عوامل تشدیدکننده خطر زوال عقل
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، زوال عقل در حال حاضر هفتمین علت مرگ و میر در جهان و یکی از علل اصلی ناتوانی و وابستگی در میان سالمندان است.
به گزارش دکترنامه، زوال عقل یک بیماری خاص نیست، بلکه مجموعه ای از شرایط است که بر حافظه، تفکر و مهارت های اجتماعی تاثیر می گذارد. آلزایمر و سکته مغزی شایع ترین علل زوال عقل هستند.
اگرچه در حال حاضر هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد، کارشناسان چندین عامل پیش بینی کننده برای جلوگیری از خطر ابتلا به این بیماری در مراحل بعدی زندگی فهرست کرده اند. یک مطالعه اخیر نشان داد که سلامت عروق خونی نقش مهمی در کنترل عملکرد مغز دارد.
اهمیت سلامت رگ های خونی
بیماری عروقی بیماری است که عروق خونی را که اکسیژن و مواد مغذی را در سراسر بدن حمل می کنند و مواد زائد را از بافت ها خارج می کنند، تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری ها می توانند از بیماری های شریان ها، سیاهرگ ها و رگ های لنفاوی تا اختلالات خونی که بر گردش خون تأثیر می گذارند، باشد. بیشتر مشکلات عروق خونی ناشی از تجمع پلاک است که از چربی و کلسترول تشکیل شده است.
«فشار خون بالا» همچنین می تواند با آسیب رساندن به رگ ها و کاهش جریان خون و اکسیژن به قلب، بر سلامت رگ های خونی تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، “دیابت” با تعدادی از مشکلات عروقی مانند رتینوپاتی، بیماری چشم، نفروپاتی مرتبط با کلیه و تصلب شرایین همراه است.
به همین دلیل مهم است که سلامت شریان های خود را بررسی کنید، زیرا می توانند منجر به بیماری های مرتبط با قلب شوند. نتایج مطالعه جدید همچنین نشان می دهد که تخریب سلامت عروق ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در آینده افزایش دهد.
بیماری عروقی می تواند بر گردش خون در مغز تأثیر بگذارد و باعث آسیب دائمی به سلول ها شود. فشار خون بالا و قند خون بالا همچنین خطر ابتلا به زوال عقل را برای افراد 60 ساله در 10 سال آینده افزایش می دهد.
چگونه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهیم؟
به گزارش تایمز آو ایندیا، هرگز برای کاهش خطر زوال عقل و بهبود سلامت مغز دیر نیست. پرهیز از سیگار، فعالیت های ذهنی، فیزیکی و اجتماعی، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و کنترل سطح کلسترول و فشار خون می تواند به حفظ سلامت مغز با افزایش سن کمک کند.
انتهای پیام/