حاشیههای روز سوم نمایشگاه رسانهها از نگاه دکترنامه/ ازدحامی از جنس سیاست در فضایی بارانی
نمایشگاه رسانههای ایران در سومین روز برگزاری تقریبا پر کار و شلوغ پیش رفت. در این روز غرفه اکثر رسانههای بزرگ، میزبان مهمانان مختلف و برگزارکننده میزگردهای متنوع بودند که البته بیشتر این برنامهها با توجه به نزدیکی فضای انتخابات مجلس شورای اسلامی، رنگ و بوی سیاسی داشت.
به گزارش خبرنگار دکترنامه، برخلاف دو روز گذشته نمایشگاه رسانههای ایران در سومین روز فعالیت خود از همان ساعات ابتدایی با جنبوجوش اهالی رسانه برای شرکت در نشستهای خبری و پذیرایی از مهمانان در غرفههایشان همراه بود.
* جو حاکم بر روز بارانی نمایشگاه رسانههای ایران موضوعات و اظهارنظرهای سیاسی بود.
* یکی از مشکلاتی که در روز سوم بیشتر احساس میشد صدای بلندی بود که از برخی غرفهها از جمله غرفه کودک و رسانه به گوش میرسید. تصور کنید در حال گفتوگو با یک مقام مسئول در غرفه یک خبرگزاری هستید و به یک باره ترانه آهنگی از سمتی از شبستان به گوش میرسد که با بلندترین صدای ممکن فریاد میزند: «دوست دارم زندگی رو، اگه آسون یا سخت، ناامید نمیشم، پس دوست دارم زندگی رو!». این درحالی است که وقتی به این غرفه نسبتا بزرگ نزدیک میشوید به جز مواقعی که اردوی دانشآموزی در حال بازدید از آن باشند، جمعیت بسیار کمی از کودکان در این غرفه هستند.
* مشکل صدای بلند البته تنها محدود به همین غرفه نیست. با توجه به تعدد مهمانان غرفههای رسانهها در روز سوم نمایشگاه، هر رسانه یک یا دو بلندگو در فضای خارج از غرفه خود گذاشته بودند تا صدای مهمانشان بیرون هم بیاید و میتوان گفت همین آمیخته شدن چند صدای همزمان، باعث آلودگی صوتی شده بود.
* از نکات جالب توجه روز سوم در نمایشگاه رسانهها، برپایی مناظره بین سعید محمد و علیاکبر رائفیپور به عنوان دو فعال رسانهای بود که باعث شده بود بسیاری از حاضران در نمایشگاه گرداگرد آنها حلقه بزنند.
* سلفی با مسوولان نیز از اتفاقات قابل ذکری بود که به نظر میرسید پس از شش سال تعطیلی نمایشگاه، به فراموش سپرده شده باشد اما گویا همچنان برای برخی افراد عادی و حتی اهالی رسانه جذاب بود.
* با وجود اینکه تنها یک روز به پایان نمایشگاه رسانههای ایران مانده اما همچنان برخی غرفهها در حال آمادهسازی غرفه بودند.
* نکته قابل تامل در روزهای برگزاری نمایشگاه که به نظر میرسد در روز سوم به اوج خود رسیده بود، حضور برخی افراد در غرفه رسانهها و اصرار برای انجام مصاحبه بود. کسانی که خود را بدلکار، نویسنده، کاشف یک دزدیِ بزرگ، خواننده و … معرفی میکردند و زمانی که اهالی رسانه در ازدحام نمایشگاه، از انجام مصاحبه با آنها خودداری میکردند با گفتن جمله «به هرحال ما امروز آزاد بودیم برای مصاحبه، بعیده بعدا وقت داشته باشیم» غرفه را ترک میکردند. البته در این بین به نظر میرسد برخی هم در پی دنبال کردن منافع شخصی از این بستر بودند.
* غرفه پایگاه خبری و تحلیلی انصاف در روز سوم نمایشگاه نیز «تریبون آزاد» داشت و برخی افراد در فضایی آرام با یکدیگر در حال گفتوگو بودند.
* آیین نکوداشت «محسن اسماعیلی» پیشکسوت عرصه رسانه و رئیس سابق دفتر کل مطالعات برنامهریزی رسانهها، عصر سهشنبه، یکم اسفند، در سومین روز نمایشگاه رسانههای ایران برگزار شد.
* «اسامه حمدان»، سخنگوی جنبش حماس سهشنبه شب، اول اسفند در سومین روز برگزاری نمایشگاه رسانههای ایران در نشست خبری حاضر شد و گفت: رسانهها در کنار ما به مقاومت کمک کردند جامعۀ رسانهای ۱۲۰ شهید تقدیم مقاومت کرد. امروز رسانههایی را که روایت دشمن صهیونیستی را انجام دادند دو شکست را متحمل شدند؛ در میدان و اعتبار. آنها در تحمیل رنج مردم فلسطین که موجب نسلکشی مردم آن میشود، شریک شدند.
«علی ابوشاهین»، عضو دفتر سیاسی دفتر جهاد اسلامی هم ضمن تشکر از مسئولان و مردم ایران برای حمایت از مردم غزه گفت: ملت فلسطین با نسلکشی روبهرو است و رژیم صهیونیستی سیاست پاکسازی نژادی را ادامه میدهد و مقاومت فلسطین از طریق مقاومت میدانی نیروها و رشادت آنان، پیروزی را محقق میکند.
* نشست «تجربه مدیریت روانی در دوران بحران کرونا» بخش دیگر از برنامه های سهشنبه اول اسفند بود که با حضور «محمد خدادی»، معاون مطبوعاتی در دولت یازدهم و دبیر کمیتۀ اطلاعرسانی مدیریت جَوّ روانی ستاد ملی مقابله با کرونا و «حسین ذوالفقاری» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و دبیر کمیتۀ اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با هدف شفافسازی دربارۀ عملکرد دستگاههای مختلف کشور در دورۀ کرونا برگزار شد.
نمایشگاه رسانههای ایران، که از یکشنبه ۲۹ بهمن ماه آغاز شد و تا چهارشنبه دوم اسفند در مصلی امام خمینی(ره) برپا خواهد بود.
حاشیه نگاری کامل دکترنامه از اولین روز نمایشگاه رسانههای ایران را نیز می توانید در اینجا و حاشیه نگاری دومین روز را نیز میتوانید از اینجا بخوانید.
انتهای پیام