بومیسازی کیتهای تشخیص جهشهای ژنتیکی در سرطان
یک تکنسین از یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی موفق به بومی سازی و تولید کیت های تشخیص جهش سوماتیک برای ژن های K-Ras ، B-raf و Jak2 با استفاده از روش Real-Time PCR شده است.
براساس سایت خبری ، جهش های ژنتیکی در سرطان از نظر فارماژوژنتیکی دارای اهمیت هستند و تشخیص این جهش ها به دلیل ماهیت جسمی آنها نیاز به روش های پیشرفته ای نظیر PCR در زمان واقعی با استفاده از پروب های دارای برچسب دارد. برای رفع نیاز کشور به این محصول ، هر ساله میلیون ها دلار ارز خارجی صادر می شود و واردات این محصولات غالباً با دردسر و تاخیر زیادی انجام می شود.
از کیت های تشخیص جهش ژن K-Ras و B-raf برای تشخیص انواع جهش های سوماتیک در سرطان بخصوص سرطان روده بزرگ و ریه استفاده می شود و برای تعیین اینکه کدام نوع داروها موثر هستند. این کیت توسط یک شرکت واقع در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با استفاده از روش Real-Time PCR بومی سازی و تولید می شود.
قیمت این کیت نمونه خارجی برای 50 تست بیش از 3000 دلار است و نمونه تولید شده توسط این شرکت با قیمت کمتر از یک چهارم مشابه نمونه خارجی قابل ارائه است.
از کیت تشخیص جهش ژن Jak2 برای شناسایی جهش های نقطه ای V617F نقطه ای در ژن JAK2 و ارزیابی خطر در بیماران مبتلا به پلی سیتمی ورا ، ترومبوسیتمی و لوسمی پرومیلوسیتیک و همچنین برای پاسخ به درمان اختصاصی برای JAK2 استفاده می شود. قیمت خارجی این کیت برای 50 تست بیش از 2000 دلار است و محصولات این شرکت با کمتر از یک چهارم قیمت نمونه خارجی قابل ارائه است.
طبق اعلام وزارت علوم ، این شرکت در سال 1397 در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با هدف بومی سازی و تولید بیوتکنولوژی و بیوتکنولوژی تأسیس شده است ، به غیر از تولید این کیت ها ، در حال حاضر نیز در زمینه بیوتکنولوژی محصولات متنوعی با تکنولوژی بالا تولید می شود. .
انتهای پیام