ماجرای اشتباه در تزریق واکسن کرونا

ماجرای اشتباه در تزریق واکسن کرونا

هفته گذشته ، روزنامه نگاران گزارش کردند که به جای دوز دوم همان واکسن ، دوز سوم واکسن “اشتباه” Pastokovac ، به نام Subranaplus ، تزریق شد. اتفاقی که برای تعدادی از کادر درمانی شهرکرد رخ داده است. در آن تزریق معیوب ، واکسن توسط 90 نفر از اعضای کادر پزشکی شهر تزریق و تزریق شد ، نه دوز دوم واکسن اسپوتنیک. اما تزریق “اشتباه” چگونه اتفاق می افتد؟

کوبا بر اساس نتایج آزمایشات بالینی خود مجوز واکسن های Subrana 02 و Subrana Plus را صادر کرده است ، اما از واکسن ها به عنوان “دو دوز Subrana 02 بعلاوه یک دوز Subranaplus” استفاده می شود. در ایران ، بر اساس برخی نتایج آزمایش کوبا ، Subrana 02 مجاز به تزریق دو دوز است.

علاوه بر این ، آزمایشات بالینی برای دو و سه دوز (از جمله Subranaplus) انجام شده است اما هیچ نتیجه ای گزارش نشده است. اکنون همان واکسن اورژانسی بدون مجوز Subranaplus به عنوان “دوز دوم” تزریق می شود و به مردم گفته می شود که آزمایش آنتی بادی را انجام دهند و “در صورت لزوم” دوز تزریق شده را تزریق می کنیم.

ویال واکسن تزریق شده در همان روز نیز به طور رسمی “برای استفاده در آزمایشات بالینی” اعلام شده است. در خوشبینانه ترین موارد ، “هیچ خطای جانبی” رخ نمی دهد ، و آنچه مهم است رعایت پروتکل های واکسیناسیون نیست. س Theال این است که چگونه ویبره سوبراناپلاس به جای ویال سابرانا 02 به این مرکز واکسیناسیون منتقل شد؟

به گفته یک متخصص مغز و اعصاب و محقق دارویی که نخواست نامش فاش شود ، “سابراناپلاس در ابتدا به عنوان یک واکسن مستقل برای افرادی با سابقه بیماری عروق کرونا ویروس قلب طراحی شده بود ، اما با ظهور گونه های جدید و کاهش اثربخشی همه واکسن ها ، در کارآزمایی بالینی Subrana 2 تصمیم گرفته شده است که برخی از افراد دو دوز Subrana 2 و برخی دیگر دوز سوم Subranaplus را در فاصله 28 روز دریافت می کنند. نتایج آزمایش نشان داد که هر سه دوز دارای اثربخشی قابل ملاحظه ای در برابر بیماریهای علامتی هستند. ” این 91 درصد در مقابل 62 درصد است. “

وی افزود: “با این توضیحات ، به نظر می رسد که این ترکیب واکسن بی خطر است ؛ اما وقوع خطا در حین واکسیناسیون انحراف از پروتکل است. سازمان غذا و داروی ایران فقط مجوز Subrana 2 و Subrana Plus را فقط برای استفاده در موارد بالینی صادر کرده است. با این حال ، حتی اگر Subrana Plus دارای مجوز باشد ، مجوز استفاده از آن به عنوان یک پروتکل وجود دارد ؛ همان پروتکلی که در موارد ذکر شده رعایت نشده است ؛ “بنابراین حداقل” اشتباه “به طور حتم قطعی بود و آنها باید عذرخواهی کنند. “

علیرغم عوارض جانبی احتمالی – که وزارت بهداشت می گوید این اتفاق نمی افتد – محققان می گویند: “از لحاظ تئوری بعید است مشکلی برای کسانی که مرتکب این اشتباه می شوند وجود داشته باشد ؛ با این حال ، اثر واکسن در آزمایشات بالینی برای پروتکل های استاندارد ارزیابی شده است. و نمی توان با قطعیت گفت. “دقیقاً به همین دلیل است که پروتکل با دقت و تفصیل ، دارای مجوز و طبق پروتکل واکسینه شده است تا نتایج قابل مقایسه یا قابل پیش بینی باشد.”

شفافیت فرایند واکسیناسیون بخشی از حقوق شهروندان است که در این مورد به وضوح نادیده گرفته می شود. از سوی دیگر ، عدم رعایت پروتکل تزریق واکسیناسیون می تواند بر این مجموعه خطاها بیفزاید. آنچه در شرایط بحرانی کنونی کشور اتفاق می افتد می تواند تأثیر منفی بر دیدگاه مردم نسبت به آثار مثبت واکسیناسیون داشته باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا