تبعات سنگین اقتصادی برای آمریکا در پی جنگ تعرفه ها
کارشناس مسائل آمریکا با بیان این که «سیاست های تعرفه ای جدید ترامپ تبعات جدی برای ایالات متحده خواهد داشت» گفت: اعمال سیاست های جدید با اقدامات متقابل کشورهای مورد هدف مواجه خواهد شد و تبعات سنگین اقتصادی را به دنبال دارد.
به گزارش دکترنامه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در تازه ترین اقدامات و اعمال برنامه های خود سیاست های تعرفه ای جدیدی را در برابر چند کشور اعلام کرده که واکنش های زیادی را از سوی این کشورها در بر داشته است.
چین قاطعانه با تعرفه های آمریکا مخالف و وعده اقدام متقابل داده است؛ در همین راستا وزارت بازرگانی این کشور در واکنش به اعلام وضع تعرفه جدید ۱۰ درصدی ترامپ بر تمامی کالاهای چینی این اقدام را نقض جدی قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) خواند.
این وزارتخانه همچنین از ایالات متحده آمریکا خواست تا رویکرد اشتباه خود را اصلاح کرده با طرف چینی برای رویارویی با مشکل گفت وگوی صریح داشته باشد و همچنین خواستار تقویت همکاری و مدیریت اختلافات بر اساس برابری منافع و احترام متقابل شد.
همچنین با اجرایی شدن فرمان «دونالد ترامپ» برای اعمال تعرفه های ۲۵ درصدی علیه مکزیک و کانادا «کلودیا شینباوم» رئیس جمهور مکزیک با انتشار پیامی طولانی در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت دولت وی به جای رویارویی با شریک تجاری اصلی خود در شمال به دنبال گفت وگو بود اما مجبور شد به همان شکل پاسخ دهد.
رئیس جمهور مکزیک در واکنش به تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر تمامی کالاهایی که از مکزیک می آیند دستور اعمال تعرفه های متقابل را صادر کرد و عملا جنگ تجاری بین ۲ همسایه درگرفت.
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا نیز در اظهاراتی بیان کرد که کانادا در پاسخ به تعرفه های ترامپ بر کالاها و منابع انرژی کانادا تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از ایالات متحده آمریکا اعمال خواهد کرد.
علاوه بر این «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا با امضای حکم اجرایی تمامی کمک های جدید خارجی این کشور را برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورده بود.
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا از فرمان جنجالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور به منظور معلق ساختن میلیاردها دلار کمک خارجی حمایت کرده و در این راستا گفت: «دولت آمریکا یک خیریه نیست».
سیاست های جدید ترامپ با رویکرد اول آمریکا
«محمد مهدی عباسی» در گفت وگو با دکترنامه در تحلیل خود از سیاست های جدید تعرفه ای ایالات متحده آمریکا اظهار کرد: نکته ای که وجود دارد این است که دولت های قبلی آمریکا روابط نزدیکی با کانادا و حتی اروپایی ها به عنوان متحد خود داشتند در حالی که اساس سیاست خارجی آمریکا این گونه بوده که با متحدین خود روابط نزدیکی داشته و همین مساله ایالات متحده را در عرصه بین المللی متمایز می کرد اما ترامپ حتی اعمال سیاست های جدید تعرفه ای برای اروپایی ها را مطرح کرده است.
وی تصریح کرد: ترامپ با رویکرد به America First (اول آمریکا) که حتی در دولت های جمهوری خواه سابق نیز سابقه نداشت سیاست های جدیدی را در پیش گرفته است. در همین ۲ هفته اخیر شاهد هستیم که روابط آمریکا با متحدین خود تا چه اندازه تضعیف شده و شاهد کاهش قدرت نرم آمریکا هستیم.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین بیان کرد: طبق نظرسنجی های اخیری که در دانمارک و گرینلند انجام شده مردم این کشورها اذعان کرده اند که آمریکا تهدید بزرگی برای آن هاست؛ حتی بیش تر از کره شمالی یا چین و از همین روست که قدرت نرم آمریکا روند کاهشی داشته است.
تبعات داخلی اعمال سیاست های جدید تعرفه ای ترامپ
عباسی در ادامه با اشاره به تبعات داخلی اعمال سیاست های جدید تعرفه ای ترامپ گفت: اعمال این سیاست ها با اقدامات متقابل از سوی کشورهای مورد هدف مواجه شده به ویژه در ارتباط با کانادا و مکزیک که تبعات سنگین اقتصادی نیز برای ایالات متحده خواهد داشت. طبق گزارشی که آکسیوس منتشر کرده در همین دو سه مورد تعرفه های اعمال شده آمریکایی ها ۸۶۰ دلار مالیات شان افزایش می یابد علاوه بر این قیمت مواد غذایی که آمریکا به آن ها وابسته است افزایش خواهد داشت. به عنوان مثال کارخانه اصلی جنرال موتورز در مکزیک قرار دارد و اعمال سیاست های جدید تبعات جدی برای کارخانه های آمریکا دارد.
وی یادآور شد: در دولت اول ترامپ نیز شاهد بودیم که در ارتباط با چین چنین سیاست هایی را در پیش گرفت؛ اما چین اعلام کرد محصول کشاورزان آمریکایی را خریداری نمی کند و شاید یکی از دلایلی که ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ رأی نیاورد همین باشد.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان این که «ترامپ سیاست بسیار متفاوتی را در پیش گرفته که تبعات جدی برای آمریکا دارد» گفت: با توجه به این که در اروپا جریان راست افراطی قدرت بیشتری پیدا کرده اند سیاست های جدید ترامپ این جریانات را تقویت می کند یعنی در برابر America First هر کشور اروپایی مثلا آلمان می تواند برای خود Germany First داشته باشد.
جنگ دموکراسی ها
عباسی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی مانند آلمان ایتالیا و فرانسه جریاناتی روی کار آمده اند که راست افراطی هستند و تقویت آن ها چشمگیر است و شاهد قدرت گیری در این کشورها هستیم. به نوعی انگاره جدی در روابط بین الملل به چالش کشیده شده و دموکراسی ها با هم می جنگند.
وی در ادامه درباره تعلیق کمک های خارجی آمریکا نیز اظهار داشت که این موضوع در ادامه رویکرد تعرفه ها بوده و در قالب سیاست های کلی ایالات متحده قرار دارد. درواقع سازمان های بین المللی و یا گروه های اپوزیسیون که بودجه آن طبق برنامه ای که با وزارت خارجه آمریکا داشتند از سال ۲۰۰۹ شروع شده بود یعنی ۶۵ میلیون دلار تحت تاثیر سیاست های کلی ترامپ قرار می گیرد.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین بیان کرد: وزیر خارجه آمریکا نیز به خوبی تشریح کرد هر کمک بین المللی که قرار باشد انجام شود ابتدا باید فکر کنیم آیا منافع آمریکا را تامین می کند یا خیر؟ اما به نظرم ارزش ها و هژمونی آمریکا کاهش جدی می یابد و طبیعتا آمریکا قابل اعتماد نخواهد بود.
انتهای پیام