رازهای مراقبت از گوش های تازه سوراخ شده در فصل گرما
اصول کلی مراقبت از گوش تازه سوراخ شده
بعد از سوراخ گوش چه پمادی استفاده کنیم؟ مراقبت از گوش تازه سوراخ شده اصول و نکاتی دارد که رعایت آنها الزامی است. از دستکاری بی مورد گوش تازه سوراخ شده بپرهیزید و روزانه دو مرتبه آن را با آب و صابون یا محلول نمکی شسته و ضد عفونی کنید و از اموری که ممکن است به گوش شما آسیب برساند پرهیز کنید. مراقبت از گوش تازه سوراخ شده برای بهبود سریع آن واجب است تا از هرگونه آلودگی و عفونت یا بسته شدن گوشها جلوگیری شود. در طول این مدت باید با ملایمت از گوشهایتان مراقبت کنید و از دستکاری بی مورد آنها خودداری کنید تا بزودی بتوانید هر گوشوارهای که میخواهید را استفاده کرده و از مدل جدید خود لذت ببرید.
اصول کلی مراقبت از گوش تازه سوراخ شده را بدانیم
- قبل از دست زدن به گوش، دست های خود را با صابون ضد باکتری شستشو دهید.
- اطمینان حاصل کنید که قبل از دست زدن به گوشها، دستهای خود را کاملا شستهاید. این کار باعث جلوگیری از انتقال باکتری به گوش شما از طریق انگشتان دست میشود. به همین دلیل توصیه میشود که برای اطمینان از اینکه دستهایتان تا حد ممکن تمیز شود از صابون ضد باکتریایی استفاده کنید. برای کشتن کامل میکروبها دستهای خود را ۱۰ تا ۱۵ ثانیه با صابون بشویید.
- گوش خود را دو بار در روز با آب و صابون تمیز کنید.
- مقدار کمی کف صابون را بین انگشتان دست خود گرفته و بر روی سوراخ گوش خود بمالید. برای پاک کردن صابون نیز گوش خود را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید.
- از یک محلول نمکی به عنوان جایگزینی برای آب و صابون برای تمیز کردن گوش استفاده کنید.
- برای مراقبت از گوش تازه سوراخ شده می توانید از داروخانه یک محلول نمکی پاک کننده تهیه کنید و سوراخهای گوش خود را با این محلول شستشو دهید. برای استفاده از این محلول، یک گوش پاک کن را به این محلول آغشته کرده و هر دو طرف گوش خود را با آن تمیز کنید.
- به مدت دو تا سه روز پس از سوراخ کردن گوش، روزانه دو بار از الکل یا پماد آنتی بیوتیکی استفاده کنید.
- ضدعفونی کردن گوش پس از سوراخ کردن آن، احتمال عفونت را کاهش و سرعت بهبودی را افزایش میدهد. با استفاده از یک چوب پنبه یا گوش پاککن یا مقداری پنبه که آغشته به الکل یا آنتی بیوتیک است گوش خود را ضد عفونی کنید. اما این کار را پس از چند روز متوقف کنید، زیرا طولانی شدن این عمل میتواند حساسیت گوش را از بین برده و باعث شود که بهبودی آن سختتر شود. با روش صحیح تمیز کردن گوش (نکات و ترفندها) آشنا شوید.
- گوش خود را اندکی خیس یا مرطوب کرده و گوشواره خود را به آرامی بچرخانید.
- از پشت، گوشوارهها را گرفته و آنها را بچرخانید. این باعث میشود که سوراخهای گوش بسته نشوند و خیلی زود بهبود یابند. اما این کار را هنگامی که گوشها خشک هستند نباید انجام دهید زیرا ممکن است باعث خونریزی شده و دیرتر بهبود یابند.
مراقبت از گوش نوزاد پس از سوراخ کردن
زمانی که برای نوزاد دختر خود گوشواره خریداری میکنید اولین کاری که باید انجام دهید سوراخ کردن گوش دخترتان است. هر چه قدر این کار را زودتر و در سن پایینتر انجام دهید سوراخ شدن گوش بسیار سادهتر خواهد بود و درد و عوارض کمتری برای گوش نوزاد خواهد داشت.
توجه داشته باشید که گوشوارهها انواع مختلفی دارند و یکی از پرطرفدارترین آنها گوشواره میخی طلا است. شما میتوانید با توجه به بودجه و سلیقه خود مدلهای دیگری خریداری کنید. پس از اینکه گوش نوزاد خود را سوراخ کردید و گوشوارهها را به گوش کودک انداختید کار تمام نشده است. گوشهای نوزاد بسیار حساس بوده و ممکن است پس از سوراخ کردن آن دچار عفونت شود. به همین دلیل باید از آن به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید تا چنین مشکلی برای گوش نوزادتان رخ ندهد.
اولین نکتهای که باید در این باره به آن توجه کنید این است که هرگز قبل از شش هفته، گوشواره را از گوش نوزادتان خارج نکنید؛ زیرا در این مدت گوش در حال ترمیم زخم خود و شکل دادن قسمت سوراخ شده است. در این 6 هفته باید به طور مداوم گوش را تمیز کنید تا از عفونت آن جلوگیری کنید. برای انجام این کار باید روزانه دو بار دور لاله گوش را با استفاده از الکل پاک کنید و یک بار به آرامی گوشواره را در گوش بچرخانید.
مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش بزرگسال
اگر میخواهید از گوشواره طلا زنانه استفاده کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که گوش شما هم نیازمند مراقبت و پاکسازی است. این نکته را پشت گوش نیندازید؛ زیرا ممکن است باعث ایجاد عفونت و درد فراوان در گوش شما شود.
برای مراقبت از گوشهای خود پس از سوراخ کردن سعی کنید اطراف نقطه سوراخ شده و دستان خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید. برای اینکه از تحریک آن نقطه جلوگیری کنید بهتر است از صابونهای فاقد عطر استفاده کنید؛ همچنین میتوانید از مخلوط آب و نمک برای پاکسازی اطراف گوشواره یا پیرسینگ استفاده کنید. برای این کار بهتر است یک دستمال ضخیم را درون محلول آب و نمک یا اسپری نمک کرده و روزی دو بار به محل سوراخ شده به آرامی بمالید.
نکاتی در رابطه با تمیز کردن گوش پیرسینگ شده وجود دارد که باید به هنگام پاکسازی رعایت شود. اولین نکته این است که برای پاکسازی بهتر گوش کمی پیرسینگ را جابجا کرده تا نقاط زیرین آن نیز به طور کامل با آب نمک پاکسازی شوند. توجه داشته باشید که بیش از دو بار در روز گوش خود را تمیز نکنید؛ زیرا ممکن است تحریک شده و حساسیتش بیشتر شود؛ همچنین سعی کنید از الکل یا پراکسید هیدروژن استفاده نکنید؛ زیرا میتواند باعث کند شدن روند بهبودی گوشتان شود.
به علاوه در دو یا سه هفته اول انجام پیرسینگ از مالیدن روغن یا پماد به گوش خود جلوگیری کنید؛ زیرا میتواند باعث عفونت یا جذب باکتری شود.
عفونت غضروف گوش و جلوگیری از آن
برخی از افراد به جای اینکه لاله گوش خود را سوراخ کنند، غضروف گوش خود را سوراخ میکنند. غضروف گوش یکی از حساسترین بخشهای گوش است که میتواند سوراخ کردن آن باعث ایجاد عفونتهای دردناک شود. پس اگر تصمیم به سوراخ کردن گوش خود در ناحیه غضروف آن را داشتید، باید بدانید که عوارض این کار کم نبوده و نیازمند مراقبتهای خاصی است.
دلیل حساس بودن غضروف گوش عدم وجود این قسمت به رگهای خون است. سوراخ کردن این قسمت از گوش و مراقبت نادرست عوارض بسیاری را بهدنبال دارد؛ زیرا رگهای خونی در این قسمت وجود ندارند تا با استفاده از گلبولهای سفید آن قسمت را درمان کنند.
اگر عفونت گوش در قسمت غضروف ایجاد شود میتواند به سرعت به بخشهای دیگر گوش و غضروف آن پیشروی کرده و روند درمان را سختتر کند؛ به همین دلیل پیشنهاد میکنیم تا حد امکان از سوراخ کردن غضروف گوش خود جلوگیری کنید.