سطح هورمون گرلین نداشت و حتی در مواردی باعث افزایش آن شد.
آنها توضیح دادند که این نشان می دهد ممکن است برای سرکوب گرلین لازم باشد تمرین هایی فراتر از «آستانه لاکتات» انجام شود؛ نقطه ای که در آن خستگی سریع عضلات در طول تمرین شروع می شود.
متخصصان در این مطالعه که در مجله انجمن غدد درون ریز (Journal of the Endocrine Society) منتشر شد نوشتند: یافته های ما نشان می دهد که لاکتات ممکن است در سرکوب گرلین ناشی از ورزش نقش داشته باشد.
در حال حاضر دارو های کاهش وزن تزریقی که عملکرد هورمون جی ال پی ــ۱ را شبیه سازی می کنند مانند اوزمپیک ویگووی و مانجارو علاقه مندان بسیاری در سراسر جهان پیدا کرده اند. مطالعات نشان می دهد افرادی که از این درمان ها استفاده کرده اند در عرض کمی بیش از یک سال حدود ۱۲ کیلوگرم کاهش وزن داشته اند.
همچنین گمان می رود که این دارو های تزریقی خطر حمله قلبی را در بیماران چاق تا یک پنجم کاهش می دهند. با این حال برخی از مطالعات از احتمال بروز برخی عوارض جانبی پس از مصرف این دارو ها خبر می دهند.