شواهدی بابت پاندمی شدن «آبله میمونی» وجود ندارد

افزایش مبتلایان به آبله میمونی در «پرو»

یک متخصص اپیدمیولوژی با اشاره به آخرین وضعیت آبله میمون و با بیان اینکه هیچ نشانه و مدرکی دال بر همه گیر شدن آبله میمون مشاهده نشده است، گفت: جهان امروز مملو از تهدیدات زیستی است و باید برای آن برنامه ریزی و تلاش کنیم. ساختارها و آموزش ها را تغییر دهیم و در عین حال باید از تجربیات موفق بین المللی استفاده کنیم و آن را بومی سازی و اجرا کنیم.

دکتر حمید سوری در گفت وگو با دکترنامه. وی در خصوص آخرین وضعیت آبله میمون گفت: یک مورد در ایران شناسایی و اعلام شد و مورد دیگری نداریم. لازم به ذکر است که بیماری هایی که به صورت طاعون در سراسر جهان رخ می دهد از دیرباز وجود داشته و این تغییرات و شیوع چندان نگران کننده نیست. از سال 1958 آبله میمون به طور منظم در منطقه بومی خود دیده می شود و مناطق اصلی و اپیدمی آن عمدتا آفریقای مرکزی و کشورهایی مانند نیجریه، کنگو، کامرون و غیره است. گاهی افرادی که به سفر می روند این بیماری را منتقل می کنند و بر این اساس مواردی در اروپا و آمریکا مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه آبله میمون در دوره نهفته بیماری مسری نیست، گفت: در همه گیری مانند کووید 19 که با آن مواجه هستیم، جامعه نسبت به این رویداد بهداشت عمومی حساس شده است. عملاً اقدامی که باید انجام شود این است که مسئول سلامت جامعه برنامه ریزی مناسبی داشته باشد و در صورت مشاهده علائمی مانند تاول های پوستی و … به پزشک مراجعه کرده و از تماس با فرد خودداری کنند. که این علائم را دارند لازم به ذکر است که بثورات پوستی یکی از علائم آبله میمون است و علائمی مانند تب، سردرد و … نیز دارد.

سوری با بیان اینکه آبله میمون مشکل حادی نیست، افزود: نگرانی سازمان جهانی بهداشت به ویژه برای کسانی است که به مناطقی که این بیماری بومی است سفر می کنند. آبله میمون توسط جوندگان منتقل می شود. ما در کشورمان آنقدر در معرض ابتلا نداریم و اگر مواردی هم وجود دارد، عمدتاً از طریق افرادی است که این بیماری را وارد کشور می کنند. این بدان معناست که آنها به کشورهای آلوده سفر می کنند. این وظیفه پوشکماس است که به محض مشاهده موردی فوراً آن را درمان و کنترل کنند و نگذارند که در کشور ما شیوع پیدا کند.

وی تاکید کرد: به نظر من ایجاد التهاب در جامعه در این موارد چندان مفید نیست. اما باید توجه داشت که با افزایش سفرهای بین‌المللی و تردد زیاد مردم، این بیماری که مدت‌هاست در چندین کشور بومی شده است، پتانسیل همه‌گیری را در آنها ایجاد کرده است. مهم است که کنترل شود و در عین حال، سیستم های درمان بیماری برای مقابله با این مشکل باید فعال تر، به روزتر و چابک تر شوند. دنیای امروز پر از تهدیدات بیولوژیکی است و باید روی آن برنامه ریزی و کار کرد. ساختار باید تغییر کند، آموزش ما باید تغییر کند و در عین حال باید تجربه موفق بین المللی را بگیریم و آن را بومی سازی کنیم و سپس در کشور اعمال کنیم.

سوری با بیان اینکه نگران بیماری آبله میمون در حد یک بیماری همه گیر مانند کرونا نیستیم، گفت: هیچ نشانه و مدرکی مبنی بر همه گیر شدن آبله میمون وجود ندارد و یک بیماری همه گیر نیست.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا