ساخت قطعه و محصول با ماشینابزار و فناوریهای نوین تولید
با تمرکز بر انجام پروژههای دانشجویی صورت میگیرد؛
مدیر گروه پژوهشی «ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید» در دانشگاه آزاد نجفآباد، ساخت دوچرخه الکتریکی با طراحی بدنه جدید و دستگاه توزیع هوشمند متادون در زندان را از دستاوردهای این گروه برشمرد.
حمزه شاهرجبیان مدیر گروه(هسته) پژوهشی «ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح دستاوردهای این گروه پژوهشی اظهار کرد: ساخت چند نمونه اولیه و کاربردی از تجهیزاتی مانند دستگاه اندازهگیری جریان روانکاری به روش MQL، دوچرخه الکتریکی با طراحی بدنه جدید، دستگاه توزیع هوشمند متادون در زندان و دستگاه پالیشزنی محوری از دستاوردهای اعضای این گروه پژوهشی است.
وی افزود: دستگاه وکیوم حرارتی، دستگاه پالیشزنی الکترومغناطیسی، دستگاه خنکاری ابزار به روش الکترو ترمال کولینگ، دستگاه سوراخکاری به روش ECM و چند نمونه دیگر از تجهیزات در دست اقدام بوده و در حوزه تولید دانش، مقالات ISI متعدد و دو US-PATENT از دیگر دستاوردهای اعضای گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد است.
مدیر گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد که در نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد (رویداد ملی عصر امید) هم حضور داشت، عنوان کرد: این گروه پژوهشی از سال ۹۶ فعالیت خود را در زیرمجموعه «مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت و تولید» آغاز کرد. هدف از راهاندازی این گروه پژوهشی، انجام پژوهشها و پروژههای مرتبط با ساخت و تولید قطعات و محصولات است.
** تمرکز بر انجام پروژههای دانشجویی
شاهرجبیان اضافه کرد: تعداد پنج نفر از اعضای هیئت علمی گروه مهندسی ساخت و تولید بهصورت اعضای ثابت و تعداد ۱۰ نفر از دانشجویان این رشته بهصورت اعضای متغیر در گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید فعال هستند. دفتری به مساحت ۵۰ متر مربع با عنوان گروه پژوهشی ساخت و تولید واقع در ساختمان شماره یک مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت و تولید به این گروه پژوهشی اختصاص یافته و عمده فعالیت گروه بر انجام پروژههای دانشجویی متمرکز شده است.
وی گفت: پروژهای دانشجویی در گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید با بهرهگیری از کارگاهای ساخت و تولید مانند کارگاه تراشکاری، فرزکاری، جوشکاری و CNC، بیشتر مرتبط با فرآیندهای ساخت و تولید بهصورت ساخت یک دستگاه تولیدی و یا بهینهسازی فرآیندهای تولید انجام میشود.
پژوهشگر و محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با تبیین مشکلات و موانع در فعالیت گروههای پژوهشی مطرح کرد: اصلیترین مشکل در تأمین بودجه برای انجام پروژه است. بسیاری از پروژها با هزینه شخصی توسط استادان و دانشجویان به سرانجام رسیده و بسیاری از پروژهای کاربردی به دلیل گرانی دلار و یا عدم تأمین مالی روی زمین ماندهاند.
به گفته مدیر گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد، یکی دیگر از مشکلات در این حوزه، بیثمر ماندن پروژههایی بوده که حتی با وجود ساخت نمونه اولیه و کاربردی بودن آنها، هیچکس یا هیچ شرکتی تمایل به سرمایهگذاری روی آنها ندارند.
شاهرجبیان درباره چشمانداز و برنامه آینده گروه پژوهشی ماشینابزارها و فناوریهای نوین تولید توضیح داد: با وجود مشکلات و کم شدن انگیزه در اعضای گروه، کماکان فعالیتهای تحقیقاتی بهصورت کموبیش در این گروه پژوهشی تداوم داشته و حیات آن بستگی به تأمین بودجه تحقیقاتی دارد. تقریباً همه کارگاهها و آزمایشگاههای مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت و تولید اعم از کارگاههای تراشکاری، فرزکاری، جوشکاری و CNC در اختیار این گروه پژوهشی است.