تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف عصاره های قهوه سبز حاوی 50 تا 140 میلی گرم اسید کلروژنیک به صورت روزانه به مدت 4 تا 12 هفته می تواند فشار خون بالا را در بزرگسالان ژاپنی با فشار خون پایین و بدون درمان کاهش دهد. فشار خون سیستولیک (عدد بالا) به میزان 5 میلیگرم تا 10 میلیمتر جیوه کاهش می یابد. فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) به میزان 3 میلیگرم تا 7 میلیمتر جیوه کاهش می یابد.
– چاقی
تحقیقات اولیه نشان می دهد بزرگسالان مبتلا به چاقی که عصاره قهوه سبز مخصوص (Svetol، Naturex) را پنج بار در روز به مدت 8 هفته تا 12 هفته مصرف می کنند، به تنهایی یا همراه با قهوه معمولی، به طور متوسط 2.5 تا 3.7 کیلوگرم بیشتر از افرادی که قهوه معمولی مصرف می کنند، وزن از دست می دهند.
قهوه سبز چگونه عمل می کند؟
– دانه های قهوه ای سبز دانه های قهوه ای هستند که هنوز سرخ نشده اند. این دانه های قهوه حاوی مقدار بالایی اسید کلروژنیک شیمیایی است. این ماده شیمیایی مزایای زیادی دارد. برای فشار خون بالا، این ماده می تواند رگهای خونی را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که فشار خون کاهش می یابد. برای کاهش وزن، اسید کلروژنیک در قهوه سبز بر چگونگی فراوری قند خون و سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد.
آیا نگرانی هایی در خصوص مصرف قهوه سبز وجود دارد؟
– قهوه سبز خوراکی، احتمالا امن است. عصاره قهوه سبز را می توان به میزان 480 میلی گرم در روز تا حداکثر 12 هفته به طور ایمن استفاده کرد. همچنین عصاره قهوه سبز مخصوص(Svetol، Naturex، South Hackensack، NJ) در دوزهای تا 200 میلی گرم، پنج بار در روز تا 12 هفته استفاده می شود.
– مهم این است که بدانیم قهوه سبز مانند قهوه معمولی حاوی کافئین است. بنابراین، قهوه سبز نیز می تواند مانند قهوه معمولی عوارض ناشی از کافئین را ایجاد کند.
– کافئین می تواند منجر به بی خوابی، نگرانی و بی حسی، ناراحتی معده، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و تنفس و سایر عوارض جانبی شود. مصرف مقادیر زیادی قهوه نیز ممکن است باعث سردرد (برای رفع سر درد چه باید کرد؟)، اضطراب، تحریک، زنگ زدن گوش و ضربان نامنظم قلب شود.
احتیاطات ویژه و هشدارها در مورد قهوه سبز
1- بارداری و شیردهی:
در صورت بارداری یا شیردهی، اطلاعات کافی در مورد ایمنی مصرف قهوه سبز وجود ندارد. بنابراین بهتر است از مصرف قهوه سبز در بارداری و شیردهی بپرهیزید.
2- غلظت بالایی از هوموسیستئین:
مصرف دوز بالای اسید کلروژنیک برای مدت کوتاه باعث افزایش سطح هوموسیستئین پلاسما می شود که ممکن است با بیماری هایی مانند بیماری قلبی همراه باشد.
3- اختلالات اضطراب:
کافئین در قهوه سبز موجب اضطراب (همه چیز در مورد استرس) می شود.
4- اختلالات خونریزی:
بعضی از نگرانی ها وجود دارد که کافئین در قهوه سبز باعث بدتر شدن اختلالات خونریزی می شود.
5- دیابت:
بعضی از تحقیقات نشان می دهد کافئین موجود در قهوه سبز ممکن است باعث تغییر فراوری قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود. گزارش شده است کافئین باعث افزایش و همچنین کاهش قند خون می شود. اگر دچار دیابت هستید، قند خون (قند خون نرمال چند است؟) خود را با دقت بررسی کنید و کافئین را با ملاحظه مصرف کنید.
6- اسهال:
قهوه سبز حاوی کافئین است. کافئین در قهوه، به خصوص در مقادیر زیاد، می تواند اسهال (22 درمان خانگی اسهال به روش آسان) را بدتر کند.
7- گلوکوما:
مصرف کافئینی که در قهوه سبز موجود است می تواند فشار داخل چشم را افزایش دهد. افزایش فشار پس از 30 دقیقه شروع می شود و حداقل 90 دقیقه طول می کشد.
8- فشار خون بالا:
مصرف کافئین موجود در قهوه سبز ممکن است فشار خون افراد با فشار خون بالا را افزایش دهد (فشار خون | علائم و درمان فشارخون بالا و فشارخون پایین). با این حال، این اثر ممکن است در افرادی که به طور منظم کافئین را از قهوه یا سایر منابع مصرف می کنند کمتر باشد.
9-کلسترول بالا:
اجزای خاصی از قهوه نوشیدنی میزان کلسترول را افزایش می دهد. این اجزاء را می توان در قهوه سبز پیدا کرد. با این حال، معلوم نیست قهوه سبز باعث افزایش سطح کلسترول می شود یا خیر.
10- سندرم روده تحریک پذیر (IBS):
قهوه سبز حاوی کافئین است. کافئین در قهوه، به ویژه در مقادیر زیاد، می تواند اسهال و علائم IBS را بدتر کند.
11- نازک کردن استخوان ها (پوکی استخوان):
کافئین از قهوه سبز و سایر منابع می تواند مقدار کلسیم را در ادرار افزایش دهد. این مسئله باعث ضعیف شدن استخوانها می شود. اگر پوکی استخوان دارید، مصرف کافئین را به کمتر از 300 میلی گرم در روز محدود کنید (حدود 2-3 فنجان قهوه معمولی). مصرف مکمل های کلسیم ممکن است کلسیم از دست رفته را جایگزین کند. زنانی که دارای بیماری ارثی هستند و نمی توانند ویتامین D (قرص ویتامین دی 50000 ) را پردازش کنند، باید پس از یائسگی در هنگام استفاده از کافئین بسیار محتاط باشند.
6 خاصیت قهوه سبز
1. کاهش وزن یا چربی
دانه قهوه سبز اولین بار هنگامی محبوب شد که توانایی آن برای کاهش وزن (رژیم لاغری | چگونه لاغر شویم؟ ) ثابت شد. تحقیقات نشان می دهد اسید کلروژنیک به بدن کمک می کند تا گلوکز را کاهش دهد و چربی بدن را برای انرژی ذخیره می کند. همچنین ممکن است التهاب (علت ریشه ای از دیابت و سایر مشکلات متابولیکی) را کاهش دهد، قند ورودی به جریان خون را کم کند و آزادسازی انسولین را تنظیم کند.
2. تنظیم قند خون
دانشمندان می گویند اثرات مثبت قهوه سبز بر قند خون، توانایی آن در کاهش التهاب، کمک به دستیابی به وزن مناسب تر و کاهش میل به غذاهای التهابی می باشد. در عین حال قهوه سبز برای کاهش سطح قند خون و افزایش انرژی بالقوه مفید است. در حالی که کافئین ممکن است تأثیر مثبتی بر عملکرد متابولیکی داشته باشد، حتی محصولاتی که قهوه سبز دارند، هنوز هم سودمند هستند.
قهوه سبز می تواند به عادی کردن قند خون کمک کند و باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود. مطالعات انجام شده نشان میدهد “عصاره قهوه سبز بدون کافئین سبب کاهش تجمع چربی در رژیم غذایی و مقاومت به انسولین توسط کاهش ژن های آدرنال و التهاب در بافت چربی می شود. “
3. کاهش فشار خون
بسیاری از مطالعات نشان داده اند عصاره قهوه سبز می تواند در کاهش فشار خون موثر باشد. مطالعه 17 بیمار مبتلا به هیپوگلایسمی نشان داد پس از مصرف عصاره دانه قهوه ، 13 نفر از 17 نفر کاهش فشار خون را تجربه کردند. شرکت کنندگان 800 میلی گرم عصاره روزانه را دریافت کردند، که دوز زیادی است اما در کاهش فشار خون بسیار موثر است. تحقیقات دیگر نشان می دهد که دوزهای پایین تر، بین حدود 50 تا 140 میلی گرم، همچنین ممکن است باعث کاهش فشار خون در بزرگسالان، هنگام مصرف قهوه سبز به مدت 4 تا 12 هفته، شود.
همچنین شواهدی وجود دارد که اسید کلروژنیک دارای عوامل هیپو گلیسمی است و ممکن است به طور متناوب بر سوخت و ساز لیپید تاثیر بگذارد و منجر به کاهش کلسترول و غلظت تری گلیسیرید در خون شود. در یک مطالعه منتشر شده در مجله بیوشیمی تغذیه ای، به موش ها به مدت سه هفته عصاره قهوه سبز داده شد و اثرات اسید کلروروژنیک بر گلوکز پلاسما، پلاسما و تری گلیسرئید کبد و غلظت کلسترول تست شدند. مشخص شد عصاره چند نشانگر را بهبود می بخشد. بر اساس گزارش منتشر شده، “غلظت کلسترول و تریآیدیل گلیسیرین ناشتا به طور معنی داری به ترتیب 44٪ و 58٪ کاهش یافته است.
4. دارای اثرات ضد پیری به علت آنتی اکسیدان های موجود در آن
در مطالعاتی که عصاره دانه های قهوه سبز ارزیابی شده است، بسیاری از خواص آنتی اکسیدانی شناسایی شده اند که می تواند به کاهش آثار مختلف پیری کمک کند. همانطور که در بالا ذکر شد، اسید کلروژنیک مسئول بسیاری از این خواص آنتی اکسیدانی قهوه سبز هستند. برخی از کارشناسان بر این باورند که وقتی یک فرد 400 میلی گرم مکمل قهوه سبز روزانه مصرف می کنند، آنتی اکسیدان روزانه را دریافت میکند.
5. بهبود سطح انرژی
قهوه برای کمک به خستگی و افزایش سطح انرژی شناخته شده است، زیرا حاوی کافئین محرک است. کافئین در واقع یک ماده مخدر است.
بر اساس گزارش انجمن روانشناسی آمریکا، کافئین تاثیر قابل توجهی در “عملکرد روانشناختی و شناختی، رفاه روانشناختی، فشار خون و کاربردهای تشخیصی و درمانی و همچنین عملکرد ورزشی دارد”. هنگام مصرف نوشیدنی حاوی کافئین، کافئین به جریان خون جذب می شود و به داخل مغز منتقل می شود و یک انتقال دهنده عصبی مهار کننده به نام آدنوزین را مسدود میکند. در همان زمان، سطوح انتقال دهنده های عصبی به نام نوراپی نفرین و دوپامین افزایش می یابد که منجر به تغییر در شناختی، از جمله افزایش تمرکز، انگیزه و چشم انداز مثبت می شود.
6. افزایش تمرکز و بهبود خلق و خو
– همانطور که در بالا توضیح داده شد، محصولات قهوه سبز حاوی مقادیر مناسب کافئین هستند. حجم زیادی از تحقیقات نشان می دهد مصرف کافئین / قهوه قادر به تغییر بسیاری از جنبه های سلامت روان و عملکرد مغز، از جمله توجه، خلق و خوی، حافظه (راه های تقویت حافظه، 9 گام اساسی)، هوشیاری، انگیزه، آزمون، زمان واکنش، کنترل حرکت / عملکرد فیزیکی و غیره می شود.
– با این حال، هر فرد نسبت به اثرات کافئین بر عملکرد شناختی واکنش مثبت ندارد، بنابراین همیشه نشانه های خود را بررسی کنید و در نظر داشته باشید از ابتدا دوز مصرف پایین باشد. همچنین برای جلوگیری از مصرف بیش از حد کافئین، از مصرف آن با مکمل های قهوه سبز بپرهیزید.
قهوه ساز کاراجا و تجربه طعم واقعی قهوه
برند کاراجا از سال ۱۹۷۳ کار خود را با تولید ظروف آشپزخانه چینی، انواع قابلمه و کارد و چنگال آغاز کرد. این برند از جمله برند های برجسته و معروف ترکیه ای است که در حال حاضر محصولات بیشتری را در حوزه آشپزخانه و دیگر بخش ها تولید می کند و توانسته جای خود را در بسیاری از خانه ها به دست آورد. در حال حاضر قهوه ساز کاراجا یکی از محصولات شناخته شده این برند است که با کیفیت بسیار بالایی به فروش می رسد.
برای آشنایی بیشتر با برند کاراجا باید گفت که این شرکت در دهه ۹۰ میلادی کار تولید تولید قاشق و چنگال استیل را شروع نمود و در سال ۱۹۹۴ اولین ظروف استیل با برند کاراجا را تولید کرد. پس از آن در سال ۱۹۹۸ با ادامه کار خود و پیشرفت و رشد در زمینه تولید محصولات، توانست اولین سرویس بشقاب خود را به بازار عرضه نماید. کاراجا برندی شناخته شده است و محصولات خود را مطابق با هر بودجه ای ارائه می کند. به همین دلیل است که وسایل آشپزخانه برند کاراجا از جمله قهوه ساز کاراجا ، اسپرسوساز کاراجا ، قهوه جوش کاراجا و قهوه ترک ساز کاراجا که برای استفاده روزانه خریداری می شوند، بسیار پر طرفدارند.
همچنین بعضی دیگر از محصولات که به عنوان سرویس جهیزیه خریداری می شوند، در مجموعه هایی با طرح ها و اندازه های مختلف به عنوان گزینه های مناسبی برای خرید مطرح می گردند. یکی از ویژگی های محصولات برند کاراجا آن است که وسایل منزل و منسوجات خانگی این برند بسته به نیاز کاربران، طرح های زیادی از سبک های مدرن تا کلاسیک را شامل می شود.
کاراجا یک برند محبوب ترکیه ای است که در زمینه ساخت و تولید ظروف آشپزخانه مانند ظروف شیشه ای، لوازم برقی خانگی با طراحی های مدرن و زیبا، وسایل اتاق خواب و همچنین اتاق کودک، محصولات نساجی و پارچه ای و طیف گسترده ای از محصولات اکسسوری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این برند یک گزینه عالی برای خرید وسایل جهیزیه محسوب می شود و اقلام مورد نیاز را با قیمت مناسب به فروش می رساند. کاراجا علاوه بر این ها محصولات متنوعی از لوازم تزیینی گرفته تا کفش و لباس روزانه را نیز در تولیدات خود ارائه می دهد.