یک عامل کاهش خطر ابتلا به سرطان روده

یک عامل کاهش خطر ابتلا به سرطان روده

بر اساس بزرگترین مطالعه متخصصان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، «افزایش مصرف سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و خانواده کلم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا هفت درصد کاهش دهد».

به گزارش دکترنامه به نقل از نشریه پزشکی «مدیکال‌ اکسپرس»، در این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، متخصصان داده‌های بیش از ۷۰ هزار فرد را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه تاثیر فولات یا ویتامین B۹ بر سرطان روده بزرگ را شناسایی کنند.

مطابق با مطالعات قبلی آنان دریافتند «احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، هفت درصد کاهش می‌یابد.»

در انگلیس، سرطان روده چهارمین سرطان شایع است و هر ساله نزدیک به ۴۵ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. از هر ۱۸ زن یک نفر و از هر ۱۵ مرد یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده مبتلا می‌شود.

فولات شکل طبیعی ویتامین B۹ است و در بسیاری از غذاها یافت می‌شود. منابع خوب شامل غذاهایی مانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوه‌ها به‌ ویژه مرکبات مانند پرتقال است. فولات همچنین به عنوان مکمل به شکل اسید فولیک موجود است.

بنابر اعلام دویچه وله، کارهای دیگری که می‌توانید برای کمک به محافظت از خود در برابر سرطان روده بزرگ و سایر سرطان‌ها انجام دهید، عبارتند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل.

طبق گزارش صندوق بین‌المللی تحقیقات سرطان (WCRF)، مصرف نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد همچنین به‌ گفته انجمن سرطان آمریکا، وزن اضافی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان پستان (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را افزایش می‌دهد.

بیشتر مردم باید غربالگری سرطان روده بزرگ را از سن ۴۵ سالگی شروع کنند. اگر بیماری التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، باید برای غربالگری به‌موقع از جمله کولونوسکوپی به پزشک مراجعه کنید.

به گفته متخصصان، بسیاری از انواع سرطان قابل پیشگیری هستند. اگرچه برخی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک قابل تغییر نیستند، سایر عوامل از جمله سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد است.

متخصصان همواره تاکید دارند که رعایت برخی از نکات ساده می تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند.

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و الکل مصرف نکنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه‌ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آن‌ها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و … در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا