آغاز فعالیت دبیرخانه رصد پیامدهای روانی اجتماعی کرونا در ستاد تهران
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در اولین جلسه کمیته ویژه روانشناسی و اجتماعی ستاد بر لزوم شناسایی نتایج اجتماعی کل در این کمیته تأکید کرد.
به گزارش دکترنامه ، دکتر علیرضا زالی در اولین جلسه کمیته روانشناسی و اجتماعی ستاد عملیات کنترل بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به ضرورت غلبه بر پیامدهای اجتماعی و روانی بحران کرونا ، به دلیل ماهیت چند وجهی ، فرایندهای فرسایشی و آینده ای نامشخص اظهار داشت:
وی ادامه داد: نوسانات و ابهامات زیادی در رابطه با این بحران وجود دارد. از طرف دیگر ، تجربیات و گزارش ها نشان می دهد که ویروس Covid-19 دارای بسیاری از تظاهرات جسمی عجیب است ، به طوری که تظاهرات در بعد روانی دور از انتظار نیست.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به تشدید شیوع در پایتخت اظهار داشت: تهران برای اولین بار در هفته های اخیر زرد رنگ به نظر می رسد و در حال حاضر برخی از بارهای سنگین همچنان ادامه دارد. کارکنان مراقبت کاهش یافته اند ، ما فرصت بیشتری برای مقابله با پیامدهای اجتماعی و روانی داریم.
دکتر. زالی از نقش م ofثر برنامه ها و برنامه های پشتیبانی ، مراقبت و مراقبت محیطی مبتنی بر محیط زیست در هر خانه در بررسی و شناسایی خانواده های آسیب پذیر خبر داد و گفت: “این برنامه ها بستر خوبی برای نظارت بر خانواده های در معرض مخاطرات اجتماعی و روانشناسی.
وی افزود: در حال حاضر نگاه عمومی به وضعیت اجتماعی وجود ندارد ، یکی از مهمترین اولویت های دبیرخانه نظارت بر پیامدهای اجتماعی استخراج یک سری مشکلات روانی و اجتماعی به روشی منطقی و محیطی است ، البته تهران به مدل دیگری نیاز دارد.
دکتر. زالی همچنین بر لزوم اولویت بندی کمک های روانشناختی و اجتماعی ، توانمندسازی و ابعاد حمایت از گروه های آسیب پذیر تأکید کرد و افزود: در این حالت برای دستیابی به ساختاری سازمان یافته باید با استفاده از داربست های عاطفی شهروندان جنبش های اجتماعی شکل دهیم.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری های کرونا در منطقه کلانشهر تهران با تأکید بر نقش تبلیغاتی سازمان های صدا و سیما و نتایج نظرسنجی های زیست محیطی در مورد محبوبیت این رسانه در بین مردم برای همگام شدن با اخبار کرونا ، گفت: مفید است.
دکتر. زالی گروه های آسیب پذیر اقتصادی را بزرگترین قربانیان پیامدهای روانی و اجتماعی کرونا خواند و افزود: شناسایی و ارائه بسته حمایتی به این گروه باید در این کمیته مورد توجه قرار گیرد. این امر با همکاری سازمانهایی مانند کمیته همیاری امام خمینی (ره) ، سازمان بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) امکان پذیر شد.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به مشاوره و حمایت از این کمیته بر لزوم تعریف ضمانت های اجرایی شفاف تأکید کرد.
وی اظهار داشت: پس از تفاهم نامه ای که با ستاد امام خمینی (ره) و دانشگاه علامه طباطبایی منعقد کردیم ، می توانیم همکاری های سازمان یافته در قالب این کمیته را گسترش دهیم. استفاده از پلتفرم 4030 و سیستم های مشابه که مورد استقبال جامعه قرار گرفته است نیز می تواند در کیفیت کار گروه کاری م groupثر باشد.
دکتر. زالی میزان مرگ و میر سالمندان کشور را کمترین میزان مرگ و میر در جهان اعلام کرد و گفت: سازمان بهزیستی تلاش زیادی برای دستیابی به این دستاورد کرده و ظرفیت های موجود در داخل این سازمان ها از جمله موارد اضطراری و پایگاه های اجتماعی ظرفیت های بی بدیل است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ، با اشاره به نقش م universitiesثر دانشگاهها ، بر اهمیت دیدگاه تحقیق محور در بررسی پیامدهای اجتماعی و روانشناختی تأکید کرد.
دکتر. زالی گفت: اقدامات خوبی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده و گروه هایی برای ارائه خدمات بهداشت روان در چندین بیمارستان تشکیل شده اند. مشارکت اجتماعی در این زمینه همچنین می تواند با کمک عناصر داوطلب انسانی تقویت شود.
به گفته وی ، حضور دکتر بهادری ، معاون بهداشت دانشگاه و معاون بهداشت ستاد تهران کرونا در این کمیته منجر به ایجاد تصمیمات و مصوبات در کلیه دانشگاه های زیر مجموعه می شود.
شروع فعالیت های دبیرخانه نظارت بر تأثیرات اجتماعی در ستاد تاج تهران
دکتر. عباس مسجدی ، رئیس دبیرخانه نظارت بر تأثیرات اجتماعی ستاد بیماری کرونا در تهران و مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه با اشاره به لزوم ایجاد این دبیرخانه و کمیته های مرتبط گفت: “هر حرکتی در تهران می تواند. دیگران نیز ممکن است از این اقدام دبیرخانه بهره مند شوند.
وی در رابطه با کمیته مرتبط با دبیرخانه نظارت بر تأثیرات اجتماعی در ستاد کرونا در تهران ، افزود: کمیته رسانه و کرونا ، فضای مجازی و کرونا ، اقتصاد و کرونا ، آمار و اطلاعات ، امنیت و کرونا ، بهداشت روان ، معنویت و مشارکت ها آسیب های عمومی ، اجتماعی ، حقوقی و قوه قضاییه تحت این دبیرخانه تشکیل می شود.
به گفته روزنامه نگار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، دکتر مسجدی در پایان اظهار داشت: با توجه به مأموریت هر کمیته می توان برای ارزیابی وضعیت موجود ، آسیب شناسی ، تدوین برنامه ها ، اجرا و نظارت اقدام کرد.
انتهای پیام