روش جدید استفاده از امواج صوتی در درمان پارکینسون
محققان دانشگاه آمریکایی سلامت و علم اورگان (OHSU) روشی پیشرفته برای درمان لرزش ابداع کردهاند که مبتنی بر استفاده از اولتراسوند (سونوگرافی) است و اصلاً در حین برش جمجمه نیست.
این روش که به “سونوگرافی متمرکز” معروف است، بیش از هزار پرتو صوتی را از طریق جمجمه می فرستد تا آسیب های کوچکی به نقاط کانونی مغز وارد کند که باعث لرزش بیمار می شود. این روش که در سال 2016 توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید شده است، می تواند بیماری پارکینسون را که با لرزش مشخص می شود نیز درمان کند.
یکی از جراحان مغز و اعصاب که این مطالعه را رهبری می کرد، گفت که تمایل زیادی برای مشاهده این نوع درمان در بیماران مبتلا به لرزش وجود دارد. AHMAD M. RASLAN، جراح مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه اورگان، ایالات متحده، گفت: “بیمار [این روش را]آنها آن را دوست خواهند داشت و نتایج بلافاصله قابل مشاهده خواهد بود.
در این مورد، یکی از ساکنان ایالت اورگان آمریکا با 73 سال سن، اولین فردی در این ایالت بود که با این روش درمان شد. در دستانش به شدت می لرزید، حتی نمی توانست اسمش را بگوید و یک فنجان قهوه نوشید. اما زمانی که او در 30 مارس تحت یک درمان جدید قرار گرفت، همه چیز به سرعت تغییر کرد. در حین درمان تعدادی از افراد نیز از پنجره شاهد ماجرا بودند و زمانی که بیمار توانست دست راست خود را بالا بیاورد، موجی از هیجان و هیجان در بین تماشاگران به وجود آمد. چون دیدند دوران جدیدی در پزشکی شروع شده است.
همسر بیمار نیز آن را “معجزه پزشکی” نامیده است. گفتنی است در این روش از امواج صوتی با فرکانس بالا توسط دستگاه «MRI» برای برش یا سوزاندن نقاط کانونی در مغز که باعث ایجاد این ارتعاشات و ارتعاشات در فرد می شود، استفاده می شود. این روش نیازی به دسترسی به مغز با بریدن جمجمه ندارد. همچنین از فناوری های تشعشعی مانند چاقوی گاما (گاما نایف) که قبلا استفاده شده بود استفاده نمی شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان