سومین تراشه نورالینک در مغز انسان قرار گرفت/ بیمار با کمک هوش مصنوعی گراک توانست دوباره حرف بزند!

به گزارش دکترنامه «بردفورد اسمیت» به بیماری ALS مبتلاست. ALS بیماری پیش رونده ای است که باعث می شود بیمار نتواند هیچ بخشی از بدنش به جز چشم ها و گوشه های دهانش را تکان دهد. این بیماری قدرت تکلم بردفورد اسمیت را از او گرفته بود ایمپلنت شرکت نورالینک توانست مغز او را به کامپیوتر متصل کند.

سومین تراشه نورالینک در مغز انسان قرار گرفت/ بیمار با کمک هوش مصنوعی گراک توانست دوباره حرف بزند!

تراشه های نورالینک قرار است در مغز بیماران بیشتری نصب شوند

به نقل از دیجیاتو ایلان ماسک دی سال گذشته از کاشت تراشه نورالینک در مغز سومین بیمار خبر داده بود. این تراشه که تقریباً به اندازه 2 سکه 5 سنتی آمریکایی است به بیمار امکان می دهد اشاره گر لپ تاپ مک بوک پرو خود را برای تایپ کنترل کند. هوش مصنوعی گراک نیز کلون صوتی دقیق از صدای این شخص را ایجاد کرده تا او بتواند متن بخواند. این کلون روی صداهای بیمار پیش از آنکه او توانایی حرف زدنش را از دست بدهد آموزش دیده بود.

سومین تراشه نورالینک در مغز انسان قرار گرفت/ بیمار با کمک هوش مصنوعی گراک توانست دوباره حرف بزند!

بردفورد اسمیت اولین بیمار مبتلا به ALS و اولین بیمار بدون قابلیت تکلم است که این ایمپلنت را دریافت کرده. او ویدیویی از زندگی خود با تراشه نورالینک منتشر کرده که در آن می گوید: «می توانم کامپیوتر را با تله پاتی کنترل کنم. زندگی خوب است.»

بیماری ALS بر سلول های عصبی مغز و نخاع تأثیر می گذارد باعث ازدست دادن کنترل عضلات می شود و قدرت تکلم را از بیمار می گیرد اما تأثیری روی مغز ندارد؛ به همین دلیل بیمار می تواند با تراشه های نورالینک فرمان های مغزی را به کامپیوتر منتقل کند.

جراح برای قراردادن این تراشه در مغز بیمار ابتدا بخش کوچکی از جمجمه را برمی دارد سپس الکترودهای نخ مانند را به نواحی خاصی از مغز متصل می کند. در پایان نیز جای برش را بخیه می زند و تنها چیزی که از این فرایند می ماند جای زخم است. ایمپلنت از طریق بلوتوث به کامپیوتر وصل می شود و کامپیوتر تمام پردازش ها را انجام می دهد.

ایمپلنت نورالینک می تواند هر ۱۵ میلی ثانیه سیگنال های الکتریکی آزاد شده توسط سلول های عصبی مغز را ثبت و حجم زیادی پردازش تولید کند.

۵۸۵۸

دکمه بازگشت به بالا