خطر شیوع انفجاری “اُمیکرون” / لزوم بازگشت محدودیت‌ها و حفظ جانِ مردم

"سِرُم" کم است؟ - ایسنا

ویروس شناس و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به خاطره تلخ چهارمین و پنجمین پیام رسان کرونای کشور و فداکاری خیل عظیم مردم، گفت: نگذارید این اتفاق بیفتد. در آن کشور اتفاق افتاد

دکتر در گفت وگو با دکترنامه، علیرضا ناجی وی با اشاره به خطر افزایش تصاعدی و انفجاری کرونا با جهت اومیکرون گفت: نوع جدیدی به نام اومیکرون که وارد کشور شده است به دلیل ویژگی هایی که دارد باید بسیار بسیار جدی مورد توجه قرار گیرد. از نظر میزان انتقال و میزان شیوع، حتی اگر آن را با دلتا، که عفونی ترین نوع شناسایی شده مقایسه کنیم، متوجه می شویم که نرخ انتقال و نرخ شیوع میکرون بالاتر از دلتا است.

سرعت Omicron 5.2 برابر سریعتر از دلتا در ایجاد قله است

او اضافه کرد: در بخش‌هایی از بریتانیا، تعداد افراد آلوده به omicron در کمتر از دو روز بیش از دو برابر شده است، به این معنی که واریانس بسیار سریع است. این دو برابر شدن در مناطقی دیده شده است که اکثر مردم نیز واکسینه شده اند. همزمان اگر اجازه دهیم Omicron آزادانه 5.2 برابر سریعتر از دلتا بچرخد، می تواند بسیار سریعتر به اوج برسد. یعنی سرعت خیلی خیلی بالایی داره. در عین حال، به دلیل خاصیت سرکوب کننده سیستم ایمنی، می بینیم که هم افرادی که واکسینه شده اند و هم افرادی که قبلاً بیماری عروق بیماری کرونا داشته اند، مستعد ابتلا به این نوع هستند و باید این واریانت را جدی گرفت.

خطرات ترکیب omicron و delta

ناجی ادامه داد: تحقیقات نشان داده که این نوع واکسن ضعیف شده است. حتی در مورد فایزر، Omicron اثرات آن را تقریباً 41 برابر کاهش می دهد. در حالی که واکسن در برابر دلتا 20 برابر ضعیف تر است. بنابراین، این جنبه باید جدی گرفته شود; این به این دلیل است که این خطر وجود دارد که هر چه emicron سریع‌تر بچرخد، سریع‌تر رشد کند و هرچه بیشتر واکسینه شود، انواع خطرناک‌تر ظاهر می‌شود. در عین حال، این امکان وجود دارد که ویروس به دلیل چرخش، خود را تغییر دهد. همانطور که در مورد دلتا می دانیم از زمان تاسیس آن در هند 25 زیرشاخه پیدا شده است که یکی از آنها دلتا پلاس با نرخ انتقال بالاتر از دلتا است.

وی افزود: در مورد Omicron با اینکه هنوز اتفاقی نیفتاده است، سه زیرشاخه از آن شنیدیم. مطالعه آن اکنون نیاز به گسترش دارد. در عین حال، از آنجایی که امیکرون ها و دلتاها به طور همزمان در گردش هستند، خطر ترکیب مجدد با دلتاها وجود دارد که می تواند به انواع بسیار خطرناک تر منجر شود.

جلوگیری از گردش Omicron

تزریق دوز «تقویت کننده» بیشتر از نان شب اجباری است

وی گفت: با توجه به این شرایط، ما باید احساس خطر کنیم و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتشار ویروس انجام دهیم. داشتن تهویه خوب، در صورت عدم وجود تهویه مناسب، حتماً فاصله خود را رعایت کنید. در عین حال، دولت باید محدودیت هایی را اعمال کند که می تواند شیوع ویروس را کاهش دهد.

ناجی افزود: در کنار همه این موارد، واکسیناسیون نیز نکته مهمی است. ما باید واکسیناسیون را کامل کنیم و تزریق دوز تقویت کننده را فراموش نکنیم. در شرایط فعلی تزریق دوز تقویت کننده واکسن حتی از نان شب هم ضروری است. مطالعات نشان داده‌اند که اگرچه اثربخشی واکسن کاهش می‌یابد، اما می‌توان آن را با تزریق دوز سوم یا تقویت‌کننده افزایش داد. بنابراین تزریق دوز تقویت کننده بر این اصل بسیار مهم است که بتوانیم از واکسن های موثرتری استفاده کنیم.

Dominion Omikron

کارکنان مجازی و کارکنان دورکار را برگردانید

ناجی گفت: دولت باید محدودیت هایی مانند آموزش مجازی، دورکاری کارکنان و… را بازگرداند. برای جلوگیری از شیوع ایمیکرون افزود: انجام این اقدامات عاقلانه است. ضمن اینکه ما نباید به این موضوع نگاه کنیم که الان در شرایط آبی هستیم. سناریو و خاطره بسیار بدی برای آلفا و دلتا در پیک چهارم و پنجم داریم. سپس می دانستیم که انواع آلفا و دلتا وارد شده اند، اما متوقف نشدیم و ویروس دومینو مانند در شهرها و استان ها پخش شد. در عین حال به شما هشدار می‌دهم که مصونیت خوبی که امروز برای کووید تصور می‌کنیم تنها به دلیل واکسیناسیون نیست، بلکه به دلیل گردش بسیار بالای ویروس به قیمت جان بسیاری و ابتلای افراد بسیاری است. بنابراین تعداد بالای واکسیناسیون و گردش مالی بسیار بالای دلتا در کشور باعث این وضعیت شده است و باید هوشیار بود. جان مردم باید برای ما ارزشمند باشد، مرزها باید بازگردانده شوند و نباید اجازه دهیم که Omicron بچرخد.

خطر شیوع انفجار Omicron

رئیس مرکز ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه با استفاده از امیکرون خطر شیوع این بیماری در کشور به صورت تصاعدی افزایش می یابد، گفت: از اسفندماه گذشته شاهد پنجمین معده به معده هستیم. در سال و در کشور تیراژ بالایی از ویروس داریم، ممکن است در مقایسه با کشورهای دیگر شاهد اوج بالایی نباشیم، اما هنوز کاملاً قابل پیش بینی نیست و دلیلی وجود ندارد که شرایط را کاملا آزاد کنیم. باید چرخش omicron را متوقف کنیم.

ناجی درباره برخی ادعاها مبنی بر خفیف بودن میکرون و کم کشنده بودن آن گفت: بر اساس اطلاعات فعلی به نظر می رسد که ویروس خفیف است، اما باید منتظر ماند و اطلاعات درست را دریافت کرد تا ببینیم چگونه ایجاد می شود. در عین حال، گردش مالی بالای ویروس، همانطور که گفتم، خطر ایجاد انواع دیگر و ادغام با سویه های دیگر را به همراه دارد که می تواند بسیار خطرناک باشد.

علائم Omicron

وی همچنین درباره علائم اومیکرون بیان کرد: علائمی که تاکنون از امیکرون دیده شده است مانند سرماخوردگی و سردرد، آبریزش بینی، عطسه، ضعف بدن و …. علائمی مانند سرفه شدید یا از دست دادن حس بویایی و چشایی از موارد نادر هستند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا