خانوادهها به مصرف قلیان، «تفریحی» نگاه نکنند
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی گفت: مهمترین نقش خانوادهها این است که حداقل در سنین نوجوانی و جوانی فرزندان خود، سیگار و قلیان مصرف نکنند و استفاده از قلیان را به عنوان یک تفریح و سرگرمی ندانند.
به گزارش دکترنامه، دکتر غلامرضا حیدری رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سن مصرف سیگار، گفت: طی مطالعات اخیر سن تجربه مصرف دخانیات در همه دنیا پایین آمده و به سنین کمتر از ۱۵ سال رسیده که این موضوع به دلیل عدم آگاهی مردم و خانوادهها از مضرات دخانیات است.
وی با بیان اینکه شروع مصرف دخانیات به سنین نوجوانی و جوانی بازمیگردد افزود: این مسئله میتواند به دلیل عدم آگاهی یا دسترسی آسان و ارزان به دخانیات باشد. کنجکاوی نوجوان و الگوپذیری او از بزرگترها مانند پدر، مادر و یا هنرپیشه محبوب یا سفارش یک دوست و همسال از دیگر علل مصرف دخانیات در نوجوانی است.
حیدری با اشاره به اینکه تداوم مصرف دخانیات به صد نخ و یا سه ماه به وابسته شدن به نیکوتین میانجامد، اظهار کرد: مهمترین نقش خانوادهها این است که حداقل در سنین نوجوانی فرزندان خود سیگار و قلیان مصرف نکنند و استفاده از قلیان را به عنوان یک تفریح و سرگرمی ندانند.
وی گفت: مصرف قلیان به خاطر وجود زیاد تنباکو و طولانی بودن مدت استفاده و ورود حجم زیاد دود به ریه بسیار آسیب رسان است.
حیدری که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، افزود: خانوادهها بدون رفتارهای قهر آمیز و با آگاهی دادن به فرزندان از استعمال قلیان و سیگار در نوجوانان و جوانان جلوگیری کنند.
وی در آخر تاکید کرد: باید به صورت مداوم خطرات استعمال دخانیات را به فرزندان گوشزد کنیم و فقط به هفته بدون دخانیات بسنده نکنیم .
انتهای پیام