خراسان جنوبی، پیشرو در اشتغالزایی با ثبت ۱۷ هزار و ۷۳۱ شغل
دکترنامه/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی از پیشرو بودن استان در اشتغالزایی با ثبت ۱۷ هزار و ۷۳۱ شغل خبر داد.
جواد قناعت، امروز یکشنبه ۸ مردادماه در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اظهار کرد: سال گذشته ۱۰ هزار و ۷۷۹ نفر تعهد اشتغال برای خراسان جنوبی پیشبینی شده بود اما ۱۷ هزار و ۷۳۱ نفر در سامانه رصد ثبت شد یعنی ۱۶۴ درصد تعهد اشتغال استان و فراتر از آن تحقق یافته است.
به گفته وی خراسان جنوبی به لحاظ ثبت اشتغال در سامانه رصد رتبه دوم کشور را به دست آورده است.
به گزارش دکترنامه، قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری را در کشور کسب کرده، اظهار داشت: در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ این استان رتبه پنجم کشوری و در خصوص جذب تسهیلات بند «ب» تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ نیز رتبه دوم کشوری را کسب کرده است.
استاندار با تأکید بر اینکه طی سال ۱۴۰۱ خراسان جنوبی در جذب سرمایه گذاری خارجی رتبه نهم کشوری را کسب کرده، اظهار داشت: میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب در خراسان جنوبی قبل از دولت سیزدهم ۹۹۱ میلیون دلار بوده اما در دو سال اخیر تا پایان تیرماه امسال، سرمایه گذاری خارجی مصوب به مبلغ یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار سرمایه گذاری رسیده که رشد ۲۷.۸ درصدی را نشان میدهد.
به گفته وی؛ میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده در مدت یاده شده نیز ۸۶.۸ میلیون دلار بوده اما در دولت سیزدهم به ۹۷ میلیون دلار رسیده است.
قناعت بیان کرد: تا قبل از دولت سیزدهم ۱۳ سرمایهگذار خارجی مجوز داشتند و در دو سال اخیر نیز برای ۱۳ سرمایهگذار خارجی در خراسان جنوبی مجوز صادر شده که هم اکنون در مجموع ۱۵ پروژه فعال در این زمینه داریم.
وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه معادن استان اشاره کرد و افزود: قبل از دولت سیزدهم ۶۷۰ معدن در استان فعال بوده که طی دو سال اخیر به ۷۵۰ معدن رسیده است.
استاندار بیان کرد: در همه حوزهها در کشور و استان شاهد تحول و حرکت هستیم اما این توفیقات به خاطر ضعف هایی که در حوزه معیشت و اقتصاد داریم، ظهور و بروز پیدا نمیکند.
قناعت با اشاره به اینکه انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی با جدیت در حال پیگیری است، تصریح کرد: مسیریابی، طرح نقشه، مسیرسازی و لولهگذاری از مراحل انتقال آب دریای عمان است که اکنون انتقال آب دریای عمان از چابهار به زاهدان در مرحله چهارم یا همان لولهگذاری قرار دارد.
وی با بیان اینکه انتقال آب به بیرجند در مرحله سوم یا همان مسیرسازی است، گفت: انتقال آب، پروژه بسیار مهم و سنگینی است که با تحقق آن، تا پایان سال ۱۴۰۶ شاهد بهرهبرداری از خط انتقال آب دریای عمان در داخل استان خواهیم بود.
استاندار با اشاره به اینکه مطالعات ساماندهی آبهای مرزی در منطقه زیرکوه انجام شده، ادامه داد: اکنون در حال اخذ ماده ۲۳ و ردیف اعتباری برای آبهای مرزی هستیم.
قناعت با اشاره به تجربه تلخ افت فشار گاز و سرما در سال گذشته، تصریح کرد: در زمستان ۱۴۰۱ با مشکل افت فشار گاز و سرمای شدید در ایران مواجه شدیم اما خوشبختانه هیچ فوتی نداشتیم اما هفتهنامه انگلیسی اکونومیست در گزارشی اعلام کرده ۶۸ هزار نفر بهخاطر سرما و افزایش قیمت انرژی در زمستان گذشته در اروپا جان خود را از دست دادند.
وی به مدیریت افت فشار گاز در خراسان جنوبی اشاره و خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی پروژه خط انتقال دشتک – زابل – نهبندان- سربیشه با اعتبار هشت هزار میلیارد تومان در حال اجراست و با اتمام این پروژه خراسان جنوبی از شرایط انتهای خط گاز بودن، خارج میشود.
به گفته وی؛ خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان نیز در دستور کار است که کار مطالعاتی آن تمام شده و به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود.
استاندار با بیان اینکه راه آهن بیرجند- قاین- یونسی به مطالبه اجتماعی تبدیل شده و مصوبه سفر رئیس جمهور را دارد، افزود: درخصوص تأمین اعتبار این طرح نامهای توسط استان، وزارت راه و شهرسازی و معاونت اجرایی رئیس جمهور تهیه و به سران قوا ارسال شد که مورد تأیید قرار گرفت و به تأیید مقام معظم رهبری هم رسید تا منابع این خط ریلی از طریق تهاتر نفتی از محل صندوق توسعه ملی تأمین شود.
قناعت بیان کرد: اجرای راه آهن از نهبندان تا بیرجند به صورت کامل تأمین اعتبار شده که طی دو ماه آینده شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود.
وی با اشاره انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) درخصوص محرومیتزدایی و آبرسانی به روستاها هم گفت: مقرر شد در قالب سه قرارداد مختلف تا پایان سال ۱۴۰۵، آبرسانی به ۶۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار استان با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شود.
به گفته وی در سال ۱۴۰۰ و در مرحله اول این قرارداد آبرسانی به ۱۱۵ روستا در دستور کار قرار گرفت که تاکنون آبرسانی به ۲۰ روستا انجام شده و ۹۵ روستا تا هفته دولت ۱۴۰۳ انجام خواهد شد.
استاندار افزود: در قرارداد دوم نیز با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، طرح آبرسانی به ۱۴۵ روستا و در قرارداد سوم هم آبرسانی به ۳۵۷ روستای دیگر استان اجرا میشود.
قناعت با اشاره به اینکه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن محرومان را در استان متقبل شده، خاطرنشان کرد: در حوزه آبخیزداری، قنوات، راه روستایی، ساخت ۲۶ خانه بهداشت، ۲۱ مرکز جامع سلامت، ۱۲ پایگاه امداد و نجات، ۱۲ پایگاه اورژانس جاده ای، ۹۰ طرح خطوط انتقال آب به مناطق عشایری، اشتغال و ساخت ۲۵۰ نمازخانه مدارس با مشارکت امام حسن مجتبی (ع) تفاهمنامه منعقد شده است.
به گفته وی در قالب تفاهمنامه همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، ۳۲۸ مدرسه روستایی نیز در استان احداث و بازسازی میشود. احداث هشت مجتمع بین راهی، احداث ۱۰۰ چمن مصنوعی، احداث ۵۰ مسجد و تکمیل ۱۵۰ مسجد روستایی، احداث هفت کتابخانه، ساخت ۲۵ یادمان شهدا، ساخت ۵۰ واحد خانه عالم روستایی از دیگر اقداماتی است که اجرای آن در دستور کار قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) قرار گرفت.
انتهای پیام