خرید و بررسی انواع کپسول آتش نشانی + قیمت

کپسول آتش نشانی یک ابزار بسیار کارآمد برای اطفاء حریق و مهار کردن آتش سوزی هایی است که نسبتا کوچک هستند، البته شما باید این نکته را به یاد داشته باشید که استفاده از این کپسول آتش نشانی برای خاموش سازی آتش سوزی های بزرگ می تواند مشکلات زیادی را برای شما بوجود بیاورد.

از آنجایی که آتش سوزی بسته به منشاء خود دارای انواع مختلفی است، این کپسول ها را نیز در انواع مختلفی تولید می کنند که بتوان با استفاده از آن در شرایط مختلف، عملیات اطفاء حریق را انجام داد، اما نکته ای که در این میان باید به یاد داشته باشید این است که همین تفاوت بین کپسول های آتش نشانی باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی شده است. در ادامه این مطب از ماهان گستر همگام بیشتر در مورد کپسول آتش نشانی و عوامل موثر بر قیمت کپسول آتش نشانی صحبت کرده و این موضوع را به صورت کلی با هم بررسی می کنیم.

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی در صورتی که در زمان حادثه به صورت اصولی مورد استفاده قرار نگیرد ممکن است که خطرات بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد، به همین دلیل در ادامه این قسمت قصد داریم روند استفاده از کپسول های آتش نشانی را با شما در میان بگذاریم تا در زمان حادثه به راحتی با مشکلات مقابله کنید.

ابتدا موقعیت مناسب خود نسبت به آتش سوزی را پیدا کنید و در آن محل مستقر شوید.

  • در مرحله بعد ضامن مربوط به کپسول آتشنشانی را بکشید.
  • سپس نازل یا همان خروجی کپسول آتش نشانی را به سمت آتش بگیرید.
  • در این مرحله اهرم مربوط کپسول را فشار دهید تا مواد خاموش کننده بر روی آتش سوزی بنشیند و به این صورت نسبت به خاموش سازی آتش اقدام کنید.

عوامل موثر بر قیمت کپسول آتش نشانی

قیمت کپسول آتش نشانی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه این موارد را با هم بررسی می کنیم:

  • نوع کپسول آتش نشانی: کسپول های آتش نشانی به صورت کلی به 5 نوع تقسیم می شوند که عبارتند از: کپسول آتش نشانی کربن دی اکسید، پودر و گاز، فوم، مواد شیمیایی مرطوب، آب و گاز
  • شرکت سازنده و برند: کپسول آتشنشانی نیز مانند همه محصولات در دنیای امروز توسط کارخانه های متنوعی تولید می شود و به این صورت هر چقدر برند مورد نظر تولید کننده معتبر تر باشد، قیمت بالاتر خواهد بود.
  • حجم کپسول: کاملا واضح است که با بالا رفتن حجم کپسول، قیمت آن بالاتر خواهد رفت.
  • استاندارد و کیفیت محصول: این موضوع کاملا منطقی است که هرچقدر کیفیت محصول بالاتر باشد و طبق استاندارد های معتبر تری تولید شده باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود.

گاز کپسول آتش نشانی چیست؟

یکی از خاموش کننده‌های اصلی در کپسول‌های آتش نشانی، گازها هستند. این گازها، قابلیت اشتعال با ماده آتش گرفته شده را ندارند و علاوه بر آن، مانع از رسیدن اکسیژن می‌شوند. معروف‌ترین گاز استفاده شده در کپسول‌ها، دی اکسید کربن یا همان co2 است که در انواع مختلف کپسول های آتش نشانی «مخلوط آب و گاز» و یا «فقط گاز» استفاده می‌شود.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی

  • ظرفیت کپسول: ظرفیت را معمولا بر حسب کیلوگرم و یا لیتر مشخص می‌کنند. به طور معمول انواع کپسول‌ها در وزن‌های 1 تا 12 کیلویی ساخته می‌شود. کپسول‌های با وزن کمتر به راحتی با دست قابل حمل هستند و هر چه وزن آنها بیشتر می‌شود، باید از چرخ برای انتقال آنها استفاده کرد.
  • طول پرتاب: کپسول‌هایی که طول پرتاب ماده خاموش کننده آنها بیشتر است، نیاز به نزدیک‌شدن زیاد به منبع آتش را ندارند. معمولا طول مناسب بین دو تا هفت متر است.
  • فشار تخلیه مواد خاموش کننده: این مورد، ویژگی دیگری است که در هنگام خرید کپسول آتش نشانی باید به آن توجه کرد. فشار مواد باید تا حدی باشد که با قرارگیری روی آتش، امکان خاموش کردن سریع آن فراهم شود.

انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد آنها

در هنگام آتش‌سوزی، مواد مختلفی طعمه حریق می‌شوند؛ از پارچه‌های نخی و پلاستیک گرفته تا خودرو و غیره. بنابراین برای خاموش کردن این مواد، انواع متفاوتی از کپسول‌ها مورد نیاز است. در ادامه انواع کپسول‌های آتش نشانی را برحسب ماده اطفاء حریق مخزن تقسیم‌بندی کرده‌ایم:

  • مخزن محتوی آب: برای خاموش کردن مواردی استفاده می‌شود که در صورت ریختن آب روی آن، حریق شعله‌ورتر نشود. این نوع کپسول‌ها در دمای پایین یخ می‌زنند و برخی از شرکت‌های سازنده برای مقابله با چنین اتفاقی، داخل مخزن را با محلول ضد یخ هم پر می‌کنند.
  • مخزن محتوی پودر: در کپسول آتش نشانی پودری، انواع پودر خشک و شیمیایی به کار رفته است که برای خاموش کردن عناصر قابل اشتعال مانند آلومینیوم، منیزیوم و … و برخی از انواع غیر فلزات استفاده می‌شود.
  • مخزن محتوی گاز: گازی که در این نوع از کپسول‌ها استفاده می‌شود، به طور معمول co2 است که به روش‌های مختلفی از مخزن آزاد می‌شود.
  • مخزن محتوی گازهای هالوژنی: استفاده از این نوع گازها به دلیل آسیبی که به لایه اوزن و محیط زیست می‌زنند، ممنوع شده است.
  • علاوه بر انواع کپسول‌های آتش نشانی اشاره شده، انواع دیگری وجود دارند که ترکیبی از پودر و گاز، آب و گاز، کف، مواد شیمیایی مرطوب و غیره است و انتخاب آنها به طور معمول برحسب نوع ماده آتش گرفته، انجام می‌شود.

نحوه استفاده از کپسول های آتش نشانی

طرز استفاده از هر کپسول آتش نشانی به صورت برچسب روی مخزن آن قرار داده شده است. همچنین انواع خاموش کننده‌ استفاده شده در کپسول، با علامت مشخصی نشان داده می‌شوند و دیگر ویژگی‌های آن مانند ظرفیت کپسول، طول پرتاب و غیره با اعداد نوشته شده‌اند. همچنین برخی از شرکت‌های سازنده از برچسپ‌های حروف برای نشان دادن کارکرد کپسول‌های آتش نشانی استفاده می‌کنند:

  • حرف A برای خاموش کردن آتشی است که با سوختن مواد جامد مانند چوب، پارچه و مقوا ایجاد می‌شود.
  • حروف A.B به معنای خاموش کردن موارد جامد و مایعاتی مانند نفت و بنزین است.
  • حروف A.B.C برای اطفاء حریق مواد جامد، مایع و وسایل الکترونیکی است. این نوع کپسول ها برای خاموش کردن آتش در ماشین‌ها و خودروها بسیار مناسب هستند. چرا که مواد لازم برای خاموش کردن مایعاتی مانند بنزین و گازوئیل، مواد پلاستیکی و فلزی مانند کابین و اجزای داخل کابین را دارند.
  • حروف B.C برای خاموش کردن آتش مواد مایع و وسایل الکتریکی استفاده می‌شود.

برندهای تولید کننده کپسول آتش نشانی

سازنده‌های مختلفی در ایران، انواع کپسول‌های آتش نشانی را تولید و عرضه می‌کنند و بسیاری از آنها کیفیت قابل قبولی دارند. اما اگر بخواهیم بهترین مارک کپسول آتش نشانی را از نگاه بسیاری از کاربران ماهان گستر همگام معرفی کنیم، می‌توانیم به کپسول آتش نشانی دژ، سپهر و سام اشاره کنیم.

دکمه بازگشت به بالا